anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

„I-aţi pozat pe cei care vor să bună borduri, chiar azi, în prima zi de şcoală?”

Aglomeraţie în faţa şcolilor: părinţii şi-au aşteptat copiii câteva ore.

GALERIE
borduri scoala
 • borduri scoala
- +

Mii de părinţi au stat ieri în jurul şcolilor din Municipiul Iaşi în aşteptarea copiilor lor care au participat la prima zi de an şcolar. La Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” părinţii au ocupat trotuarele din jurul instituţiei în aşteptarea copiilor, care şi-au primit manualele şi au făcut cunoştinţă cu învăţătorii. „Fata mea este în clasa a II-a. Nu am putut-o lăsa singură mai ales azi. Stăm aici, aproape, iar de mâine o să se întoarcă singură acasă, dar astăzi, mai ales că vor sta puţin, am zis să îi fim alături”, a mărturisit o mamă. 

Pe aleea care dă din bulevardul Cantemir către liceul cu acelaşi nume, maşinile circulă bară la bară. Traseul este şi mai îngreunat de echipa de muncitori pregătită să asfalteze în zonă. „I-aţi pozat pe cei care vor să bună borduri, chiar azi, în prima zi de şcoală?”, întreabă un tată aflat în faţa Şcolii „Maiorescu”. „În toată vacanţa nu au avut timp să pună borduri. Şi-au găsit chiar astăzi. Şi aşa străduţa asta este aglomerată când părinţii îşi aduc copiii la şcoală. Doar în România se poate întâmpla aşa ceva”, îşi spune părintele nemulţumirea.

La câţiva metri de intrarea în curtea şcolii, un grup de părinţi discută despre pandemie, despre regulile de protecţie şi despre ce vor face dacă şcoala se va închide în cazul în care vor exista mai mult de trei cazuri în şcoală. „Eu nu am unde să îl las pe al meu dacă se închide şcoala. Lucrăm amândoi, iar singura soluţie e să îi trimit la bunici, unde oricum au stat toată vara”, afirmă o mamă. Alţii se gândesc să organizeze un afterschool mai restrâns, cu 10 sau 12 elevi, iar în acest fel să aibă unde să îşi lase copiii în cazul în care cursurile se suspendă şi să împartă astfel costurile.

La Liceul „Cantemir”, pe aceeaşi alee cu Şcoala „Maiorescu”, la intrarea în şcoală sunt doar câţiva elevi. O parte dintre ei aşteaptă să intre la clasă, în funcţie de cum au fost repartizaţi pe grupe, alţii îşi aşteaptă colegii de clasă să iasă în parc sau la o terasă. „Eu am intrat mai dimineaţă la clasă. Acum îmi aştept colegii să ieşim la un suc. Nouă ne-au prezentat diriginţii regulile de început de an pe un grup al clasei”, explică un licean. Face parte din grupa care va face lecţii online în primele săptămâni. Explică că şi-ar fi dorit să se întoarcă la şcoală împreună cu toţi colegii. „Am făcut lecţii online în anul şcolar trecut, dar este mai greu să înţelegem materia. Am primit foarte multe teme şi a fost mai dificil să lucrăm singuri”, afirmă acelaşi elev. Întrebat dacă vor păstra distanţa faţă de colegii din altă grupă pentru a nu exista riscul ca virusul să ajungă la toată clasa, tânărul nu ştie cum să răspundă. Intervine însă colegul său, care afirmă că toată vara s-au întâlnit cu colegii în parc sau la terase şi nu au fost probleme, lăsând să se înţeleagă că obiceiul va continua şi pe perioada anului şcolar. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.