„Iaşul, lăsat orfan de nepăsarea lui Maricel Popa!”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de presă (P)

„Iaşul, lăsat orfan de nepăsarea lui Maricel Popa!”

GALERIE
C.Alexe
  • C.Alexe
- +

Dincolo de scuze şi acuze, Maricel Popa, prin administrarea deficitară şi lipsită de viziune, îşi arată neputinţa şi incompetenţa în raport cu celelalte judeţe ale Moldovei, gestionate de colegii săi de partid. Dacă la Neamţ colegul său mult mai influent, Ionel Arsene, a anunţat că au fost deja accesate fonduri pentru modernizarea unui pachet de 44 drumuri judeţene, prim-consilierul judeţean flutură hârtii în ochii ieşenilor şi ratează proiectele cu adevărat importante pentru dezvoltarea celui mai influent pol al Regiunii de Nord-Est.

Am asistat, în ultimii trei ani, la un simulacru de intervenţii pe infrastructură rutieră, birocraţie sufocantă şi licitaţii eşuate. Avem un master-plan al drumurilor judeţene care pur şi simplu a fost ignorat cu intenţie de către Consiliul Judeţean Iaşi. Dacă facem cronologia declaraţiilor publice ale lui Maricel Popa din mandatul său, vedem că acesta aduce în discuţie modernizarea acelorlaşi drumuri judeţene, făcând referire la ele cu deja celabra frază care îl defineşte pe acesta: „vom face”! În afară de credite de angajament şi actualizări ale documentaţiilor, ieşenii nu simt progrese din partea actorilor principali din administraţia judeţeană pentru infrastructura rutieră.

Când este încolţit de întrebările incomode, Maricel Popa promite că merge personal la factorii decizionali din Capitală, de unde este mai apoi trimis acasă cu un bagaj de promisiuni goale. Nici măcar atitudinea servilă faţă de superiorii săi pe linie de partid nu îl mai ajută, dovadă stă pierderea unor instituţii cheie în defavoarea judeţelor conduse de către colegii săi mult mai influenţi.

Să ne reamintim că, la începutul acestui an, judeţul Iaşi, având una din cele mai mari reţele de drumuri judeţene din ţară, a primit o sumă derizorie de fonduri prin bugetul de Stat pentru reabilitarea drumurilor judeţene – doar 9,9 milioane lei! Acum, Maricel Popa decontează propria delăsare şi lipsă de implicare pentru proiectele importante ale judeţului, o altă dovadă a tratamentului indiferent aplicat de PSD capitalei Moldovei!

Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.