anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.10.2020

Comunicat de presă (P)

„Iaşul, lăsat orfan de nepăsarea lui Maricel Popa!”

GALERIE
C.Alexe
  • C.Alexe
- +

Dincolo de scuze şi acuze, Maricel Popa, prin administrarea deficitară şi lipsită de viziune, îşi arată neputinţa şi incompetenţa în raport cu celelalte judeţe ale Moldovei, gestionate de colegii săi de partid. Dacă la Neamţ colegul său mult mai influent, Ionel Arsene, a anunţat că au fost deja accesate fonduri pentru modernizarea unui pachet de 44 drumuri judeţene, prim-consilierul judeţean flutură hârtii în ochii ieşenilor şi ratează proiectele cu adevărat importante pentru dezvoltarea celui mai influent pol al Regiunii de Nord-Est.

Am asistat, în ultimii trei ani, la un simulacru de intervenţii pe infrastructură rutieră, birocraţie sufocantă şi licitaţii eşuate. Avem un master-plan al drumurilor judeţene care pur şi simplu a fost ignorat cu intenţie de către Consiliul Judeţean Iaşi. Dacă facem cronologia declaraţiilor publice ale lui Maricel Popa din mandatul său, vedem că acesta aduce în discuţie modernizarea acelorlaşi drumuri judeţene, făcând referire la ele cu deja celabra frază care îl defineşte pe acesta: „vom face”! În afară de credite de angajament şi actualizări ale documentaţiilor, ieşenii nu simt progrese din partea actorilor principali din administraţia judeţeană pentru infrastructura rutieră.

Când este încolţit de întrebările incomode, Maricel Popa promite că merge personal la factorii decizionali din Capitală, de unde este mai apoi trimis acasă cu un bagaj de promisiuni goale. Nici măcar atitudinea servilă faţă de superiorii săi pe linie de partid nu îl mai ajută, dovadă stă pierderea unor instituţii cheie în defavoarea judeţelor conduse de către colegii săi mult mai influenţi.

Să ne reamintim că, la începutul acestui an, judeţul Iaşi, având una din cele mai mari reţele de drumuri judeţene din ţară, a primit o sumă derizorie de fonduri prin bugetul de Stat pentru reabilitarea drumurilor judeţene – doar 9,9 milioane lei! Acum, Maricel Popa decontează propria delăsare şi lipsă de implicare pentru proiectele importante ale judeţului, o altă dovadă a tratamentului indiferent aplicat de PSD capitalei Moldovei!

Costel Alexe, preşedinte PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.