anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

„Ieșeni, împreună facem legea!”

Senatorul USR Dan Lungu invită ieșenii să contribuie la îmbunătățirea legilor din România

GALERIE
cover fb mobile
 • cover fb mobile
- +

Senatorul USR Dan Lungu lansează o inițiativă care are ca scop responsabilizarea și implicarea ieșenilor în procesul legislativ, pentru a încerca îndreptarea și completarea legislației din România în interesul tuturor cetățenilor.

 „Ieșeni, împreună facem legea!” este o campanie ce vine ca o continuare și completare a inițiativei cetățenești „Fără penali în funcții publice” și implică faptul că oricine poate propune idei ce pot fi luate în calcul, ameliorate și aduse într-o formă care să poată fi trimise la Parlamentul României.

Mă interesează care sunt problemele comunității, ale cetățenilor pe care îi reprezint, iar cetățenii pot face mai mult decât să-și semnaleze nemulțumirile și problemele, pot participa cu sugestii și propuneri la îmbunătățirea legilor, iar eu vreau să fiu și în acest sens vocea lor. Nu e simplu să schimbi o lege, și e normal să fie așa, dar merită încercat, merită înaintate inițiative și deschise discuții. Din experiența cotidiană, familială sau profesională, oamenii își dau seama care sunt unghiurile moarte sau efectele aberante ale unor legi, care sunt reglementările care ne-ar putea face viața mai bună. Efectele negative trebuie corectate, însă pentru asta trebuie făcute cunoscute”, a declarat Dan Lungu, senator USR, inițiatorul campaniei.

Senatorul explică faptul că avantajul acestei campanii este acela că nu presupune pregătire juridică pentru cei care vin cu idei și sugestii de ameliorare a legislației. Este suficientă o idee care să îmbunătățească un sistem, ea poate să vină și de la un membru activ al sistemului respectiv (un medic, un profesor, un funcționar public, un avocat, un notar etc.) ori de la beneficiari sau de la cei afectați de sistemul în cauză (pacienți, studenți, pensionari, salariați, șomeri etc.).

Fiecare idee care scoate în evidență o nedreptate sau propune o îmbunătățire ce poate fi adusă sistemului prin modificarea legii va fi preluată de către echipa cabinetului senatorului USR Dan Lungu, indiferent de domeniu, și va fi trimisă specialiștilor de la USR la nivel național, pentru a primi o formă care să permită intrarea în procesul legislativ, în dezbaterile parlamentare. „Nu-ți trebuie pregătire juridică de specialitate pentru a sesiza și a încerca să corectezi un efect negativ simțit pe propria ta piele sau să vii cu o idee bună. Din păcate, nu sunt mulți cetățenii care știu că pot face acest lucru cu sprijinul parlamentarilor din circumscripția lor. Îi încurajez să mă contacteze, să-mi scrie. Am nevoie de experiența lor, nu sunt atoateștiutor. Cetățenii, grupurile profesionale, ONG-urile, cu toții pot veni cu idei și sugestii valoroase. Îi aștept, sunt deschis”, a completat Dan Lungu.

Propunerile pot fi trimise via:

●    e-mail: cabinet.senator.danlungu@gmail.com;

●    poștă: str. Grigore Ureche nr. 3, Bl. Walter Mărăcineanu, Mezanin, Iași;

●    pe www.senatordanlungu.ro;

●    Facebook: https://web.facebook.com.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovizonul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Isărescu Ceai de Tei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X