„Îi rezolv pe toţi din conducerea Loteriei”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

„Îi rezolv pe toţi din conducerea Loteriei”

GALERIE
extragerea loto
  • extragerea loto
- +

Declaraţia îi aparţine lui Ovidiu Rîpanu, fostul şef al Serviciului Achiziţii din Loteria Română. El este arestat preventiv fiindcă ar fi cerut mită 1,5 milioane de lei şi patru maşini de lux pentru un contract privind achiziţia a 182 de autovehicule.


Ovidiu Rîpanu, fostul şef al Serviciului Achiziţii din Loteria Română, a spus, când a cerut mită 1,5 milioane de lei şi patru maşini de lux pentru atribuirea contractului privind achiziţia a 182 de autovehicule, că din ce va primi vrea să îi rezolve pe toţi din conducerea Loteriei, potrivit procurorilor. Rîpanu are, conform declaraţiei de avere, ceasuri de 100.000 de euro, 12 terenuri, iar soţia sa era angajată, în 2014, tot la Loterie. Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a fostului şef al Serviciului Achiziţii din Loteria Română Ovidiu Rîpanu şi cercetarea sub control judiciar a fostului director al Loteriei Române Gheorghe Benea, în dosarul de corupţie privind contractul din 2010 pentru achiziţia a 182 de maşini, în valoare de peste 13 milioane de lei, pentru înlocuirea parcului auto al instituţiei, prejudiul produs CNLR fiind de peste 2,3 milioane de lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că Nicolae Virgil Sorescu, administratorul firmei care a vândut Loteriei Române 182 de maşini pentru înlocuirea parcului auto al instituţiei, a discutat cu Ovidiu Rîpanu, în februarie 2010, cu trei luni înainte de încheierea contractului, care l-a asigurat că în mod cert achiziţia va fi făcută prin societatea acestuia, deoarece specificaţiile tehnice, pe care i le înmânase Sorescu, fuseseră preluate în caietul de sarcini al licitaţiei.

“În schimbul acestui serviciu, Rîpanu i-a pretins lui Sorescu să îi remită suma de 1.500.000 de lei şi patru autovehicule noi, precizându-i şi mărcile, respectiv un Cadillac, un BMW seria 3 Coupe, un Opel Astra şi un Hummer”, potrivit anchetatorilor. Ovidiu Rîpanu a lăsat să se înţeleagă că banii şi maşinile de lux cerute sunt şi pentru alte persoane din conducerea Companiei Naţionale "Loteria Română”, spunându-i lui Sorescu: ”Îi rezolv pe toţi din conducere”. Procurorii au precizat că anterior, în vara anului 2009, Ovidiu Rîpanu a luat legătură cu mai mulţi directori din compania în care era şef la Serviciul Achiziţii şi a iniţiat o discuţie în care a făcut referire la faptul că Loteria Română are foarte mulţi bani prevăzuţi în buget şi că trebuie cheltuiţi, arătând: ”Loteria stă pe un munte de bani şi trebuie cheltuiţi”.

Legat de licitaţia pentru achiziţia de maşini pentru schimbarea parcului auto al Loteriei Române, procurorii arată că, în martie 2010, Ovidiu Rîpanu a venit cu un CD-ul pe care îl preluase de la Virgil Sorescu şi care conţinea toate datele tehnice ale autovehiculelor, ce trebuiau preluate în caietul de sarcini al licitaţiei. "După ce a luat CD-ul de la Rîpanu, fără să facă vreo modificare, suspectul Dan Gheorghiu, şef Birou Transport în cadrul CNLR,  a printat conţinutul suportului şi l-a intitulat caiet de sarcini”, se mai arată în referatul procurorilor. Anchetatorii au precizat că firma lui Sorescu a vândut cele 182 de autovehicule Loteriei Române la un preţ mult mai mare decât cel de aprovizionare, media acestuia fiind cu 33% mai mare. De exemplu, la marca Subaru, preţul a fost cu 112% mai mare decât cel de aprovizionare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.