Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

„Impostorul Cumpănaşu încurajează violent ura copiilor faţă de şcoală şi de profesori”

GALERIE
Cumpanasu eleva
  • Cumpanasu eleva
- +

Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal şi profesor în filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, trage un semnal de alarmă în privinţa „impostorului” Alexandru Cumpănaşu şi a nocivităţii prezenţei acestuia în viaţa elevilor.

Folosind un cont TikTok, „Cumpănaşu încurajează violent ura copiilor faţă de şcoală şi faţă de profesori şi se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care «luptă» dând din buric pentru a «băga» 100k profesori în puşcărie”, scrie Ciprian Mhail.

„Cumpănaşu exploatează cu un cinism absolut toate găurile din şvaiţerul educaţiei româneşti. Unul din patru sau din cinci elevi din România este fan Cumpănaşu”, constată amar profesorul Mihail.

Analiza profesorului Ciprian Mihali (FOTO JOS)

„Şcoala la început de an”

„Semnul cel mai clar că şcoala românească se află într-un moment de maximă debusolare vine din aceea că un impostor precum Alexandru Cumpănaşu îşi face un cont pe TikTok, dându-se drept «profu.online», un cont care ajunge să fie urmărit de peste 500.000 de copii din ţara asta. Unul din patru sau din cinci elevi din România este fan Cumpănaşu.

Acesta nu este nici vedetă media, nici star din showbiz, nici politician, nici – cu atât mai puţin – profesor. La fel de bine putea să-şi spună «medicu.online» sau «ingineru.online» ori chiar «arhitectu.online», dar a ales să fie «profu», pentru că în felul acesta este mai aproape de copii, în toate sensurile pe care vi le puteţi imagina pentru cuvântul «aproape».

Căzut în dizgraţia unora dintre complicii săi, care l-au repudiat ca să-şi salveze onoarea, Cumpănaşu exploatează cu un cinism absolut toate găurile din şvaiţerul educaţiei româneşti: lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, nenumăratele improvizaţii şi carenţe ale organizării şcolare, ostilitatea crescândă a copiilor faţă de şcoală, de educaţie şi de cunoaştere în general, dar, şi mai larg, renunţarea de către aproape întreaga societate la educaţie ca strategie pentru dezvoltarea personală şi colectivă.

În sutele sale de filmări pe TikTok, Cumpănaşu încurajează violent ura copiilor faţă de şcoală şi faţă de profesori şi se asociază, pe ritmuri de manele, cu tinerii care «luptă» dând din buric pentru a «băga» 100k profesori în puşcărie. Fete de şcoală generală sau de liceu dansează lasciv sub privirile umede ale «profului», afişând mesaje ostile profesorilor şi ministerului.

În intervenţii scurte, pline de vulgarităţi, filmate de pe bancheta din spate a maşinii din curte, «profu» face spume la gură susţinând că organizaţiile internaţionale au interzis telefonul pentru şcoala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri.

Într-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, «profu» răspunde că o profesoară «este obişnuită cu maxim 15 minute», de aceea dă teste scurte copiilor. După care se emoţionează până la lacrimi când un copil îi declară că «toţi am vrea un tată ca dumneavoastră», iar asta atrage 114.000 de aprecieri.

Cumpănaşu ocupă locul gol lăsat de părinţi, locul gol lăsat de profesori, locul gol lăsat de guvernanţi, locul gol lăsat de ţara întreagă în momentul în care a renunţat la şcoală. Orice formă de autoritate – parentală, profesională, politică – pare grav afectată şi fisurată.

Aici suntem la începutul anului 2021. Acesta este diagnosticul cel mai sever al şcolii româneşti. Peste câţiva ani, jumătatea asta de milion de copii va vota, educată cum este de către «profu.online». Iar România va arată după chipul şi asemănarea acestei generaţii crescute de Cumpănaşu.

Niciun fel de intervenţie în Educaţie nu mi se pare prea rapidă, prea radicală sau prea curajoasă. Iar această intervenţie nu cade pe umerii unei persoane, ai unui partid sau minister. Dacă în această ţară au mai rămas oameni cinstiţi, deştepţi şi curajoşi, ar trebui să se manifeste. Dacă nu, să tăcem în continuare şi să admirăm cu invidie succesul lui Cumpănaşu, Garcea şi Şoşoacă, valorile actuale unui neam mândru peste măsură.”

SURSA:ziaristii.com

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri