A încasat o bătaie soră cu moartea după ce a hărățit patru adolescenți amețiți de bere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

A încasat o bătaie soră cu moartea după ce a hărățit patru adolescenți amețiți de bere

GALERIE
beri
  • beri
- +

Un sătean din Fântânele a încasat o bătaie soră cu moartea după ce a făcut tot posibilul pentru a provoca un grup de tineri. El a rămas cu sechele grave, iar tinerii s-au ales cu condamnări într-un dosar penal pentru tentativă de omor. Sentinţa Tribunalului a nemulţumit pe toată lumea, verdictul final urmând să fie dat de Curtea de Apel.

Incidentul de la care a pornit totul a avut loc în seara zilei de 6 iulie 2019 şi a început din nimic. Spre deosebire de alte situaţii, în acest caz cei implicaţi nu se duşmăneau şi nu avuseseră niciun conflict anterior. La data respectiv, Marian Hanu, Mihail Iacob, Alexandru Bejenaru şi Anton Gabor merseseră la un bar din comună. Deşi majoritatea erau minori, ei au băut bere la halbă şi au ascultat muzică. După scurt timp, în bar a intrat şi M.N., însoţit de doi prieteni. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, M.N. s-a deplasat la masa celor patru tineri, le-a închis boxa la care ascultau muzică şi i-a înjurat. Pentru a evita un conflict, patronul barului i-a dat pe toţi afară, pretextând că vrea să închidă.

Cititi si: Bătaie la ieşirea din magazin: a „subtilizat“ în geantă o sticlă cu alcool

Afară, M.N. şi-a continuat comportamentul agresiv, dezbrăcându-se de tricou şi lovindu-l cu pumnul în piept pe unul dintre tineri. Din cauza elanului şi a alcoolului, M.N. a căzut, ridicându-se însă singur. Nici de această dată, tinerii nu au răspuns la provocare, cel lovit fiind împiedicat de ceilaţi să riposteze.

Ulterior, M.N. s-a îndreptat împreună cu prietenii săi spre primărie, urmaţi la mică distanţă de grupul de tineri. La aproximativ 130 de metri distanţă de barul unde începuse conflictul, tinerii au aruncat mai multe pietre spre M.N. Acesta s-a îndreptat spre ei, pregătit de luptă. Unul dintre tineri l-a lovit cu pumnul în faţă. M.N. a căzut la pământ, fără a ţipa de durere şi fără a mai riposta, pierzându-şi probabil cunoştinţa. Tinerii au continuat însă să-l lovească cu pumnii şi picioarele. Avea să aibă nevoie de o lună şi jumătate de îngrijiri medicale. În urma bătăii, şi-a pierdut complet capacitatea de muncă pentru un an, având nevoie de însoţitor. Anul trecut, i-a fost stabilit gradul 3 de invaliditate.

Cititi si: Doi poliţişti şi-au bătut joc de un agricultor din Scânteia. L-au abandonat în centrul oraşului

În aprecierea sentinţei, magistraţii Tribunalului au precizat că „nu se poate omite împrejurarea că victima a avut o contribuţie semnificativă în declanşarea şi degenerarea în violenţe fizice a conflictului“.

Ca urmare, sentinţele au fost îndreptate spre minimul legal. Cea mai aspră sentinţă, de 3 ani şi 6 luni de închisoare, a fost dată singurului inculpat major. Ceilalţi trei au fost condamnaţi la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de câte 1 an, 5 luni şi 22 de zile. Totodată, ei vor trebui să plătească victimei 1.500 lei ca daune materiale şi 50.000 de lei cu titlu de daune morale. Dosarul va fi reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.