A început construcţia celui mai mare mall din Moldova: s-a aruncat prima lopată de beton. Cum va arăta
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A început construcţia celui mai mare mall din Moldova: s-a aruncat prima lopată de beton. Cum va arăta

GALERIE
moldova mallmoldova mall1
  • moldova mall
  • moldova mall1
- +

Viitorul Mall Moldova urmează să fie gata în 18 luni. Vor fi 300 de magazine, 40 de restaurante, un cinematograf cu 15 săli de cinema, IMAX şi 4DX, 3.000 locuri de parcare 

Viitorul Mall Moldova va deveni, în mai puţin de doi ani, cel mai mare şi mai modern mall din zona de nord-est a ţării, al doilea din ţară după cel de la Băneasa. Ieri s-a turnat prima lopată de ciment. Acesta va fi gata peste 18 luni şi va avea peste peste 100.000 de metri pătraţi închiriabili. Centrul va reuni majoritatea mărcilor de renume în mai mult de 300 de magazine. Proiectul include un hypermarket Carrefour şi peste 15.000 de metri pătraţi destinaţi petrecerii timpului liber (40 de restaurante, un cinematograf IMAX şi 4DX, sală de fitness, locuri de joacă pentru copii) şi 3.000 de locuri de parcare. „Mall Moldova va fi un centru comercial de ultimă generaţie, cu un design spectaculos, situat pe o suprafaţă totală de 40 de hectare, într-o zonă rezidenţială în expansiune la intrarea de vest a oraşului.
 
 
Putem spune că va fi un centru super-regional, deoarece vizează întreaga zonă a judeţelor Moldovei, dar şi zona de peste Prut. Nu va fi doar o destinaţie de cumpărături. Va include spaţii foarte ample dedicate petrecerii timpului liber. Toţi cei interesaţi să-şi petreacă timpul liber, alături de familie sau prieteni, vor găsi o ofertă completă la viitorul mall. Aici va funcţiona cel mai mare cinema din afara Bucureştiului, cu 15 săli de cinema, inclusiv săli 4DX şi IMAX. La acestea se adaugă zone de fitness şi relaxare, restaurante, locuri de joacă pentru copii. Vor exista variante multiple de petrecere a timpului liber în viitorul Mall Moldova“, a declarat Mihail Vasilescu, partener Prime Kapital. Lucrările de extindere au fost inaugurate în cadrul unei ceremonii organizate ieri la Iaşi de echipa Prime Kapital căreia i s-au alăturat reprezentanţi ai autorităţilor locale, oameni de afaceri, şi părintele vicar al Mitropoliei.
 
 
De precizat că Prime Kapital are în plan şi o altă investiţie de amploare la Iaşi: Silk District, proiectul de regenerare urbană al fostei platforme Tomiris. „Investim prin intermediul celor două proiecte peste 350 de milioane de euro în comunitatea locală, fapt ce va aduce la crearea de mii de locuri de muncă şi contribuţii de sute de milioane de euro la bugetele locale pe parcursul următorului deceniu. Sunt proiecte care vor contribui la creşterea economică a oraşului şi judeţului, proiecte care vor atrage şi reţine tinerele generaţii fără de care dezvoltarea viitoare a Iaşului nu ar fi posibilă“, a adăugat Mihail Vasilescu.
 
 
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est. Fondatorii afacerii activează în piaţa imobiliară din România şi din regiune de mai bine de un deceniu. „Avem o echipă de peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar ce acoperă întregul lanţ specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor. Toate proiectele noastre au în prim plan calitatea şi sustenabilitatea pe termen lung a dezvoltărilor realizate“, a încheiat Mihail Vasilescu. De precizat că, pe durata estimată a construcţiei (18 luni), actualul centru comercial ERA va continua să funcţioneze.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.