Cu trei săptămâni mai devreme decât anul trecut, strugurii de la Cotnari lasă în urmă plantaţiile viticole şi „aleargă” spre secţia de prelucrare, de unde în curând va ieşi vestitul vin de COTNARI.
Anul secetos care i-a întristat pe majoritatea agricultorilor, a adus însă fericire atât viticultorilor din Cotnari, cât şi celor ce iubesc vinul de Cotnari.
Cu o producţie de struguri estimată cu până la 20% mai mică decât cea din anul precedent, dar cu acumulări foarte mari de zahăr, vinurile din producţia anului 2015 vor fi de o calitate deosebită.
Aproximativ 1500 de culegători îşi unesc forţele pentru a aduna peste 18 milioane kilograme de struguri, de pe cele 1750 hectare plantate cu viţă de vie.
Când din aceşti struguri se va „naşte” PRIMUL VIN, vom cinsti cum se cuvine roada acestui an.
În prima duminică din luna octombrie, împreună cu oaspeţii noştri vom sărbători la Cotnari, pe Dealul CĂTĂLINA, cu muzică şi veselie, PRIMUL VIN AL ANULUI 2015.
Vă aşteptăm!
COMPANIA COTNARI