anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

A început judecata avocatului acuzat că şi-a aruncat iubita de la etajul 6

GALERIE
felecanu
 • felecanu
- +

Procesul avocatului acuzat că şi-a ucis iubita a început cu o amânare. Primul termen de judecată în procesul lui Sebastian Felecanu s-a desfăşurat miercuri, dar şedinţa nu a durat mult. 

Magistraţii Curţii de Apel au fost nevoiţi să amâne judecata întrucât avocatul lui Felecanu a lipsit. Amânarea a fost de doar două zile, al doilea termen desfăşurându-se ieri. A fost practic termenul la care s-au înregistrat solicitările celor două părţi. Instanţa urmează să se pronunţe pe 28 martie cu privire la probele pe care acuzatul înţelege să le solicite în apărarea sa, respectiv părţile civile în susţinerea pretenţiilor.

Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat de procurori că pe 19 iunie anul trecut şi-ar fi aruncat iubita de la balconul apartamentului în care locuiau, situat la etajul al şaselea dintr-un bloc din Târgu Cucu.

Gestul avocatului ar fi survenit unei certe dintre cei doi, tânăra acuzându-l că o înşeală. Iniţial, anchetatorii au luat în calcul trei variante posibile, respectiv omorul, sinuciderea şi instigarea la sinucidere.

Conform concluziilor anchetatorilor, dinamica prăbuşirii fetei de la etaj indică aruncarea activă şi nu simpla cădere, ceea ce a dus la acuzarea lui Felecanu de omor. La momentul respectiv, tânăra era însărcinată, fapt ce a dus la încadrarea juridică definitivă de omor calificat.

Procesul se desfăşoară cu inculpatul după gratii, judecătorii prelungind pe 21 februarie starea de arest preventiv în care se află Felecanu pentru încă o lună. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o condamnare cuprinsă între 15 şi 25 de ani de detenţie sau chiar închisoarea pe viaţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.