A început războiul între ambasada Chinei și cea a SUA de la București
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A început războiul între ambasada Chinei și cea a SUA de la București

GALERIE
ambasada
  • ambasada
- +

O postare pe Facebook a Ambasadei Chinei la București anunță că “potrivit ultimului sondaj mondial făcut de Universitatea Harvard, peste 90% din populația chineză și-a exprimat mulțumirea fața de PCC și de Guvernul chinez“.

Ambasada Chinei la București a răspuns, prin purtătorul ei de cuvânt, unor afirmații ale ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, care a spus că “chinezii au dezvoltat tehnologia 5G cu scopul de a spiona şi de a obţine informaţii despre ţările noastre“.

În replică, ambasada Chinei a susținut că SUA nu ar trebui să uite istoria tragică a amerindienilor.

“Potrivit ultimului sondaj mondial făcut de Universitatea Harvard, peste 90% din populația chineză și-a exprimat mulțumirea fața de PCC și de Guvernul chinez. (...) China pune egalitatea etnică ca unul din principiile fundamentale ale temeliei țării, și a stabilit sistemul de autonomie regională etnică. China a reușit să mențină cu fermitate egalitatea deplină a tuturor grupurilor etnice, garantând, de asemenea, drepturile și interesele legitime ale minorităților etnice. În timp ce Statele Unite produc în mod nerușinat problemele etnice altor țări, nu ar trebui să uite istoria tragică a amerindienilor“, se arată în mesajul de pe Facebook al ambasadei Chinei.

În mesaj, ambasadorul Zuckerman este acuzat că răspândește minciuni.

“Recent, Ambasadorul SUA în România a răspândit din nou minciuni, atacând cu rea-voință China și companiile chineze, astfel încercând să submineze relațiile de prietenie dintre China și România. Ne exprimăm puternica nemulțumire și opoziția fermă. Țin să subliniez faptul că minciuna repetată și de o mie de ori, tot minciună rămâne. (...) Acest comportament a dovedit slăbiciunea și disperarea țării respective, actele fiind împotriva tendinței istorice de dezvoltare, depășind orice limită a conștiinței și moralității umane și lăsând totodată imaginea și reputația Statelor Unite într-o capcană periculoasă“, susține ambasada.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.