A înfipt un cuţit între picioarele femeii, din gelozie, ca să nu-l poată înşela

duminică, 08 mai 2022, 23:15
5 MIN
 A înfipt un cuţit între picioarele femeii, din gelozie, ca să nu-l poată înşela

Bărbatul era convins că e înşelat cât este plecat la muncă în Ardeal. Agresiunea a avut loc după  ce bărbatul a sunat la 112 din gară, ca să anunţe posibilul adulter, dar nu s-a întâmplat nimic. Nervos, s-a întors din drum.

 

Un cioban a scăpat ieftin după ce şi-a înjunghiat iubita, din gelozie. Crezând că aceasta abia aşteaptă să-l vadă plecat, a sunat întâi la Poliţie pentru a anunţa posibilul adulter. Nervos că poliţiştii nu au sărit imediat să-i apere onoarea, s-a hotărât să ia problema în propriile mâini. S-a întors val-vârtej acasă, constatând că iubita era plecată. Când aceasta s-a înapoiat, bărbatul nu a mai aşteptat lămuriri, înjunghiind-o în zona genitală. Sentinţa relativ uşoară aplicată de Tribunal a fost atacată de procurori, dar fără succes.

Erau împreună de 7 ani

Vasile Iftimie lucra din primăvară până spre începutul iernii ca cioban în vestul ţării. În acest interval, D.M.D., cu care Iftimie avea o relaţie de aproape 7 ani, îngrijea de gospodărie. După primul an de relaţie, pe fondul consumului de alcool, bărbatul devenise violent, bănuind că D.M.D. întreţinea relaţii cu alţi bărbaţi, cât era el plecat. Suspiciunile îi erau alimentate şi de mama sa. Bătăile deveneau tot mai dese, bărbatul lovindu-şi iubita cu tot ce îi cădea în mână. Din acest motiv, femeia obişnuia să ascundă cuţitele din casă. În pofida violenţei manifestate de Iftimie, D.M.D. nu a anunţat niciodată poliţia. De fiecare dată, după o scenă de gelozie, în care femeia fugea la mama sa, Iftimie o căuta şi o convingea să se întoarcă. În iunie 2019, Iftimie urma să plece la lucru, ca în fiecare an. S-a îndreptat spre gară, dar nu a mai urcat în tren, fiind implicat într-o altercaţie. În jurul orei 15, conform declaraţiilor sale ulterioare, ar fi primit un apel de pe un număr ascuns, prin care i se aducea la cunoştinţă că iubita sa se întâlneşte cu alţi bărbaţi. A sunat imediat la 112, pentru a anunţa acest lucru, adăugând că D.M.D. cheltuieşte banii pe care el îi câştigă la muncă.

Chiar dacă faptele ar fi fost reale, poliţia nu ar fi avut niciun motiv să intervină. În trecut, legea penală condamna adulterul. Articolul respectiv din Codul Penal a fost însă abrogat şi oricum nu făcea referire decât la situaţia persoanelor căsătorite. După 12 minute, Iftimie a sunat din nou la 112, solicitând deplasarea unui echipaj de poliţie la domiciliul său, întrucât el „avea treabă”. Până la urmă, bărbatul s-a dus acasă, unde a ajuns în jurul orei 17. D.M.D. nu era acasă, ea având grijă în timpul zilei de o vecină care îşi rupsese un picior. Lipsa femeii a întărit bănuielile bărbatului. Când iubita i s-a întors acasă, a urmat o ceartă care l-a convins şi mai mult pe Iftimie de infidelitatea acesteia. S-a apropiat de ea, ţinând un cuţit la spate, a prins-o de mână şi i-a înfipt lama între picioare, în zona genitală.

Femeia a reuşit să fugă, ieşind în drum şi ajungând până la urmă la o vecină, pentru a cere ajutor. Niciuna dintre ele nu avea telefon, aşa că au mers alături, la femeia de care D.M.D. avea grijă. Nici aici nu au găsit un telefon, fiind nevoite să aştepte până a trecut cineva pe drum. Rana nu a fost foarte gravă, vindecându-se în mai puţin de două săptămâni.

„L-am băgat ca să nu mai fie cu alţii”

Iftimie a fost arestat, recunoscându-şi imediat fapta. El s-a justificat prin faptul că s-ar fi simţit provocat de infidelitatea iubitei. Cu privire la folosirea cuţitului, a precizat „L-am băgat fiindcă a spus că are pe altul, ca să nu mai fie cu alţii. Nu ştiu ce m-a apucat”. Ideea „provocării” nu a fost acceptată de magistraţii Tribunalului, aceştia arătând că bărbatul nu se afla la prima criză de gelozie, acuzele de infidelitate aduse iubitei fiind frecvente. Iftimie a cerut schimbarea încadrării juridice a faptei sale, considerând că durata redusă a îngrijirilor medicale nu justifică pedepsirea sa pentru tentativă la omor. Judecătorii au arătat însă că doar norocul a făcut ca femeia să nu fie grav rănită sau chiar să moară, lama de 14 cm cuţitului fiind suficient de lungă pentru a fi deosebit de periculoasă. Totuşi, pedeapsa stabilită a fost destul de uşoară, respectiv 4 ani de închisoare.

În plus, Tribunalul a decis ca bărbatul să îi plătească victimei sale 8.000 de lei drept daune morale şi să nu se mai apropie de ea timp de 3 ani după executarea pedepsei. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de procurori, cât şi de inculpat. Procurorii au apreciat că pedeapsa este prea uşoară, fiind situată sub minimul legale de 5 ani de închisoare. De cealaltă parte, Iftimie a cerut din nou schimbarea încadrării juridice şi aplicarea unei pedepse mai uşoare. Ambele contestaţii au fost respinse de magistraţii Curţii de Apel. Ei au arătat că, în cazul recunoaşterii faptei, pedeapsa pentru tentativă la omor pleacă de la 3 ani şi 4 luni de închisoare, sentinţa Tribunalului fiind corectă, mai ales că bărbatul nu avea antecedente penale. Judecătorii nu au putut găsi niciun motiv pentru a reduce pedeapsa şi mai mult, după cum voia Iftimie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii