„Întoarce-ţi privirea spre casă”: campanie de strângere de fonduri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

„Întoarce-ţi privirea spre casă”: campanie de strângere de fonduri

GALERIE
sprijin batrani
 • sprijin batrani
- +

Campania de strângere de fonduri „Întoarce-ţi privirea spre casă” este iniţiată şi în acest an de Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi, pentru a oferi sprijin bătrânilor aflaţi în situaţii limită. Campania se desfăşoară în perioada 1 decembrie 2021 – 31 ianuarie 2022, iar persoanele care vor să doneze o pot face în mai multe conturi, cu menţiunea că este pentru „Campania IPC”. 

„Trăim vremuri de grea încercare. Pandemia şi-a pus amprenta asupra vieţilor noastre, lăsând un profund sentiment de durere, suferinţă şi neputinţă, mai ales în rândul celor bătrâni şi bolnavi, izolaţi în casele lor. Apelăm la înţelegerea şi bunăvoinţa dumneavoastră, dragi credincioşi, membri ai comunităţilor catolice din diasporă, pentru a oferi un sprijin bătrânilor în nevoie”, au precizat reprezentanţii Centrului Diecezan Caritas Iaşi.

Conturile unde se pot face donaţii sunt: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG, sucursala Iaşi, Str. A. Panu 1B-2A, jud. Iaşi - cont în lei, RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG, sucursala Iaşi, Str. A. Panu 1B-2A, jud. Iaşi; CUI 4488681 – cont în euro, RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR, sucursala Iaşi, Str. Palat nr. 11, jud. Iaşi – cont în lei şi RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR, sucursala Iaşi, Str. Palat nr. 11, jud. Iaşi; CUI 4488681 – cont în euro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X