anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Dezvăluirile din ultimele zile şi acţiunea ANI au urmări surpriză. În declaraţia de avere, depusă înainte de termen, a mai apărut o vilă

A INTRAT FRICA-N CHIRICA! Primarul și-a mai trecut o vilă în declarația de avere

GALERIE
chirica
 • chirica
- +
Se întâmplă ceva bizar cu comportamentul edilului şef al Iaşului, în ultimele zile, odată cu publicarea mai multor dezvăluiri despre averea surprinzător de mare a familiei sale. În chiar ziua primelor dezvăluiri, şi surprinzând pe toată lumea, pentru că termenul limită de publicare ar fi fost la finele lunii viitoare, Mihai Chirica şi-a publicat declaraţia de avere actualizată. În aceasta apăreau unele proprietăţi neştiute de marele public. Surprizele nu aveau însă să se oprească aici: după numai două zile, pe 14 iunie, primarul şi-a completat declaraţia de avere ce fusese abia depusă. În aceasta, surpriză mare, a mai apărut o vilă de 240 mp în zona CUG, despre care anterior spunea că este a fiicei sale, nu a lui, el doar locuind în ea. Cum a evoluat edilul şef al Iaşului de la un modest proprietar de apartament, la început de activitate în administraţie, la un „baron“ cu o avere de invidiat şi pentru mari proprietari de firme private prospere, ce concurează acum cu dezvoltatorii imobiliari? Și o explicaţie: de ce este important ca alegătorii ieşeni să ştie exact ce avere are primarul lor, indiferent de diatribele acestuia privind legalitatea dobândirii lor? Despre noua declaraţie de avere, precum şi alte amănunte, aflați dn rândurile următoare.

Surpriză imensă la finele săptămânii, ce arată o mare nesiguranţă a primarului în urma recentelor dezvăluiri privind averea familiei sale. Mihai Chirica şi-a actualizat vineri declaraţia de avere, şi asta la scurt timp după ce a depus iniţial actul, cu două zile înainte, act oricum depus înainte de termen, dar imediat ce dezvăluirile privind vila de 250.000 de euro cumpărată fiului de 11 luni au apărut în media. Ce l-a făcut să-şi schimbe declaraţia în numai două zile pare a rămâne un mister. Să fie amploarea dezvăluirilor, verificările anunţate de ANI, sau ambele?

Cum s-a „sucit“ primarul în numai două zile distanţă

Edilul şef al Iaşului a făcut o „completare în afara obligaţiei“ a declaraţiei, după cum se arată în document. Completarea a primit număr de înregistrare în ziua de 14 iunie (vineri), la două zile după actualizarea iniţială. Motivul concret pentru care primarul a ales să facă această completare vizează includerea unei vile din Tudor Neculai unde are domiciliul şi are drept de uzufruct viager, dar nu locuieşte efectiv acolo, casa fiind pe numele fiicelor sale din cea de-a doua căsătorie. Astfel, Mihai Chirica a inclus atât vila de 240 mp, cât şi terenul aferent de 305 mp.

În interviul pe care primarul l-a acordat „Ziarului de Iaşi“ joia trecută, edilul spunea că nu a inclus proprietatea din Tudor Neculai în declaraţia de avere „dintr-un motiv de legalitate“, în sensul că proprietatea aparţine fiicelor sale, iar custodele acestora este fosta sa soţie. „În calitate de custode al copiiilor pe care îl are fosta soţie, declaraţia de avere trebuie să o facă în continuare ea, nu eu“, ne explica, joi, primarul.

Mihai Chirica a stârnit numeroase controverse săptămâna trecută după ce s-a aflat că mama edilului a achiziţionat, în numele fiului de 11 luni al primarului, o proprietate imobiliară de 250.000 euro la doi paşi de Bolta Rece. Primarul a justificat că parte din bani au provenit de la nuntă (57.000 euro) şi botez (125.000 euro), dar şi din vânzarea unui teren în Copou de către mama sa (100.000 euro), mamă care locuieşte la ţară şi are o pensie modestă.

O relaţie neclară

Vinerea trecută, „Ziarul de Iaşi“ a arătat că terenul vândut de mama sa este în Aleea Sadoveanu şi fusese achiziţionat, în 2012, cu doar 7.500 euro. Verificările „Ziarului de Iaşi“ au arătat că mama primarului a vândut terenul din Sadoveanu lui Iulian Lucan, şeful agenţiei Palace Imobiliare. În acelaşi timp, Lucan, prin agenţia sa, a intermediat achiziţia proprietăţii din Sărărie de către mama primarului în calitate de curator al fiului primarului. Nu în ultimul rând, acelaşi Lucan a fost beneficiarul, anterior perfectării celor două tranzacţii, unui schimb de terenuri cu municipalitatea: a cedat un teren în faţa Sinagogii Mari pentru o suprafaţă pe str. Vasile Conta (zona fostei Pieţe Dimitrov).

„Este o asociere total nepotrivită. (...) De ce lucrurile trebuie amestecate dacă ele se petrec într-un cadru de legalitate?“, a comentat primarul Chirica.

La rândul lui, Lucan a precizat că „lucrurile sunt separate“ şi că nu au legătură între ele. Relaţia dintre cei doi este controversată: în timp ce primarul spune că s-a întâlnit cu Lucan „nu o dată, ci de cinci ori în audienţe“, acesta din urmă ne-a spus că, ocazional, joacă fotbal împreună duminica, „de 2-3 ani“.

Iată de ce ieşenii trebuie să vă ştie toată averea, domnule primar!

Aflați amănunte de AICI.

VEDEȚI ȘI:

Răspunsurile lui Mihai Chirica la cele 11 întrebări adresate de Ziarul de Iaşi

Vila de 250.000 € pentru Chirica jr - Zece puncte care-l acuză și doar patru care l-ar justifica pe primar

100.000 de euro pentru mama primarului Chirica de la un afacerist servit de acesta

Chirica: Ştiam de achiziţia proprietăţii de la Frasin

Botez de 125.000 euro, mai tare ca Adi Mutu: „Dezvoltatorii imobiliari au fost invitaţii naşilor“

URIAȘA AVERE DOSITĂ DE PRIMARUL MIHAI CHIRICA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X