Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

“La naţionala României trebuie antrenor tânăr”

GALERIE
mircea-si-razvan-lucescu
  • mircea-si-razvan-lucescu
- +

  Spune Mircea Lucescu, noul selecţioner al Turciei, cu referire directă la fiul său, Răzvan

 
Tehnicianul Mircea Lucescu a declarat, ieri, că oferta de a antrena naţionala Turciei a fost una de "nerefuzat". La prima reprezentativă a României, spune Lucescu, este nevoie de un antrenor tânăr şi ambiţios. "Au trecut 13 ani de când am plecat de la Beşiktaş. An de an, fotbalul turcesc şi-a dorit să mă întorc, nu numai la echipele de club, ci şi la echipa naţională. Acum mi s-a făcut o ofertă ce nu putea fi refuzată, prin prisma faptului că îmi dă posibilitatea să conduc o echipă naţională în ultimii ani ai carierei mele. Ei au venit, au insistat, au făcut presiuni, au încercat cu Galatasaray, după care a venit echipa naţională. Am încercat să-mi iau o pauză, dar a fost imposibil. După 40 de ani n-am avut niciodată o pauză, un an sabatic, de aceea am luat hotărârea de la o zi la alta să revin pe terenul de joc. Sunt patru meciuri de disputat în preliminariile Cupei Mondiale, o şansă există, voi încerca să o fructific", a spus Lucescu, pentru mai mute televiziuni.
El spune că echipa naţionalăa României are nevoie de un antrenor tânăr la conducere. Fiul său, Răzvan, nu îl va însoţi în Turcia, iar Lucescu sr. îl consideră o soluţie pentru reprezentativa tricoloră. "Eu cred că echipa României trebuie să fie preluată de un antrenor tânăr, ambiţios. Avem în momentul de faţă câţiva antrenori care aşteaptă să fie chemaţi la echipa naţională şi care ar putea să dea foarte multe echipei naţionale. Răzvan are drumul lui, cariera lui. În niciun caz nu va putea fi secundul cuiva după ce a fost antrenor principal o perioadă atât de lungă. însă el face parte din categoria de antrenori tineri ai României care au acumulat foarte multă experienţă internaţională şi care  ar putea să preia echipa naţională", a precizat Mircea Lucescu. Întrebat dacă îi va fi greu să treacă de la pregătirea unei echipe de club la o primă reprezentativă, Lucescu a spus: "Mă obligă să gândesc, mă obligă să-mi revizuiesc absolut toate metodele, pentru că de data asta nu se mai pune problema antrenării. Este vorba de a selecţiona, de a pregăti echipa în cele 3-4 zile avute la dispoziţie, la un nivel foarte ridicat. E nevoie de o înţelegere deosebită cu jucătorii, de o analiză serioasă şi aprofundată asupra adversarilor. Sunt cu totul alte elemente. A fi selecţioner şi a fi antrenor de club sunt lucruri diferite. Eu sper că experienţa şi perioada petrecută la conducerea echipei naţionale când eram foarte tânăr mă vor ajuta".
Tehnicianul Mircea Lucescu, 72 de ani, este noul selecţioner al Turciei, el semnând un contract pe doi ani, cu opţiune pentru încă unul. Lucescu va fi prezentat oficial vineri. Mircea Lucescu a mai antrenat în Turcia echipele Galatasaray (2000-2002) şi Beşiktaş (2002-2004). Lucescu a antrenat ultima dată pe Zenit Sankt Petersburg, echipă de la care a fost demis de curând, după numai un sezon.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri