“Lidl” are undă verde pentru un nou magazin în Moara de Foc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 28.01.2022

“Lidl” are undă verde pentru un nou magazin în Moara de Foc

Terenul va fi cumpărat de la Compan pentru o sumă de peste 4 milioane de euro.

GALERIE
Lidl
 • Lidl
- +

Un proiect urbanistic important a primit ieri girul unui for de specialitate de la nivelul Consiliului Local (CL). Comisia de urbanism a avizat favorabil construirea unui centru comercial (un Lidl) pe un amplasament situat în intersecţia Moara 1 Mai din Păcurari. Din aprilie încoace, aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost amânată de mai multe ori, consilierii din Comisie solicitând investitorului lămuriri în special în ceea ce priveşte afectarea traficului din zonă. 

Amintim că planul urbanistic prevede amenajarea unei giraţii pe şos. Moara de Foc în dreptul străzii Canta (breteaua care face legătură cu şos Păcurari). Proiectul a fost aprobat ieri de către Comisie, după ce investitorul şi-a asumat crearea unei benzi de decelerare şi accelerare pe toată lungimea proprietăţii cu deschidere la strada principală. Planul urbanistic este propus pe un teren de 12.000 mp, iar principalele trei componente vizează construirea centrului comercial (parter şi un etaj, maxim 10 metri), parcarea aferentă supermarketului şi o clădire multifuncţională (în limita sudică a terenului, spre calea ferată) cu un regim subsol, parter şi 3 etaje.

Actualele imobile (9 construcţii, una dintre acestea având un regim cu parter şi 4 etaje) de pe amplasament vor fi demolate, fiind eliberată recent o autorizaţie în acest sens. Terenul de pe şos. Moara de Foc nr. 2 face obiectul unui antecontract de vânzare cumpărare între Compan şi Lidl, preţul de vânzare fiind de peste 4 milioane euro. Tranzacţia va fi încheiată odată cu emiterea autorizaţiei de construire pentru amenajarea centrului comercial, pas care poate fi îndeplinit cel mai devreme în luna septembrie.

Ce proiecte au mai fost discutate în Comisie

Un alt proiect dezbătut ieri a mai fost anterior pe masa Comisiei: construirea unui ansamblu rezidenţial pe bld. Chimiei 4 pe un teren de aproape 40.000 mp, la un regim cu subsol, parter, mezanin şi 20 de etaje cu o înălţime maximă de 95 metri. Investiţia aparţine Daily Group şi vizează construirea a cel puţin 7 blocuri: 4 cu 10 etaje şi 3 cu 20 de etaje. Comisia a amânat din nou o decizie şi a cerut investitorului să detalieze locurile de parcare din subteran.

Firma aparţine milionarului sucevean Ioan Pavel, cea mai cunoscută afacere a acestuia la nivel naţional fiind cea cu automate de cafea (Daily Caffe). În schimb, consilierii au dat undă verde la un ansamblu cu mai multe tronsoane de bloc cu 8 etaje în Hlincea. Investitorul este o persoană fizică (Viorel Păduraru) ce deţine un teren de aproape 4.300 mp. În proiectul de PUZ se arată că vor fi amenajate 146 locuri de parcare. Alte investiţii aprobate au vizat construirea unui bloc în zona Aurel Vlaicu (5 etaje) şi a mai multor locuinţe individuale, precum şi unei clinici medicale (şos. Iaşi – Voineşti) şi a unei hale de depozitare (zona COMAT). 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Pavel LUCESCU

Deloc-surprinzătoarea legătură dintre Iohannis şi AUR

Criza declanşată din umbră de Iohannis, în care Cîţu şi penibila lui #echipăcâştigătoare au funcţionat pe post de simple marionete, avea să producă, practic, relansarea în forţă a AUR până la a-l ajuta să ajungă la cele peste 20 de procente de acum (mai exact, 20,6, cf. INSCOP).

Filmuletul zilei

opinii

Dintr-una într-alta

Alexandru CĂLINESCU

Dintr-una într-alta

Uns - cum se spune - cu toate alifiile, Dîncu este şi unul dintre cei care au creat şi au dezvoltat „fabrica de doctori” din zona armatei şi a serviciilor. A încurajat, aşadar, impostura, frauda, minciuna. Spoiala lui intelectuală îl face cu atât mai detestabil.

Nomex

Neculai SEGHEDIN

Nomex

Cine nu-şi aduce aminte de faţa plină de cicatrice a lui Andreas Nikolaus Lauda, adică Niki Lauda, campionul de Formula 1 din anii 1975, 1977 şi 1984?

Scadenţa minciunilor „de stat”

Nicolae CREŢU

Scadenţa minciunilor „de stat”

Deşi nu ne-a lipsit, nici nouă, românilor, ca şi tuturor celorlalţi trecuţi prin „raiul” comunist, pe aici, prin partea asta de lume din „sfera de influenţă” a Moscovei, experienţa, trăită „pe propria piele”, a minciunilor tot mai gogonate de care era în stare - şi este şi acum - propaganda oficială, ce se întâmplă, sub ochii noştri, de la o vreme, depăşeşte orice „aşteptări” în materie de ţanţoşă neobrăzare. 

pulspulspuls

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Viorica şi Doiniţa: un cuplu vechi de prin vecini, care sapă de ani buni la temelia Iaşului

Ne tot întreabă lumea de prin Iaşi cum de au ajuns aşa de influenţi botoşănenii în partidoi la Bucureşti şi cum de au decăzut ieşenii că nu-i lasă să intre prin ministere nici pe holuri, că sunt opriţi de portari. 

Caricatura zilei

Nouă în loc de patru

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X