“Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul Pământului” – de Robert Macfarlane
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Colecţia Hexagon - carte de călătorie

“Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul Pământului” – de Robert Macfarlane

GALERIE
Lumea-de-sub-noi
  • Lumea-de-sub-noi
- +

O fascinantă explorare a relaţiei noastre cu întunericul, cu ceea ce se află în adâncul pămîntului şi al minţii noastre.

În această călătorie în „timpul profund”, care începe cu naşterea universului şi ajunge pînă într-un viitor post-uman, admirăm arta preistorică din peşterile marine norvegiene şi adîncurile albastre ale calotei glaciare din Groenlanda, vizităm tumulii din Epoca Bronzului şi labirintul catacombelor pariziene, examinăm reţelele fungice subterane prin care copacii comunică între ei şi „ascunzătoarea” în care vor sta deşeurile nucleare în următorii 100.000 de ani. Păşind pe urmele umbrelor, vom afla poveştile multor exploratori, artişti, speologi, scafandri, visători şi criminali care au coborît în lumea de sub noi în căutarea „beznei cumplite din adîncul pămîntului”, cum spunea Cormac McCarthy.

Dintr-un unghi de vedere geologic asupra planetei noastre, Macfarlane pune o întrebare vitală şi tulburătoare: oare sîntem nişte buni strămoşi pentru Pămîntul viitorului? De la primele pagini, remarcabile, pînă la concluzia încărcată de emoţie, Lumea de sub noi este un periplu în care se împletesc miracolele şi pierderea, teama şi speranţa. O carte ce ne va schimba felul în care privim lumea.

„Lumea de sub noi este un portal de lumină în vremuri întunecate. Aveam nevoie de această carte despre frumuseţea din străfunduri ca să alinăm durerea ai cărei martori sîntem pe faţa pămîntului.” (The New York Times Book Review)

„O carte extraordinară, deopotrivă erudită şi uşor de citit, pasionantă şi minunat scrisă.” (The Guardian)

 

DESPRE AUTOR

Robert Macfarlane este autorul mai multor cărţi despre natură şi oameni devenite bestselleruri, între care Mountains of the Mind, The Wild Places, The Old Ways, Landmarks şi The Lost Words (împreună cu Jackie Morris). Cărţile sale, distinse cu premii şi traduse în numeroase limbi, au fost adaptate pentru film, televiziune, radio, teatru şi muzică. În anul 2017, American Academy of Arts and Letters i-a decernat E.M. Forster Award for Literature. Este fellow la Emmanuel College, Cambridge. Prezentului volum i s-au decernat Wainwright Prize (2019) şi Stanford Dolman Travel Book of the Year Award (2020).


De marţi, 30 martie 2021, la chioşcurile de presă, numai cu Ziarul de Iaşi: “Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul Pământului” – de Robert Macfarlane
Pret: 15 lei

Partener: Fundaţia Antibiotice Ştiinţă şi Suflet

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.