„Lumea vine cu prejudecăţi şi pleacă plină de convingeri”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Gabriel Achelăriţei, despre criosauna de la Terra Centrum

„Lumea vine cu prejudecăţi şi pleacă plină de convingeri”

GALERIE
gabriel achelaritei terra centrum
  • gabriel achelaritei terra centrum
- +

Economist de profesie, Gabriel Achelăriţei, proprietarul „Terra Centrum“, şi-a început afacerea în urma unei probleme din familie. Cei doi băieţi ai săi au avut din copilărie probleme respiratorii foarte mari. „Soluţiile au apărut, cu rezultate foarte bune, ducându-i la salină, la Târgu Ocna. M-am gândit că nu sunt singurul părinte care se confruntă cu astfel de probleme, şi atunci m-am gândit la o soluţie pentru a aduce o salină în oraş”. Pe 9 martie, „Terra Centrum“ a împlinit 5 ani de existenţă.

Înainte de acest business, Gabriel Achelăriţei a trecut prin mai multe ocupaţii – a lucrat în bancă, s-a ocupat de leasing-uri şi asigurări. „Am început ca part-time cu salina, dar acum mă dedic 100% doar a­ces­tei afaceri”. Din 2010, mai bine de 5000 de clienţi au apelat la ser­vi­ciile salinei, iar peste 1000 au ur­mat terapia în criosaună. Nu am făcut nici un studiu de piaţă la în­ceput, am plecat la drum strict cu ideea că trebuie să le ofer copiilor mei condiţiile pentru a fi sănătoşi”.

Publicul-ţintă al „Terra Centrum“ îl reprezintă „oamenii care ca­ută starea de bine”, afirmă domnia sa. Aproape imediat după salină, Gabriel Achelăriţei a achiziţionat şi criosauna, investiţia în cele două fiind de circa 65.000 de euro, fără amenajări, bani care au provenit atât din resursele proprii, cât şi dintr-un credit pe care l-a contractat.

Salina noastră monitorizează şi menţine în permanenţă trei parametri foarte importanţi: temperatura în incintă, cantitatea de aerosoli salini şi umiditatea relativă a aerului, astfel încât persoanele care îşi petrec şedinţele de salinoterapie la noi să primească beneficiile maxime. Pentru rezultate optime, o şedinţă trebuie să dureze cel puţin 35 de minute, dar la noi durează o oră. Iar pentru rezultate pe termen lung ar trebui făcute cure de măcar două săptămâni pe an, frecvenţa acestora depinzând de afecţiuni”.

Crioterapia - de la „frică” la beneficii certe

Gabriel Achelăriţei accentuează asupra faptului că, la ora actuală, cri­o­terapia este „cea mai puternică, cea mai complexă şi fără reacţii adverse terapii cunoscute pe Pământ”. Spre deosebire de salină, majoritatea clienţilor criosaunei de la „Terra Centum“ sunt femei. „După primele patru-cinci şedinţe, se observă rezultate ale efectului an­ticelulitic al frigului uscat. Celulita este privită adeseori sub raport estetic, însă aceasta este, de fapt, o problemă a circulaţiei perife­rice. Însă criosauna reglează circu­laţia întregului corp, nu numai la nivelul coapselor şi a feselor”.

„Aşa s-a potrivit”, spune Gabriel Achelăriţei despre cele două servicii oferite de „Terra Centrum“ - salină şi criosaună -, nefiind vorba despre un model de business brevetat prin combinaţia celor două şi pe care pur şi simplu l-a preluat. Deşi, de-a lungul anilor, a încercat variate metode promovare, a constatat că cea mai bună reclamă o fac, în cele din urmă, clienţii mulţumiţi de servicii. „Circa 20% dintre cei care ne trec pragul, revin - la intervale mai mici sau mai mari de timp. De exemplu, anul trecut ne-am mutat sediul şi am fost nevoiţi să sistăm activitatea vreme de trei luni. Ei bine, în acel timp telefoanele ne-au sunat non-stop, lumea voia să revină!

Noul sediu al Terra Centrum este pe strada Gavriil Musicescu, vizavi de Biserica Banu

Starea de bine este o stare pe care o cauţi permanent, iar criosauna are acest efect, putem spune că dă dependenţă”, constată Gabriel Achelăriţei. În ciuda ideilor preconcepute, frigul din criosaună „nu este de speriat”. În fapt, umiditatea sau vântul, în combinaţie cu temperaturile scăzute, produc cel mai mare disconfort. „Frigul uscat”, aplicat în cadrul controlat al terapiei nu prezintă reacţii adverse, limita de timp a expunerii fiind oricum în jurul a trei minute.  „U­me­zeala este cea care creează senzaţii neplăcute atât când este frig, cât şi când este cald. În general, lumea vine la criosaună cu prejudecăţi şi pleacă mai apoi plină de convingeri. Reacţii adverse la nivelul corpului nu există. Când lumea aude de minus 196 de grade Celsius este un pic speriată. Dar după prima şedinţă pleacă de aici cu o altă viziune asupra vieţii, ca să spun aşa”, explică Gabriel Achelăriţei.

Criosauna

Criosauna este cea mai modernă şi eficientă metodă de activare a mecanismelor de autovindecare a orga­nis­mului. Răcirea pentru scurt timp a pielii determină înlăturarea oboselii, refacerea şi recuperarea după efort, îmbunătăţirea somnului, a funcţiilor sexuale, stimularea sistemului imunitar şi îmbunătăţirea proceselor metabolice. Totodată, criosauna ajută şi în cazul unor probleme mai grave, de exemplu în boli dermatologice, reumatismale, hormonale sau neurologice.

Indicaţii terapeutice ale aerosolilor salini:

Boli respiratorii cronice (astm bronşic, bronşită, mucoviscidoza, bronhopneumopatie cronică obstructivă); Pneumonie simplă sau după stadiul acut; Bronşită asmatiformă; Treaheobronsită cronică; Infecţii respiratorii de natură alergică sau infecţios alergică; Emfizem pulmonar; Insuficientă respiratorie restrictivă; Răceli sezoniere; Sinuzită maxilară. (www.terracentrum.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.