”Mândră zi de sărbătoare”, spectacol organizat de Ansamblul Artistic “Constantin Arvinte” al CJ Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

”Mândră zi de sărbătoare”, spectacol organizat de Ansamblul Artistic “Constantin Arvinte” al CJ Iaşi

GALERIE
Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte
  • Ansamblul Artistic Profesionist Constantin Arvinte
- +

Ansamblul Artistic Profesionist “Constantin Arvinte” al Consiliului Judeţean Iaşi a marcat împlinirea unui an de activitate artistică printr-un eveniment special, intitulat “Mândră zi de sărbătoare”. 

Spectacolul, derulat la Teatrul “Luceafărul”, a adus pe scenă artiştii ansamblului, între care şi soliştii Simona Mazăre, Ana Maria Ababei şi Andrei Liţă, precum şi invitaţi speciali: Costantin Enceanu, Cornelia şi Lupu Rednic şi Adriana Ochişanu. Spectatorii, care au făcut sala neîncăpătoare, au aplaudat la scenă deschisă prestaţia artiştilor coordonaţi de dirijorul Dumitru Lucaci şi coregraful Petre Şuşu, ultimul fiind şi managerul instituţiei.

La eveniment a luat parte şi Constantin Arvinte. Renumitul folclorist, care s-a născut în urmă cu 93 de ani în comuna ieşeană Voineşti, a anunţat că va dona ansamblului care-i poartă numele bogata arhivă personală. Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus că va propune la următoarea şedinţă a CJ ca fosta Casă a Agronomului, din Bucium, unde îşi desfăşoară acum activitatea ansamblul folcloric, să poarte numele Constantin Arvinte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.