anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Declaratie de presa

​Marius Bodea (Senator USR PLUS): Sportul de performanță nu se face în clădiri ce stau să cadă! (P)

GALERIE
Deschidere zdi online-01
 • Deschidere zdi online-01
- +

În 2017, propuneam Primăriei Iași să includă pe lista de investiții din acel an și banii pentru construcția unei săli polivalente moderne, la standarde europene. Era nevoie de doar 18 milioane de lei, o sumă pe care orașul și-o putea permite, pentru realizarea tuturor documentațiilor și începerea lucrărilor.

Nu am obținut decât un răspuns ironic și politicianist din partea primarului Mihai Chirica.

În 2018, Primăria Iași, care până atunci tot așteptase bani de la bugetul central pentru o „arenă impresionantă, de 16.000 de locuri”, a venit cu ideea de a construi o sală polivalentă pe platforma CET Iași, companie aflată atunci în faliment. 

Suntem în 2021. Iașul a rămas doar cu ironiile lui Mihai Chirica și cu ideile sale de pe hârtie care nu trec niciodată și în realitate. Sportul a rămas tot cu sala polivalentă veche și mică din centru, care a fost „dată cu var”, dar a cărei structură e complet depășită fizic și moral. 

Iașul nu are nici un stadion modern, astfel că echipa de fotbal – retrogradată între timp, datorită viziunii impecabile a lui Mihai Chirica, care a bulversat clubul – joacă tot pe aceeași arenă șubredă, din care mai degrabă îți vine să pleci decât să vii.

Sala Polivalentă din Cluj, de 7.300 de locuri pe scaune, a fost gata în doar trei ani de la începerea proiectului. 

Guvernul României a aprobat la finalul anului trecut, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei săli polivalente în Brașov. În cât timp va fi realizată? În trei ani, potrivit proiectului.

Noi, la Iași, vorbim de mai mult de un deceniu că avem nevoie de o nouă astfel de construcție pentru a avea și performanță sportivă în oraș. Vorbim, dar Chirica nu face nimic.

Clujul, Craiova, Ploieștiul au deja de ani de zile stadioane moderne. 

Oricât ar fi de dedicați sportivii și antrenorii din Iași, oricât de pasionați ar fi suporterii, performanța nu se poate face în clădiri care stau să cadă pe tine. De ce ai veni la un meci, când în loc să fii atent la spectacol, te-ai uita cu teamă la ce se mai desprinde din actuala Sală Polivalentă. 

Ministerul Tineretului și Sporturilor a anunțat recent că nu are nici un plan în 2021 pentru o nouă sală sportivă la Iași. Nici Compania Națională de Investiții. 

Dar, îl întreb pe Mihai Chirica, chiar nu mai știe altceva decât să stea cu mâna întinsă și să aștepte poate pică ceva? 

Există bani europeni și există soluții pentru a mișca în sfârșit lucrurile și în această zonă abandonată 30 de ani. Sportul de performanță se face în clădiri moderne și sigure.
    
Doar că Mihai Chirica e mai interesat de performanța în parastase. 

Marius BODEA

Senator USR PLUS de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.