Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

„Minunea” de la Iași! Cum să câștigi 500.000 lei salariu de la stat într-o singură zi de muncă

GALERIE
Oficiul cadastru Iasi
  • Oficiul cadastru Iasi
- +

Asta s-ar putea spune despre fosta şefă condamnată penal de la Oficiul de Cadastru Iaşi, care ieri a anunţat că se retrage din funcţie după ce fusese reinstalată prin efectul legii cu numai o zi înainte. Agenţia de Cadastru de la Bucureşti va trebui însă să îi plătească, în urma acestor «bâlbe», o sumă uriaşă: peste 500.000 de lei, salarii restante de la suspendarea din 2012 până ieri. Demisia Narcizei Nedelcu după o condamnare pentru abuz în serviciu lasă în urmă câteva mari semne de întrebare

 

Controversata Narciza Nedelcu a plecat de la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară la fel de repede cum a venit: după numai o zi. Ce a putut să o determine pe Narciza Nedelcu să plece, mai ales că la reîntoarcerea sa, alaltăieri, în biroul de director a anunţat pe toată lumea că are de gând să rămână până când va împlini vârsta de pensionare? E de presupus că a contat plata salariilor restante în cei opt ani de când a fost suspendată din funcţie, măsură despre care actuala conducere a Agenţiei a recunoscut că nu era obligatorie. Aşa cum am estimat în ediţia de ieri, cumulul veniturilor salariale pe perioada cercetărilor DNA şi a derulării proceselor în instanţă se ridică la aproximativ jumătate de million de lei, şi asta fără penalităţi. Amintim că, pe 2 iulie, Curtea de Apel Iaşi a condamnat-o pe Narciza Nedelcu la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, cu un termen de încercare de 5 ani.

„Am acceptat cu onoare şi demnitate repunerea în funcţia de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate lmobiliară (…). Întrucât imaginea PNL şi a Agenţiei Naţionale de Cadastru a fost afectată prin atacuri mincinoase, am decis să fac un pas în spate şi să-mi dau demisia de onoare din funcţia de director al OCPI laşi”, a fost explicaţia Narcizei Nedelcu, fost memebru PDL, care se declară simpatizantă a PNL. Mai mult, ea anunţă şi cine ar trebui să preia conducerea OCPI laşi: „Este nevoie să fie numit politic un nou director, tânăr, cu putere de muncă şi de perspectivă. Am încredere în pepiniera de tineret cultivată de PNL laşi, întrucât un tânăr care este preşedintele BPJ al PNL laşi şi ministru în funcţie a făcut parte din colectivul OCPI pe care l-am coordonat în calitate de director şi sunt convinsă că preşedintele PNL laşi cunoaşte problematica instituţiei şi va găsi soluţia ideală”.

Narciza Nedelcu se referă la Costel Alexe, care a fost consilier la OCPI din 2007, mai întâi când director era Mugur Cozmanciuc, colegul său de partid, apoi sub directoratul Narcizei Nedelcu (2009-2012), pentru ca în iunie 2012 să fie numit el la şefia Oficiului, funcţie pe care a deţinut-o până la sfârşitul acelui an, când a fost ales deputat.

Cititi si: Penaliada de la Iași: Condamnată, apoi pusă șefă

Numirea cuiva din „pepiniera de tineret cultivată de PNL laşi” se va face însă mai târziu. După lovitura de imagine suferită prin revenirea directorului condamnat, ANCPI a decis ca Oficiul de la Iaşi să continue cu Bogdan Şavlovschi. Cel pe care liberalii l-ar pregăti să devină director este şeful Biroului Arhivă din OCPI, Ionuţ Grădinaru. Sursele noastre spun că acesta va avea un contracandidat, în persoana unui alt şef de birou, Ana Maria Ciobăniţă. În acest moment, doar Ciobăniţă ar îndeplini criteriile impuse de Regulamentul ANCPI pentru a candida la şefia unui oficiu de cadastru, dar acest document ar urma să sufere unele modificări în curând.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri