„Minuni“ descoperite la contabilitatea PSD Iași. Sancțiuni piperate pentru organizație
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

„Minuni“ descoperite la contabilitatea PSD Iași. Sancțiuni piperate pentru organizație

GALERIE
psd iasi
  • psd iasi
- +

După ce organizaţia judeţeană a partidului este acum cercetată penal ca urmare a lucrărilor de renovare fără autorizaţie de la sediul monument istoric, o nouă lovitură cade pe capul liderilor de aici. Ieri s-a făcut public faptul că PSD Iaşi a primit două amenzi usturătoare de la Autoritatea Electorală Permanentă, în valoare de cel puţin 25.000 de lei. Motivul: „minunile“ din contabilitatea filialei, de unde reiese că aici se cheltuiau mereu mult mai mulţi bani decât se strângeau. Ce spun oficialii filialei?

Scandalurile se ţin lanţ de organizaţia judeţeană a PSD Iaşi. După ce procurorii au deschis dosar penal pentru efectuarea de lucrări de cons­trucţie la sediu fără autorizaţie, ieri a ieşit la iveală faptul că organizaţia a fost amendată drastic de către Auto­ritatea Electorală Permanentă (AEP). Potrivit unui raport publicat în Monitorul Oficial, PSD Iaşi a încasat două sancţiuni în valoare totală de cel puţin 25.000 lei. Controlul AEP a avut loc în luna septembrie a anului trecut, şi a vizat activitatea filialei judeţene în perioada 2015 - 2016. Din raport reiese că PSD Iaşi a avut în 2015 venituri de 207.507 lei, în timp ce cheltuielile s-au cifrat la 287.122 lei. În 2016, an electoral, veniturile au totalizat 1.268.046 lei, în timp ce cheltuielile au fost în sumă de 1.305.873 lei.

Ce nereguli a găsit AEP la PSD Iaşi

Potrivit raportului, AEP a sanc­ţionat organizaţia pentru că nu şi-a întocmit contabilitate proprie şi pentru că nu a informat autoritatea cu privire la modificarea unor date care trebuiau incluse în registrul fiscal al partidelor politice ţinut de AEP. În acest sens, AEP a invocat prevederile Legii 334/2006, privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, iar PSD a încălcat norme prevăzute la art. 60 (alin 3) şi art. 3 (alin 8). În primul caz, amenda este cu­prinsă între 10.000 lei şi 25.000 lei, iar în cealaltă situaţie între 15.000 lei şi 50.000 lei.

„Nu am primit încă procesele-verbale şi nu ştim cuantumul amenzilor. În orice caz, sanc­ţiunile vor fi contestate“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu.

Având în vedere cuantumul minim al amenzilor, orga­nizaţia a încasat sancţiuni în valoare de cel puţin 25.000 lei. Totodată, AEP a făcut şi o serie de recomandări ce ţin de utilizarea conturilor contabile, de inventarierea anuală a patrimoniului, a datoriilor şi a capiturilor proprii, de respectarea cu stricteţe a regle­mentărilor legale privind organizarea contabilităţii şi a legislaţiei privind documentele financiar-contabile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.