“Moldova Contează doar dacă se votează Autostrada Unirii”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Comunicat de presă

“Moldova Contează doar dacă se votează Autostrada Unirii”

GALERIE
vrem_autostrada_site
  • vrem_autostrada_site
- +

Într-o declarație politică susținută de la tribuna Camerei Deputaților, președintele PNL Iași, deputatul Costel Alexe face un apel public și subliniază importanța solidarității regionale în rândul parlamentarilor din județele Moldovei pentru susținerea proiectului Autostrăzii Iași-Tg.Mureș:

“Revin, de la tribuna Parlamentului, pentru a vă cere din nou sprijinul pentru proiectul de suflet al moldovenilor: Autostrada Iași-Tg. Mureș.
Partidul Național Liberal este consecvent în privința deciziilor asumate și deși mulți priveau cu reticență prioritizarea Autostrăzii Iași-Tg.Mureș, iată că noi, liberalii, reușim și din opoziție să luptăm pentru acest obiectiv!

Mulți încearcă să capaciteze politic acest măreț proiect, mulți îi pun bețe în roate din invidie și frustrare, mulți îl vor tergiversa până în preajma alegerilor pentru a-l transforma în rampe de lansare politice, dar oamenii de rând, moldovenii noștri s-au săturat de demagogie și trândăvie!
Bani sunt, Uniunea Europeană ne roagă de ani de zile să le accesăm fondurile, dar din păcate suntem tributari intereselor de partid și resimțim astăzi efectele unei politici izolaționiste a Partidului Social Democrat în Moldova!

Sunt 11 ani din 2007, de când s-au făcut primele studii de fezabilitate și iată că astăzi încă stăm cu mâna întinsă, deși PSD-ALDE au 60 de parlamentari din județele Moldovei.  

O armată roșie de mercenari care și au trădat alegătorii! Grupul PSD-ALDE din Moldova este mai important decât grupul UDMR+Minorități la un loc, dar nu există interes politic pentru a valorifica această oportunitate!

Privesc cu indignare și rușine în sală, în rândul colegilor social democrați din Iași, din Suceava, Băcău, Botoșani, Vaslui, Neamț, centre urbane, cu istorie regională, cu aspirații administrative și mă întreb cât se mai poate cu această atitudine de vasalitate față de Liviu Dragnea?

Stimați colegi,

Vă știu personal pe mulți dintre voi și mă întreb de multe ori ce simte un intelectual de seamă, un avocat respectat, un profesor, sau un medic cu o reputație profesională exemplară când demnitatea îi este încălcată sistemtic de ordine de partid contrar propriilor principii?
Pe unii reputația îi precede și îi știm din mandatele trecute că sunt trașeiști de carieră, vânzători de arginți, interesați și dispuși să facă orice pentru interesul personal, dar zău că nu înțeleg de ce elita politică din Partidul Social Democrat acceptă să fie o masă de manevră ce decide împotriva cetățenilor!?

Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor a dat raport de admitere cu amendamente a proiectului de lege privind aprobarea obiectivului de investiţii autostrada Iaşi - Târgu Mureş ("Autostrada Unirii"), stabilind că Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv, dar votul decisiv se va da în plenul Camerei Deputaților.

Îmi doresc sincer ca reprezentații PSD-ALDE să aibă demnitate și verticalitate în poziționarea lor și să fie evitat simulacrul de democrație pe care l-au regizat în decembrie 2017, când parlamentarii moldoveni au susținut aparent proiectele regionale, dar votul covârșitor împotrivă dat de proprii lor colegi a făcut ca autostrada Iași Targu Mureș, alături de alte proiecte de infrastructură regională să pice la votul în plen.

Moldova Contează doar dacă sunteți alături de proiectele regiunii și luptați activ pentru interesul cetățenilor care v-au trimis în Parlament”, a declarat deputatul Costel Alexe, Presedintele PNL Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Elitele şi declinul Vestului

Alexandru LĂZESCU

Elitele şi declinul Vestului

Dacă ne raportăm la lecţiile istoriei putem privi decadenţa şi declinul Occidentului în bună măsură ca un rezultat al degradării şi acţiunii acestor elite, preponderent liberale.

Filmuletul zilei

opinii

Boala sănătăţii. Reloaded

Florin CÎNTIC

Boala sănătăţii. Reloaded

Pandemia a arătat nu numai slăbiciunile globale ale lumii medicale, dar a subliniat, dacă mai era nevoie, putreziciunea sistemului nostru sanitar şi ineficienţa politicilor publice în sănătate din ţara noastră. Cum lucrurile se degradează pe zi ce trece aş îndrăzni să-mi provoc cititorii să analizeze ce s-a schimbat în bine faţă de acum cinci ani, când, scandalizat de uciderea din culpă a prietenului Tiberiu Brăilean, scriam acest text:

O scrisoare din Italia

Radu PĂRPĂUȚĂ

O scrisoare din Italia

Draga mea Măriuţă,

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (III)

Spre deosebire de mulţi muzicieni academici (solişti de concert, de operă, dirijori, muzicologi), Cristian Mandeal se bucură de atenţia mediei generaliste. Nu mă refer la cronicile sau interviurile realizate de jurnalişti cu studii de specialitate, semnatarii unei rubrici fixe la un cotidian, la o revistă, ci la produsele jurnalistice având ca autori tineri ce posedă o cultură umanistă, interesaţi şi de muzică. 

pulspulspuls

Fătuca de pe virtual

Fătuca de pe virtual

Pentru că mai mulţi amici cetitori ne-au întrebat în ultimele zile cum se poate una ca asta, ca ditamai premarele de capitală culturală să facă greşeli de analfabet funcţional, şi asta ca să nu mai spunem că se mai laudă pe ici pe colo şi cu faptul că a fost şef de promoţie în facultate, iacătă stimaţi telespectatori că am mai scotocit puţin în zona virtuală ca să aflăm una-alta special pentru cei dintre domniile voastre revoltaţi, mai mult sau mai puţin, de o astfel de bătaie de joc la adresa oamenilor care ştiu să scrie din acest târg. 

Caricatura zilei

va

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.