A murit actorul Costel Constantin. Avea 81 de ani

miercuri, 22 mai 2024, 14:15
1 MIN
 A murit actorul Costel Constantin. Avea 81 de ani

Actorul Costel Constantin a încetat din viaţă la vârsta de 81 de ani, conform unui anunţ făcut miercuri de Teatrul Naţional Bucureşti.

”Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârşit, cu o lungă şi o prodigioasă carieră atât în teatru, cât şi în film, cu zeci de roluri memorabile!”, anunţă instituţia într-o postare pe pagina de facebook.

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galaţi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.

Costel Constantin a debutat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.

A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpuşneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ştefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.

Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, care a avut peste 200 de reprezentaţii de-a lungul a zece ani.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii