A murit legendarul actor Donald Sutherland. Actorul avea 88 de ani

joi, 20 iunie 2024, 21:40
2 MIN
 A murit legendarul actor Donald Sutherland. Actorul avea 88 de ani

Donald Sutherland, unul dintre cei mai versatili și talentați actori canadieni, care a fermecat și captivat publicul în filme precum „MASH”, „Klute”, „Ordinary People” și seria „Hunger Games”, a murit la vârsta de 88 de ani, anunță Reuters și AFP.

Actorul Donald Sutherland, a cărui îndelungată carieră s-a întins din anii 1960 până în anii 2020, a murit joi, după cum a anunțat fiul său, actorul Kiefer Sutherland, pe rețelele de socializare.

„Anunț, cu inima strânsă, moartea tatălui meu”, a scris Kiefer Sutherland pe X, deplângând totodată pierdearea unuia „dintre cei mai importanți actori din istoria cinematografiei”.

„Nu a fost niciodată speriat de vreun rol – bun, rău sau urât. Iubea ceea ce făcea și făcea ce îi plăcea, iar mai mult de atât nimeni nu poate cere. O viață bine trăită” – a mai scris fiul său Kiefer în mesaj.

Potrivit BBC, actorul a murit în urma unei boli îndelungate.

Donald Sutherland a jucat în filme precum „The Dirty Dozen”, „MASH”, „Klute” sau „Don’t Look Now”.

A jucat, de altfel, în aproape 200 de roluri în întreaga carieră.

Născut în New Brunswick, Canada, Donald Sutherland a început ca reporter de știri la radio, înainte de a părăsi Canada pentru a se muta la Londra, în 1957. Acolo, a studiat la Academia de muzică si artă dramatică din Londra. Apoi a acceptat mici roluri în pelicule și filme de televiziune britanice.

Primul său mare rol a fost în filmul de război „The Dirty Dozen” (Duzina de ticăloși), apărut în 1967.

Dar rolul în care s-a remarcat apoi a fost cel al chirurgului Hawkeye Pierce, în versiunea cinematografică din 1970 a serialului de comedie MASH, despre medicii dintr-un spital de campanie în timpul războiului din Coreea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii