A murit prodecanul de la Facultatea de Mecanică din Iaşi. A făcut infarct
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

A murit prodecanul de la Facultatea de Mecanică din Iaşi. A făcut infarct

GALERIE
sorinel talif
  • sorinel talif
- +

Prodecanul Sorinel TALIF de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași a murit în cursul zilei de astăzi în urma unui infarct.

Potrivit surselor Ziarului de Iași, prodecanul a suferit un infarct în cursul zilei de ieri, slăbindu-i inima. Acesta a ajuns la spital, însă în cursul nopții a murit. Reprezentanții facultății în care a predat se arată solidari față de suferința familiei sale și își manifestă regretul pentru pierderea unui iubit coleg.

„La data de 20 iulie 2021, a plecat dintre noi distinsul Şef lucrări doctor inginer Sorin TALIF. S-a născut la 16 august 1972, în Iaşi. A urmat cursurile Liceului teoretic «Emil Racoviţă», profilul fizică-chimie, după care, în perioada 1990-1995, a studiat la Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi, obţinând diploma de inginer în specializarea Autovehicule Rutiere şi apoi diploma de master în specializarea Tribologia sistemelor mecanice. A finalizat ambele cicluri universitare cu rezultate remarcabile.

În anul 2009 a obţinut titlul de doctor, în urma susţinerii tezei cu titlul «Studii privind ameliorarea condiţiilor de contact ale perechii camă-tachet din mecanismele de distribuţie ale motoarelor cu ardere internă», elaborată sub îndrumarea domnului Profesor universitar doctor inginer Radu Gaiginschi.

În anul 1998 a început cariera didactică universitară la Catedra de Motoare şi Autovehicule Rutiere în calitate de preparator, ulterior ocupând poziţiile de asistent şi şef de lucrări.

În toată această perioadă a desfăşurat o bogată activitate didactică şi de cercetare în domenii privind întreţinerea, repararea şi diagnosticarea motoarelor cu ardere internă precum şi sistemele de propulsie ale autovehiculelor. Această activitate s-a concretizat într-un număr de aproximativ 40 de articole ştiinţifice publicate în reviste de specialitate şi în volume ale unor manifestări ştiinţifice internaţionale de prestigiu, marea lor majoritate fiind indexate în baze de date internaţionale. Totodată, a coordonat un număr impresionant – peste 100 – de lucrări de finalizare a studiilor de licenţă şi master şi a fost implicat, ca responsabil din partea Facultăţii de Mecanică,  în mai multe proiecte de anvergură desfăşurate de universitate.

Începând cu anul 2019, a ocupat poziţia de Prodecan al Facultăţii de Mecanică pentru Relaţia cu Studenţii, desfăşurând o activitate foarte intensă şi complexă  în această calitate. A fost o persoană care s-a implicat profund în toate activităţile pe care le-a desfăşurat, dedicându-se fără rezerve atât studenţilor cât şi colegilor.

A fost un foarte bun coleg, un om deosebit, plin de modestie şi discreţie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au postat pe pagina de Facebook cadrele didactice ale Facultății de Mecanică.

De asemenea, studenții de la Mecanică au ținut să își manifeste regretul pentru dispariția cadrului didactic. „Ne e greu să credem, dar mai greu e să acceptăm crudul adevăr: distinsul Șef lucrări doctor inginer Sorinel TALIF a trecut astăzi, 20 iulie, la cele veșnice.

Nu există suficiente cuvinte pentru a aprecia un cadru didactic care a reușit să ne călăuzească, să ne împărtășească cunoștințele și să ne ofere un exemplu tuturor. Prodecan pe relația cu studenții fiind, a fost mereu în mijlocul nostru, ne-a ajutat în fiecare situație și a reușit să ne fie alături ori de câte ori am avut nevoie. Vă mulțumim, distinse domn, pentru fiecare sfat, pentru ani întregi de implicare și pentru tot ceea ce ați însemnat atât pentru Liga Studenților de la Mecanică, cât și pentru fiecare student în parte!”, au postat studenții din cadrul Ligii Studenților de la Mecanică Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.