anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

A murit profesorul Radu Gaiginschi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

GALERIE
Radu GAIGINSCHI
  • Radu GAIGINSCHI
- +

Profesorul Radu Gaiginschi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi s-a stins din viaţă în cursul acestei zile, în jurul amiezii. Potrivit unor surse ale Ziarului de Iaşi, cadrul didactic suferise un AVC în urmă cu câteva zile, fiind internat în spital în momentul decesului. 

Informaţia a fost ulterior confirmată de către reprezentanţii facultăţii în cadrul căreia a predat, acesta desfăşurând activităţi în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică şi Autovehicule Rutiere. Potrivit CV-ului, Radu Gaiginschi a fost profesor universitar emerit, iar din 1990 conducător de doctorat pentru domeniul inginerie mecanică.

Vezi mai multe detalii despre activitatea sa stiintifica si educationala aici

În perioada 2000-2011 a fost Şeful Catedrei de Motoare şi Autovehicule Rutiere iar între 2003 şi 2011 Directorul Departamentului de Transporturi şi Expertiză Tehnică Rutieră. Din 1990 este profesor universitar. Şi-a început cariera academică ca preparator universitar în 1966, asistent universitar un an mai târziu şi şef de lucrări în perioada 1972-1978 fiind şef de lucrări.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.