Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

A murit răpus de boală la trei luni după ce şi-a ucis mama

GALERIE
deces, crima, mama, socola
  • deces, crima, mama, socola
- +

Bărbatului i s-a făcut rău la penitenciar, a fost adus la spital, dar pentru el a fost prea târziu. El şi-a ucis mama la puţin timp după ce femeia l-a externat pe proprie răspundere de la „Socola”.

 

Mâna lui Dumnezeu loveşte cu întârziere. Bărbatul care şi-a ucis cu sălbăticie mama care abia îl externase de la „Socola” nu a mai apucat să afle sentinţa pentru fapta sa. Tribunalul a dispus miercuri încetarea procesului penal pornit împotriva lui Ioan Stoica, în vârstă de 50 de ani, motivat de decesul acestuia. „Inculpatul era bolnav deja, având ciroză. Din câte reţin, i s-a făcut rău în penitenciar, a fost transportat de urgenţă la spital, dar nu s-a mai putut face nimic. Într-un fel, s-ar putea spune că s-a făcut dreptate”, a comentat avocatul din oficiu al criminalului, Giorgică Sorin Apetrei.

Crima de care a fost acuzat Ioan Stoica a avut loc la sfârşitul lunii mai. Cu patru zile înainte, bărbatul fusese externat din Institutul de Psihiatrie la solicitarea mamei acestuia, care credea că-l poate îngriji acasă. Pe 30 mai însă, pe fondul unui conflict spontan, bărbatul şi-a atacat mama, lovind-o în repetate rânduri la nivelul feţei şi al corpului şi înjunghiind-o în gât de mai multe ori, încercând totodată să o stranguleze. Medicii legişti au stabilit că femeia a murit sufocată, loviturile fiului său provocându-i fractura cartilajului tiroid, dar şi fracturi ale maxilarului şi piramidei nazale. Bărbatul suferea de tulburare organică a personalităţii, dar expertiza medicală a stabilit că fapta fusese săvârşită cu discernământ. Parchetul de pe lângă Tribunal a propus pe 4 iunie arestarea bărbatului, rechizitoriul prin care era acuzat de omor împotriva unui membru al familiei fiind trimis în instanţă două luni mai târziu.

Decesul lui Stoica s-a produs în luna august, cu puţin înainte ca dosarul să iasă din camera preliminară pentru a se începe judecata propriu-zisă. Totuşi, până la decizia de miercuri, s-au desfăşurat trei termene ale procesului, toate fiind amânări. „Decesul era cunoscut, dar instanţa a decis să amâne pronunţarea, probabil pentru a avea timp să redacteze hotărâri mai urgente. În cazul acesta, nu mai avea importanţă când se dă pronunţarea, dar sunt dosare care aşteaptă motivarea sentinţei şi trei luni”, a explicat avocatul. Tribunalul a dispus miercuri şi restituirea către sora lui Stoica a unei cămăşi, a unui prosop, a unui pulover şi a cuţitului folosit la făptuirea crimei, ridicate de anchetatori. Dacă ar fi fost găsit vinovat, Stoica risca o pedeapsă de până la 25 de ani de închisoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri