anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

INTERVIU - Cristian Pușcaș, director general Veolia Energie Iași:

“Ne asigurăm că ieșenii se pot baza pe serviciile noastre de furnizare a apei calde și a căldurii 24/7”

GALERIE
Cristian Puscas
 • Cristian Puscas
- +

Noul director general al companiei Veolia Energie Iași, Cristian Pușcaș, inginer de profesie, și-a început cariera la Combinatul Metalurgic Câmpia Turzii și a acumulat, ulterior, o expertiză de peste 25 de ani în business management, coordonare de investiții și leadership. Cristian Pușcaș trece acum la noi proiecte de amploare, cu o responsabilitate importantă față de ieșeni.

1. Aveți o experiență în zona de management de peste doua decenii? Cum veți raporta această experiență în industria de servicii publice?

De-a lungul celor peste 25 de ani de experiență am avut ocazia să gestionez proiecte importante de la zero și să coordonez echipe de oameni alături de care am obținut rezultate foarte bune. Voi avea ocazia acum să aduc din experiența mea într-o companei care pune preț ca și mine pe profesionalism și pe a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor cu servicii de calitate.

Cred cu tărie că obiectivele unei companii se pot realiza prin intermediul unei echipe, nu de către un singur om, indiferent cât de bine pregătit sau cât de important este el în cadrul companiei. Întotdeauna am comparat echipele pe care le-am condus cu un ceas. Fiecare rotiță trebuie să fie perfectă și chiar dacă nu este în permanentă mișcare, atunci când este folosită, trebuie să funcționeze perfect. Rolul unui manager este să se asigure că fiecare rotiță este perfectă și să le asambleze în așa fel încât să funcționeze asemenea unui ceas elvețian.

2. Care credeți că sunt cele mai mari provocări pentru dumneavoastră din perspectiva noii funcții?

Provocarea pentru orice manager este aceea de a avea capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu, de a ști cum să eficientizeze operațiunilor și cum să asigure permanent calitatea serviciilor oferite, dar și de a găsi echilibrul între orientarea către client și încurajarea performanțelor la nivel de echipă.

Raportat la Veolia Energie Iași, provocările vin din industrie, o industrie unde gradul de responabilitate este ridicat. Operăm cu confortul ieșenilor și trebuie să ne asigurăm că se pot baza pe serviciile noastre de furnizare a apei calde și a căldurii 24/7 și atunci, câștigarea și menținerea încrederii consumatorilor este pentru orice companie o misiune complexă, dar care poate aduce și multe satisfacții.

3. Ce obiective aveți în calitate de nou director general al Veolia Energie Iași?

Obiectivul principal este, desigur, ca împreună cu întreaga echipă să le garantăm, ca și până acum, ieșenilor că suntem un partener de încredere pentru ei, că oferim soluții gândite în interesul lor și dezvoltate în acord cu ultimele tehnologii.

4. Orașul Iași se confruntă cu un val mare al debranșărilor. Cum abordează compania această situație?

Pentru Veolia, de la începerea operării contractului de concesiune, debranșarea a fost într-adevări o provocare. S-au făcut, însă, investiții importante la nivel local. În rețeaua de termoficare, de exemplu, investițiile au ajuns până la 7 milioane de euro, până la acest moment, iar scopul a fost, desigur, să le oferim ieșenilor soluții viabile.

Varianta pe care o oferim noi ieșenilor este aceea de a opta pentru branșarea la sistemul Veolia Energie Iași de distribuție a energiei termice pe orizontală. Chiar dacă încălzirea prin utilizarea centralelor pe gaz a fost mult timp o variantă la îndemână pentru ieșeni, ea este una cu multiple riscuri, pentru ei, dar și pentru oraș. Sistemul nostru de distribuție a energiei termice pe orizontală este o opțiune cu multiple beneficii.

Dincolo de faptul că odată ce ai instalat un astfel de sistem devii complet independent de vecini, el îți garantează că ai oricând apă caldă și căldură, că poți să controlezi cât de multă căldură folosești și că ai facturi mult mai mici, comparativ cu cele generate de centralele pe gaz.

5. Cum se modifică implicarea companiei în dezvoltarea sau îmbunătățirea infrastructurii orașului sub semnul acestor schimbări la nivelul echipei de management?

Implicarea în dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii orașului rămâne o prioritate pentru noi. Deja de anul trecut au fost inițiate programe de modernizare și reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.

Este important de menționat că în același timp colaborăm direct cu Primăria în realizarea de lucrări de infrastructură care au drept scop limitarea pierderilor de căldură și creșterea gradului de continuitate a serviciului de distribuție termică și de apă caldă. Oferim, astfel, servicii de consultanță pe partea tehnică și ne asigurăm că execuțiile de derulează corect. Un exemplu în acest sens sunt lucrărilor de reabilitare derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2017-2019, pe magistrala I, 2xDN 500, între Pod Roș și Podul de Piatră. Lucrările vor continua în lunile următoare pentru alți 12.000 metri de traseu din rețeaua primară unde sunt vizate cartierele Dacia, bulevardul Mangeron, străzile: Arcu, Calea Chișinăului, Tutora și pentru încă 12.500 metri de traseu din rețeaua secundară, în zona cartierelor Tătărași și Nicolina.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.