anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Inedit în acest an: tururi ghidate în galeriile de artă şi spaţii expoziţionale, dar şi de tururi pietonale ghidate pe trotinete electrice

„Noaptea Albă a Galeriilor“, mâine seară, în patru locaţii din oraş

GALERIE
Noaptea alba a galeriilor
 • Noaptea alba a galeriilor
- +

Asociaţia Culturală AltIaşi invită ieşenii la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor“, eveniment în cadrul căruia pasionaţii de artă vor beneficia de tururi ghidate în galeriile de artă şi spaţii expoziţionale, dar şi de tururi pietonale ghidate pe trotinete electrice. Pe lângă aceste tururi, participanţii au ocazia să intre în dialog cu artişti de prestigiu, dar şi cu tineri artişti locali. 

„După succesul primelor trei ediţii, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, organizat local de Asociaţia Culturală AltIaşi, propune publicului larg accesul în galerii de artă, spaţii expoziţionale şi ateliere de artist, lista şi localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărţi distribuită gratuit în 15.000 de exemplare. La fel ca anul trecut, pe 11 octombrie, începând cu ora 19, o parte dintre cei 150 de voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 45 în 45 de minute, dar şi - în premieră - tururi pentru trotinete electrice, organizate în colaborare cuEcoRide“, menţionează organizatorii. Printre cele mai importante evenimente se numără expoziţia lui Igor Grubic, care poate fi vizitată la Astfel, la Borderline ArtSpace, artistul fiind reprezentantul Croaţiei la Bienala de la Veneţia din anul acesta.

La Galeria Victoria, artistul sud-african Vusi Beauchamp îşi prezintă viziunea asupra modului în care sunt tratate persoanele de culoare în societate, iar la Galeria Dana vor fi expuse lucrările lui Sorin Ilfovean. Expoziţii de grup cu artişti locali sunt organizate la galeriile apARTe, Th. Pallady, Beciul lui Drossu, MERU sau Labirint, unde, de la ora 20.30, este programat un performance al artistului Vijay Patel. Pe lângă spaţiile expoziţionale menţionate, 20 de artişti îşi deschid atelierele publicului larg, lista putând fi consultată pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro şi pe aplicaţia de telefon NAG. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X