„Noaptea Albă a Galeriilor“, mâine seară, în patru locaţii din oraş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Inedit în acest an: tururi ghidate în galeriile de artă şi spaţii expoziţionale, dar şi de tururi pietonale ghidate pe trotinete electrice

„Noaptea Albă a Galeriilor“, mâine seară, în patru locaţii din oraş

GALERIE
Noaptea alba a galeriilor
  • Noaptea alba a galeriilor
- +

Asociaţia Culturală AltIaşi invită ieşenii la cea de-a IV-a ediţie a evenimentului intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor“, eveniment în cadrul căruia pasionaţii de artă vor beneficia de tururi ghidate în galeriile de artă şi spaţii expoziţionale, dar şi de tururi pietonale ghidate pe trotinete electrice. Pe lângă aceste tururi, participanţii au ocazia să intre în dialog cu artişti de prestigiu, dar şi cu tineri artişti locali. 

„După succesul primelor trei ediţii, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor, organizat local de Asociaţia Culturală AltIaşi, propune publicului larg accesul în galerii de artă, spaţii expoziţionale şi ateliere de artist, lista şi localizarea acestora fiind disponibile cu ajutorul unei hărţi distribuită gratuit în 15.000 de exemplare. La fel ca anul trecut, pe 11 octombrie, începând cu ora 19, o parte dintre cei 150 de voluntarii NAG vor organiza tururi pietonale ghidate, din 45 în 45 de minute, dar şi - în premieră - tururi pentru trotinete electrice, organizate în colaborare cuEcoRide“, menţionează organizatorii. Printre cele mai importante evenimente se numără expoziţia lui Igor Grubic, care poate fi vizitată la Astfel, la Borderline ArtSpace, artistul fiind reprezentantul Croaţiei la Bienala de la Veneţia din anul acesta.

La Galeria Victoria, artistul sud-african Vusi Beauchamp îşi prezintă viziunea asupra modului în care sunt tratate persoanele de culoare în societate, iar la Galeria Dana vor fi expuse lucrările lui Sorin Ilfovean. Expoziţii de grup cu artişti locali sunt organizate la galeriile apARTe, Th. Pallady, Beciul lui Drossu, MERU sau Labirint, unde, de la ora 20.30, este programat un performance al artistului Vijay Patel. Pe lângă spaţiile expoziţionale menţionate, 20 de artişti îşi deschid atelierele publicului larg, lista putând fi consultată pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro şi pe aplicaţia de telefon NAG. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.