„Nu poţi oferi în egală măsură timp pentru familie şi carieră. Important este să alternezi perioadele”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Interviu suplimentul „Iasul in Afaceri”

„Nu poţi oferi în egală măsură timp pentru familie şi carieră. Important este să alternezi perioadele”

GALERIE
Bianca TudorBianca 2
  • Bianca Tudor
  • Bianca 2
- +

„Elite Business Women” se recomandă a fi „prima comunitate elitistă a femeilor antreprenor care pune bazele unei culturi antreprenoriale în România”. Femeile sunt din ce în ce mai importante în piaţa globală, nu doar în calitate de lucrători, dar, de asemenea, în calitate de consumatori, antreprenori, manageri şi investitori. În acest context, „Elite” aduce femeile antreprenor împreună, creează o comunitate de business performantă şi profitabilă. Bianca Tudor este fondator şi preşedinte „Elite Business Women”. Şi-a început cariera la 19 ani, în Grupul ING, urmând ca după şase ani să accepte o nouă provocare, aceea de a se alătura Grupului AXA, în 2012. În martie 2013 a devenit membru al organizaţiei JCI şi a pus bazele Organizaţiei Female Leadership, alături de partenerul ei din Africa de Sud, Le Roi Bear. A activat ca Director de Training & Dezvoltare Personală la Organizaţia Junior Chamber International-Bucureşti (JCI) şi Director Regional The Alpha Group  Bucureşti. Are o experienţă de peste 7 ani în companii multinaţionale, fapt care i-a înlesnit o bună cunoaştere a culturii organizaţionale, a strategiilor de afaceri, precum şi posibilitatea de a lucra cu oameni talentaţi din regiuni diferite.


Subiectul egalităţii de şanse şi de gen pare să fie de actualitate în continuare. Mai putem vorbi despre „ta­vanul de sticlă” în ceea ce pri­veşte promovarea femeilor în companii sau în afaceri?

Mă bucur că am avut ocazia de a mă implica în proiectul „Balanced Gen­der Boards”, la Bucureşti şi Viena. Dacă ne referim la România, sunt de părere ca femeile au în egală măsură acces la resurse, chiar şi în mediul rural. Important este să existe acţiune şi nu să ne limităm la dorinţă. Există programe ale Guvernului care încurajează femeile, programul Femeia Manager, sau fondurile alocate înfiinţării de firme, SRL D, în zonele rurale se oferă subvenţii sau fonduri europene pentru afaceri în domeniul agriculturii. Expresia „tavanul de sticlă” se referă la reprezentarea femeilor în poziţii de board în companiile mari, cotate la bursă. În România procentul este 10,3%, însă, sunt oare femeile motivate, îşi doresc acestea să fie CEO?

Care sunt implicaţiile sociale şi psihologice ale faptului că în anul 2016 vorbim despre „Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Fete”, cu subiecte mai „accesibile”?

Cred că percepţiile societăţii, men­ta­lităţile, educaţia fetelor în România sunt cele care încurajează astfel de „întâmplări nefericite”. Sunt de părere că nu există diferenţe de or­din intelectual, aş merge chiar că­tre ideea că nu există diferenţe din punct de vedere fizic care să le îm­piedice pe femei să realizeze performanţe în domenii considerate a fi pentru bărbaţi, există e­chipe de fotbal feminin, există com­petiţii de box feminin, există femei înrolate în armată, femei-pilot.

Spuneaţi că femeile din România au reuşit să egaleze sau chiar să îi depăşească pe bărbaţi la capitole importante, precum realizările educaţionale sau chiar perfor­manţele manageriale. Care sunt avantajele „competitive” ale femeilor care le determină uneori să aibă rezultate mai bune în zona afacerilor decât bărbaţii?

Cred că femeile sunt ceva mai mun­citoare şi responsabile, acesta poate fi avantajul competitiv al femeilor. De altfel, un mare atu îl constituie inteligenţa emoţională şi afinitatea pentru dezvoltarea personală, calităţi care le ajută să lege relaţii de business de durată.

În ultimul timp se acreditează ideea că femeile-manager sunt mai performante decât bărbaţii-manager. Consideraţi afirmaţia validă?

Femeile-manager pun accent pe echipă şi motivarea echipei. De altfel, femeile, fiind conştiinciose, mun­citoare şi responsabile, ajung să performeze în cadrul com­pani­ilor. Cred că, în egală măsură, atunci când există interes, femeia sau bărbatul-manager pot avea perfomanţe.

Putem vorbi de o teamă a băr­ba­ţilor care se pot simţi a­meninţaţi de femei antreprenor de succes. Există o cale de mijloc? Cum putem reconcilia cele două tabere?

Eu nu sunt de părere că există o luptă între bărbaţii şi femeile antreprenor. Cred în diversitate şi în munca de echipă, doar împreună pot creşte afacerile. Ceea ce tind să cred este că bărbaţii îşi doresc parteneriate cu femei antreprenor, pentru tenacitatea lor şi puterea de muncă.

"Expresia tavanul de sticlă se referă la reprezentarea femeilor în poziţii de board în companiile mari, cotate la bursă. În România procentul este 10,3%, însă, sunt oare femeile motivate, îşi doresc acestea să fie CEO?"

Bianca Tudor

Mai au timp femeile-antreprenor, femeile de carieră sa fie şi soţii, şi mame? Există echilibru viaţă personală – viaţă profesională în rândul celor care doresc să se afirme sau o femeie de succes încă mai trebuie să muncească de trei ori mai mult ca un bărbat pentru a obţine recunoaştere şi avansare profesională?

Sunt de părere că o mare parte dintre femei nu vorbesc despre re­uşitele lor din modestie, acesta fiind motivul pentru care, uneori, doamnele simt că trebuie să muncească de trei ori mai mult pentru a obţine recunoaştere şi avansare profesională. Cred că femeile ştiu să îşi ia motivaţia şi energia din timpul petrecut cu familia şi să folosească aceasta energie frumoasă în creşterea afacerilor sau a carierei. Nu cred însă că poţi oferi în egală măsură timp pentru familie şi carieră. Sunt perioade în care trebuie să te dedici unui proiect, perioade în care familia are nevoie de tine, important este să alternezi aceste perioade şi să nu uiţi să faci lucruri frumoase pentru suflet.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.