anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

„O zi în Africa” la Universitatea „Al. I. Cuza”

Instituţia va găzdui un eveniment inedit în care pasionaţii de călătorii, voluntari sau studenţi vor expune din experinţa lor personală pe continetul negru.

GALERIE
universitatea al i cuza_4
 • universitatea al i cuza_4
- +

Tinerii ieşeni pot petrece „O zi în Africa”, cel puţin cu gândul, în cadrul unui eveniment dedicat culturii, religiei, educaţiei şiexperienţelor extraordinare trăite pe continentul african. Reprezentanţii Universităţii „Al. I. Cuza” au invitat călători pasionaţi, colecţionari, fotografi, profesori, studenţi şi voluntari pentru a împărtăşi din experienţele lor.

 

Programul va debuta mâine, de la ora 10, în Aula Magna „M. Eminescu” de la UAIC şi se va încheia în jurul orei 19. Fiecare vorbitor va lua cuvântul pentru aproximativ 10 minute, după care va interacţiona cu publicul. „Una dintre cele mai impresionante poveşti îi aparţine părintelui Eugen Blaj, de la Dieceza de Iaşi, preot misionar în Kenya din anul 1999. Acesta va fi invitat să îşi istorisească experienţa africană în cursul dimineţii de vineri, alături de un alt pasionat de continetul african: Daniel Homorodean. Profesionist în domneniul IT, Daniel Homorodean a călătorit în fiecare vară a ultimilor patru ani în Africa, adunând poveşti, tradiţii şi o colecţie de mai bine de 50 de obiecte africane pe care o va expune în Sala Paşilor Pierduţi în cadrul acestui eveniment”, a precizat Mădălina Cocea, reprezentat al Departamentului Media UAIC. Tot în cursul dimineţii vor susţine prezentări profesorul George Poede, Diana Mercaş, voluntar în Egipt, precum şi cercetători din Programul „Eugen Ionescu”. Fotoreporterul Reuters Radu Sigheti va vorbi despre aventurile profesiei şi despre experienţele din război, urmat de Frédéric de la Chapelle, invitat al Institutului Francez. Acestora li se vor alătura echipele Offroad Team Aro şi Roadmanians. Evenimentul se va încheia pe ritmuri africane, în pavilionul de vară al Grădinii Palas. „O zi în Africa” este o manifestare ce doreşte să intensifice relaţile dintre UAIC şi universităţile africane, mai ales că există deja parteneriate în desfăşurare. În cei şase ani de implementare a programului „Eugen Ionescu”, UAIC a primit solicitări de burse de la candidaţi provenind din ţări precum Benin, Bulgaria, Burkina Faso, Camerun, Canada, Coasta de Fildeş, Republica Centrafricană, Republica Democrată Congo, Franţa, Gabon, Madagascar, Maroc, Mauritania, Republica Moldova, Senegal, Ciad, Togo, Tunisia, Vietnam.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.