anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

„OpenDays@TUIASI”: Universitatea Tehnică își redeschide porțile pentru elevi

GALERIE
opendays (1)
 • opendays (1)
- +

Universitatea Tehnică își deschide porțile pentru elevi, inclusiv față în față. Rețeta evenimentelor: experimente, prezentări interactive, secrete ale „vieții de student”.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) redeschide porțile pentru elevi, în format fizic, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Va fi organizată o nouă ediție a evenimentului „OpenDays@TUIASI” – Porți deschise la TUIASI, într-un format dublu. Manifestările vor începe online, cu conferințe inedite pentru elevii care vor să descopere cum arată viața de student la Politehnica ieșeană. Acestea vor avea loc zilnic de luni, 9 mai, până pe 20 mai.

Însă pentru prima dată din 2019, în weekendul cu zilele 14 – 15 mai, în fața Rectoratului TUIASI – Corpul R, vor fi amenajate mai multe spații care pot fi vizitate de elevi. Vor fi prezentate cele mai importante informații despre cele 11 facultăți ale Politehnicii ieșene, posibilitățile de angajare după terminarea studenției și cele mai interesante experimente care pot fi realizate în laboratoarele TUIASI. Vor fi organizate și concursuri pentru elevi, vor primi informații „la cald” despre viața studențească și vor avea șansa să vorbească cu studenți ai universității pentru a înțelege cât mai multe despre viața de student și despre cum pot deveni ingineri sau arhitecți de succes. Grupurile organizate vor putea să viziteze, conform unei programări, și laboratoarele facultăților.

„Ediția online se va derula pe platforma Webex, cu transmitere live pe pagina de Facebook a TUIASI, și va debuta luni, 9 mai, începând cu ora 16.00, cu cele mai recente informații despre admiterea 2022 la Politehnica ieșeană. Va continua până pe 20 mai cu prezentări ale facultăților TUIASI, ale prorectoratelor universității, Societății Antreprenoriale Studențești, Centrului pentru Studii Universitare de Doctorat, Asociației studențești BEST sau Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic”, au precizat reprezentanții TUIASI.

Printre prezentările care vor fi desfășurate în mediul online se numără și „Ce înseamnă Ingineria sau Arhitectura?”, „Viitorul este electric”, „TUIASI ți-a luat un bilet de avion!”, „Plan de carieră în IT”, „Cum își aleg tinerii specializarea potrivită și care sunt diferențele dintre domeniile tehnice?”, „De ce este Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași alegerea potrivită pentru mine?” sau „Care sunt facilitățile și atracțiile vieții de student în Campusul «Tudor Vladimirescu»?” și altele.

Accesul publicului la evenimentul online se realizează folosind datele de conectare de la fiecare sesiune. Prezentările vor putea fi urmărite live și pe pagina de Facebook a TUIASI. Mai multe informații despre fiecare eveniment în parte pot fi consultate pe siteul special dedicat evenimentului: www.opendays.tuiasi.ro, unde există și secțiuni în care sunt explicate în detaliu manifestările care vor avea loc, în special în mediul online.

În ceea ce privește manifestările care vor avea loc în format fizic în zilele de 14 și 15 mai 2022, cadrele didactice însoțitoare ale grupurilor de liceeni vor primi un „Certificat de Participare” la eveniment. Pentru înscrierea la activitățile facultăților, este recomandată programarea prin trimiterea unui mesaj la adresa de email a persoanei de contact de la facultatea/facultățile pe care doresc să le viziteze în perioada respectivă. Detaliile pot fi consultate la următorul link - AICI.

Pentru o mai ușoară orientare în campus, a fost creată o hartă a campusului academic, iar toate activitățile fizice, inclusiv vizitele în laboratoare de profil, pot fi consultate în această broșură.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.