Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

sambata, 02.03.2024

A oprit maşina la magazinul sătesc, să cumpere o apă: patronul l-a bătut de l-a zvântat

GALERIE
batut
  • batut
- +

Totul a pornit de la o daună minoră adusă maşinii patronului. Iată cum au decurs lucrurile!

Un şofer a fost bătut măr chiar de patronul magazinului unde oprise pentru a-şi cumpăra apă. Şoferul uitase să tragă frâna de mână, iar autoutilitara sa a ciocnit uşor autoturismul Audi A4 al patronului. Incidentul a avut loc în satul Bohotin din comuna Răducăneni. Şoferul vinovat a verificat starea autoturismului avariat, constatând că îi fusese zgâriată uşor o aripă din spate. Pentru a nu fi discuţii, a început să-l caute pe proprietar, pentru a face constatarea amiabilă a accidentului. Nu a avut mult de căutat. Un puşti aflat în faţa magazinului l-a strigat pe patron, care a ieşit imediat.

„L-am întrebat dacă este proprietarul, că am greşit şi vreau să remediez situaţia. Fără să îmi spună nimic, a început să mă lovească de mai multe ori cu pumnii în zona feţei, mi-au căzut şi mi s-au spart ochelarii de vedere pe care îi purtam. I-am zis să se oprească deoarece sunt dispus să discutăm şi să ajungem la o înţelegere amiabilă. Mi-a zis pe un ton ridicat să îi dau 10.000 de euro, i-am zis că sunt dispus să încheiem o constatare amiabilă ca să meargă la un Service sau să sunăm la poliţie. A început iarăşi să mă lovească cu pumnii peste zona feţei, dându-mi mai multe lovituri, s-a oprit şi mi-a cerut buletinul meu de identitate. I l-am dat, a mers cu el în magazin, a revenit după câteva minute, o persoană de sex feminin am auzit cum a strigat la el să lase din mână, iniţial nu am ştiut la ce se referă, a venit lângă mine şi a început din nou să mă lovească cu pumnii peste faţă, am simţit că avea pe mână un obiect contondent. Au fost mai multe lovituri, am căzut cu spatele pe maşină, am reuşit să intru repede în interiorul maşinii mele, am blocat portierele şi am sunat la 112. Îmi amintesc că persoana care m-a lovit a rămas pe lângă maşină şi insista să cobor din autoturism şi să merg să mă spăl de sânge. Văzând că poliţia nu mai vine, am sunat încă o dată la 112 şi, în timp ce eram în conversaţie cu aceştia, a apărut un echipaj de poliţie”, a povestit ulterior şoferul în faţa anchetatorilor.

Niciunul dintre cei prezenţi nu a intervenit pentru a-l tempera pe agresor. În urma atacului, şoferul nu a mai putut conduce, el sunându-şi şeful pentru a veni să-l ia de la Bohotin. Patronul magazinului, Valentin Petrea, a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe în formă agravată. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au luat în considerare în favoarea lui faptul că se afla la prima abatere de la legea penală, condamnându-l doar la plata unei amenzi penale de 5.500 lei, echivalând cu 220 de zile-amendă.

Sentinţa a fost atacată de Petrea cu apel. În faţa Curţii de Apel, el a afirmat că nu s-a dovedit că el ar fi cauzat leziunile suferite de şoferul A.C. În fapt, şoferul ar fi încercat să se sustragă de la obligaţia de a repara maşina lovită, prin formularea cu rea-redinţă a unei plângeri penale. Magistraţii au apreciat că declaraţia dată de victimă ar putea să nu redea filmul exact al incidentului, dar că fapta a fost dovedită fără dubiu de certificatul medico-legal şi de declaraţiile martorilor. Ca urmare, ei au menţinut sentinţa iniţială dată la Răducăneni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tehnologia şi hoţia

Nicolae GRECU

Tehnologia şi hoţia

Pe lângă fapul că sistemele VAR sunt la început de drum şi disponibile la progres, ai noştri manageri de la FRF şi-au furat căciulile preferând softuri ieftine şi proaste.

opinii

Împăratul e (din nou) gol!

Lucian LEUȘTEAN

Împăratul e (din nou) gol!

I se spune Dumnezeu. Sau Împăratul. Nu acceptă să fie contrazis. I se pare că e de neînlocuit. Deși e în prag de pensie, vrea al treilea mandat la conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Se laudă continuu cu marile lui realizări. Tocmai i s-a tipărit o carte de 300 de pagini în cadrul căreia ne explică cele 80 de cazuri în care ne-a făcut un mare bine. Nu a existat nicio situație, evident, în care să fi greșit. Nu a călcat strâmb niciodată vreme de opt ani. Nici nu prea îl merităm, la cât de bun e. Cine îl critică nu e doar un ingrat, ci chiar un potențial infractor. Pentru că el e Legea, e singurul care o înțelege și o explică neofiților, adică nouă, tuturor celorlalți. E Tudorel Toader.

Spaţiul sacru (2)

arh. Ionel OANCEA

Spaţiul sacru (2)

Pentru a răspunde la întrebarea „în ce măsură utilizarea unui nou material de construcţie în arhitectura bisericilor poate duce la viziuni înnoitoare fără ca procesul să producă discontinutăţi în tradiţia spaţiului sacru”, îmi pare relevantă povestea bisericii de lemn din Albac, satul martirului Horia, el însuşi meşter în construirea bisericilor de lemn. 

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

Alexandru CĂLINESCU

Pas cu pas, către o mascaradă electorală

E drept că cele două partide, dar mai ales PSD-ul, au datorii mari faţă de Iohannis: le-a înlesnit (ce zic: le-a năşit) alianţa şi a facilitat instalarea PSD-ului în poziţie de forţă. După ce că au un bilanţ jalnic, cele două mandate ale lui Iohannis ne aruncă înapoi, în vremurile partidului unic. Dar cine putea bănui, în 2014, ce voia să însemne, pentru Iohannis, o guvernare „pas cu pas”?

pulspulspuls

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

Azi, ediţie specială, de uichend şi de primăvară: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţiile ieşene?

E uichend azi, atunci fără politichie, aşa cum am stabilit! ca să ne tihnească, şi să mai şi râdem olecuţă, nu numai să ne încruntăm, nu-i aşa. Iar pe azi, dacă tot a început şi primăvara calendaristică, am zis să facem şi noi aicea o ediţie tematică: despre ce mai chicoteşte lumea prin instituţii. Deci, să începem!

Caricatura zilei

Mărțișor

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri