anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

A oprit maşina la magazinul sătesc, să cumpere o apă: patronul l-a bătut de l-a zvântat

GALERIE
batut
 • batut
- +

Totul a pornit de la o daună minoră adusă maşinii patronului. Iată cum au decurs lucrurile!

Un şofer a fost bătut măr chiar de patronul magazinului unde oprise pentru a-şi cumpăra apă. Şoferul uitase să tragă frâna de mână, iar autoutilitara sa a ciocnit uşor autoturismul Audi A4 al patronului. Incidentul a avut loc în satul Bohotin din comuna Răducăneni. Şoferul vinovat a verificat starea autoturismului avariat, constatând că îi fusese zgâriată uşor o aripă din spate. Pentru a nu fi discuţii, a început să-l caute pe proprietar, pentru a face constatarea amiabilă a accidentului. Nu a avut mult de căutat. Un puşti aflat în faţa magazinului l-a strigat pe patron, care a ieşit imediat.

„L-am întrebat dacă este proprietarul, că am greşit şi vreau să remediez situaţia. Fără să îmi spună nimic, a început să mă lovească de mai multe ori cu pumnii în zona feţei, mi-au căzut şi mi s-au spart ochelarii de vedere pe care îi purtam. I-am zis să se oprească deoarece sunt dispus să discutăm şi să ajungem la o înţelegere amiabilă. Mi-a zis pe un ton ridicat să îi dau 10.000 de euro, i-am zis că sunt dispus să încheiem o constatare amiabilă ca să meargă la un Service sau să sunăm la poliţie. A început iarăşi să mă lovească cu pumnii peste zona feţei, dându-mi mai multe lovituri, s-a oprit şi mi-a cerut buletinul meu de identitate. I l-am dat, a mers cu el în magazin, a revenit după câteva minute, o persoană de sex feminin am auzit cum a strigat la el să lase din mână, iniţial nu am ştiut la ce se referă, a venit lângă mine şi a început din nou să mă lovească cu pumnii peste faţă, am simţit că avea pe mână un obiect contondent. Au fost mai multe lovituri, am căzut cu spatele pe maşină, am reuşit să intru repede în interiorul maşinii mele, am blocat portierele şi am sunat la 112. Îmi amintesc că persoana care m-a lovit a rămas pe lângă maşină şi insista să cobor din autoturism şi să merg să mă spăl de sânge. Văzând că poliţia nu mai vine, am sunat încă o dată la 112 şi, în timp ce eram în conversaţie cu aceştia, a apărut un echipaj de poliţie”, a povestit ulterior şoferul în faţa anchetatorilor.

Niciunul dintre cei prezenţi nu a intervenit pentru a-l tempera pe agresor. În urma atacului, şoferul nu a mai putut conduce, el sunându-şi şeful pentru a veni să-l ia de la Bohotin. Patronul magazinului, Valentin Petrea, a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe în formă agravată. Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au luat în considerare în favoarea lui faptul că se afla la prima abatere de la legea penală, condamnându-l doar la plata unei amenzi penale de 5.500 lei, echivalând cu 220 de zile-amendă.

Sentinţa a fost atacată de Petrea cu apel. În faţa Curţii de Apel, el a afirmat că nu s-a dovedit că el ar fi cauzat leziunile suferite de şoferul A.C. În fapt, şoferul ar fi încercat să se sustragă de la obligaţia de a repara maşina lovită, prin formularea cu rea-redinţă a unei plângeri penale. Magistraţii au apreciat că declaraţia dată de victimă ar putea să nu redea filmul exact al incidentului, dar că fapta a fost dovedită fără dubiu de certificatul medico-legal şi de declaraţiile martorilor. Ca urmare, ei au menţinut sentinţa iniţială dată la Răducăneni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.