anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa (P)

”Pariul pentru Iași”. Apelul lansat de Cosette Chichirău către ieșeni (P)

GALERIE
cosette campanie locale
  • cosette campanie locale
- +

Dacă ai votat USR PLUS la alegerile pentru Parlamentul European de anul trecut, dar nu ești sigur că duminică vii la vot sau dacă ești în dubiu și nu știi ce să alegi între Chirica și Cosette, atunci rândurile de mai jos sunt pentru tine.

Știu că politica nu este o prioritate pentru mulți, mai ales în această perioadă de pandemie. Știu că mersul la vot ia timp, iar rezultatul nu este mereu cel pe care îl dorești.

Dar statul acasă nu este o soluție.

Gândește-te la acest vot ca la un pariu. Dacă votezi, poți să câștigi sau poți să pierzi. Însă dacă nu  votezi, cu siguranță vei pierde. Vei pierde șansa de a vedea cum este și cu o altfel de administrație, cu altfel de primar, altfel de viziune și altfel de majoritate.

Iașul a fost condus în ultimii 30 de ani de aceeași gașcă. Indiferent de partidul din care au făcut parte, au fost aceiași: politicieni care au făcut averi imposibil de justificat din salariul de bugetar, interlopi transformați peste noapte în mari oameni de afaceri, consilieri care și-au votat blocuri pe spații verzi, condamnați la închisoare cu executare și justițiabili aflați și ei pe calea penitenciarului.

Pariul pentru Iași este un pariu pentru schimbare.

Ai văzut cum este cu ei: Iașul este sărac, primăria este plină de cumetrii și corupți, traficul este blocat, nu avem parcări, nu avem creșe și grădinițe suficiente.

Acum ai ocazia să încerci și altceva. Ai ocazia să scoți Iașul din mâinile găștii transpartinice care îl conduce de 30 de ani. Ai șansa să votezi un primar și o majoritate USR PLUS. Nu suntem legați de oameni de afaceri dubioși, nu avem rețele de clienți și sponsori cărora trebuie să le dăm satisfacție după alegeri, nu depindem de nimeni și de nimic. Decât de votul tău.

Este o ocazie rară, care vine o dată la patru ani.

Constantin Simirad a fost primar 11 ani în Iași. I-a urmat Gheorghe Nichita, de la PSD. În 2004, ieșenii au votat iar PSD. În 2008, tot PSD. În 2012, încă o dată PSD. În 2016, după ce Nichita era deja în închisoare, Iașul l-a votat Chirica, tot PSD, mâna dreaptă a proaspătului condamnat penal. În 2020, PSD îți cere iar votul. Și-a schimbat sigla, dar și-a păstrat oamenii: același Chirica și aceeași gașcă de consilieri și interlopi care au făcut rău Iașului ani de zile.

30 de ani de PSD este prea mult!

Duminică ai șansa să alegi altceva. Altceva decât edilii de nivelul anilor 90 pe care i-a avut Iașul până acum. Au fost primari fără anvergură, care abia ar putea conduce o asociație de locatari sau cel mult o comună. Dar nicidecum un oraș și în niciun caz un municipiu cu vocație de capitală, cum este Iașul.

Proiectul meu este unul ambițios. Eu cred în miracolul ieșean. Știu că voi aduce mai mulți bani și mai multe locuri de muncă prin atragerea de mari companii în Iași. Știu că voi rezolva problema parcărilor și a traficului. Voi construi un parc industrial, un Centru de cercetare, un Muzeu de artă, un Cartier al sporturilor. Voi digitaliza administrația și mă voi ocupa de fiecare cartier în parte.

Însă ca să fac asta, am nevoie de votul tău.

Pe unii v-am convins până acum, prin activitatea mea din Parlament, prin propunerile mele sau prin discuțiile pe care le-am avut cu miile de ieșeni pe care i-am întâlnit în stradă în ultimul an. Pentru cei care încă aveți dubii, vă ofer un ultim argument.

Dacă votezi Cosette, ai speranța că va fi mai bine. Dacă nu vii la vot, atunci ai certitudinea că va fi la fel de rău.

Așa că votează Alianța USR PLUS și Cosette Chichirău Primar. Dă Iașului o șansă. Dă-ți ție șansa de a vedea cum este și altfel decât până acum.

Vă aștept pe toți duminică la vot!

Curaj!

Cosette Chichirău

Candidata USR PLUS la Primăria Iași

Acest material a fost comandat de Partidul Libertate,  Unitate și Solidaritate parte a alianței electoral e „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro. Cod unic de identificare: 21200391

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.