anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Advertorial

„Păstrează-ți inima tânără și sănătoasă!” – Campanie Scanexpert de prevenție a bolilor cardiace (P)

GALERIE
650x350
 • 650x350
- +
„Păstrează-ți inima tânără și sănătoasă!” reprezintă o campanie Scanexpert prin care se dorește evidențierea importanței prevenției, în ceea ce privește boala cardiovasculară (BCV), întrucât, populație sănătoasă înseamnă populație informată, iar românii obișnuiesc să apeleze la medic foarte târziu, când deja este necesar un anumit tratament.
 
Aproximativ 60% dintre decesele înregistrate în România au cauze cardiovasculare, prevenția devenind esențială. În Europa, BCV sunt principala cauză de deces, internare în unități spitalicești și handicap fizic.
Vasele de sânge blocate sau îngustate pot determina apariția unui atac de cord, a unui accident vascular cerebral sau a anginei pectorale. Miocardul, valvele sau ritmul cordului pot fi afectate, mai ales atunci când intervin factori de risc cardiovascular, precum diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, fumatul, obezitatea sau sedetentarismul.
 
Grija față de organism înseamnă screening corespunzător și informare
 
Persoanele cu risc scăzut trebuie să conștientizeze că, doar prin prevenția timpurie își pot menține sănătatea inimii. Strategia primară de prevenție a bolilor cardiovasculare include depistarea, atenția orientată asupra factorilor de risc și corectarea acestora
 
În cazul pacienților cu risc crescut, obiectivele prevenției implică reducerea acestuia, printr-un ansamblu de recomandări și măsuri, reapariția unui nou eveniment cardiovascular fiind evitată.
 
Sănătatea trebuie testată periodic
 
În lipsa investigațiilor specifice, prezența unor  afecțiuni, ca de exemplu: hipertensiune arterială (HTA), nu poate fi confirmată sau infirmată. HTA și colesterolul, cu valori peste limite, determină deteriorarea inimii și a vaselor de sânge. În schimb, nivelul tensiunii și al colesterolului poate fi urmărit prin intermediul testării constante.
 
Investigarea patologiei cardiace prin computer-tomografie
 
CT-ul cardiac poate indica prezența sau absența leziunilor coronariene, a anomaliilor acestora, a anatomiei cardiace, a prezenței malformațiilor cardiace congenitale. Este evaluat gradul de calcifiere a arterelor coronare și calculul scorului de calciu, scor important în predictibilitatea apariției unui eveniment coronarian.
 
Importanța rezonanței magnetice a cordului în diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare
 
RMN-ul pentru cord este cea mai sigură metodă imagistică, neiradiantă, nedureroasă, neinvazivă, utilizată în diagnosticarea și monitorizarea pacienților suferind sau fiind suspectați de boli cardiace sau ale aortei. Această investigație se referă la vizualizarea, cu precizie, a componentelor inimii, inclusiv camerele și valvele.
 
Până în anul 2030, în lipsa dezvoltării conceptului de prevenție, numărul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare va crește alarmant. Adoptarea unor măsuri imediate, la nivelul fiecărui stat, va determina cifra vieților pierdute în fața acestei afecțiuni să nu depășească 23 de milioane de oameni, așa cum se preconizează.
 
Din drag pentru umanitate și pentru pacienții săi, Scanexpert a lansat o inițiativă de prevenire medicală a bolilor cardiovasculare, căci, inima, uneori, nu are mai multe vieți. În acest sens, în cadrul Scanexpert, pacienții au beneficiat de o  reducere de 10%, pe toată durata lunii septembrie 2021, pentru investigațiile de:
 
1.Rezonanța magnetică a cordului (RMN cardiac)
- Scanexpert Galați
- preț vechi 2000 de lei, preț cu reducere 1800 de lei;
 
- Scanexpert Brașov și Iași 
- preț vechi 2200 de lei, preț cu reducere 1980 de lei;
 
Scanexpert Brașov și Galați
 
2. Coronarografie computer tomograf neinvazivă, cu substanță de contrast
- preț vechi 1600 de lei, preț cu reducere 1440 de lei;
 
3. Angiografie computer tomograf pentru TAVI/TAVR (cu măsurători), cu substanță de contrast 
– preț vechi 1700 de lei, preț cu reducere 1530 de lei;
 
4. Evaluare atriu stâng 
– preț vechi 900 de lei, preț cu reducere 810 lei;
 
5. CA scoring 
– preț vechi 450 de lei, preț cu reducere 405 lei.
 
Promoția se aplică, în continuare, pentru pacienții care se înregistrează utilizând formularul regăsit pe site-ul centrelor Scanexpert: http://www.scanexpert.ro/formular-promotie-cord, și dispune de valabilitate până pe 31 octombrie 2021, inclusiv.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.