anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Comunicat de presă

”Poştaşul” din fruntea Consiliului Judeţean Iaşi se umple de ridicol

GALERIE
gethumb.details.php
 • gethumb.details.php
- +

Domnul Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, se laudă de dimineaţă până seară că aduce sute de milioane de euro în judeţul Iaşi de la Guvern şi că zeci de comune semnează contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) datorită lui.

Pentru corecta informare a cetăţenilor şi a opiniei publice, trebuie spus adevărul: preşedintele Consililului Judeţean Iaşi nu are absolut niciun merit în accesarea acestor fonduri de către primari prin PNDL. Fondurile sunt obţinute prin meritul exclusiv al primarilor care au făcut toate documentaţiile, au scris proiectele cap-coadă şi s-au încadrat în criteriile de finanţare ale  acestui program.  Procedural, Consiliul Judeţean Iaşi nu are absolut nicio legatură cu aceste proiecte.

„Într-un mod ridicol, mai nou, domnul Maricel Popa s-a transformat în ”poştaş”. Concret, contractele de finanţare sunt transportate de la Guvern la Iaşi prin serviciul poştei speciale utilizate de către Consiliul Judeţean, sau prin aducerea acestora în servieta proprie a domniei sale. Primarii ieşeni sunt ulterior chemaţi la sediul Consiliului Judeţean pentru a semna contractele de finanţare încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, însă în prezenţa obligatorie a domnului Maricel Popa şi a fotografilor săi, deşi meritul său în accesarea fondurilor este egal cu 0! Acest fals festivism umileşte în realitate primarii ieşeni, care au  bătut singuri, de zeci de ori,  drumul spre Bucureşti, şi care, fără niciun ajutor extern, au reuşit să câştige proiecte pentru comunele ce le conduc.

Este revoltator că într-un judeţ în realitate umilit de către guvernul PSD-ist, cu ocazia alocărilor de fonduri  pentru investiţii majore, preşedintele Consiliului Judeţean, şef al PSD Iaşi, umblă cu astfel de abordări imature, îşi umple timpul cu astfel de regii proaste, în loc să se ia la trântă, spre exemplu, cu colegul său ministru al transporturilor, pentru ca cele două obiective majore locale, autostrada şi şoseaua de centură să primească finanţare. Am ferma convingere că domnia sa va rămane în istoria judeţului Iaşi ca cel mai slab preşedinte de consiliu judeţean, fără niciun proiect personal iniţiat în mandatul său, un încurcă-lume ce se fotografiază artistic pe mormanul de proiecte începute de predecesorul său”, a declarat deputatul Marius Bodea.

Marius Bodea, Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.