anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

„Prichindeii veseli“ - Festival naţional de teatru şi pantomimă la Iaşi, dedicat elevilor cu deficienţe de auz

GALERIE
Prichindeii Veseli
 • Prichindeii Veseli
- +

Zece şcoli speciale din nouă judeţe au echipe ce evoluează astăzi la Teatrul „Luceafărul“. Ineditul festival se va încheia mâine.

Elevii cu deficienţe de auz vor participa în următoarele zile la o serie de evenimente teatrale, de pantomimă şi film. Activităţile, organizate de Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Asociaţia Na­ţională a Profesorilor pentru Elevi cu Deficienţe de Auz „Virgil Florea“ Iaşi, fac parte din Fes­tivalul Naţio­nal de Teatru de Păpuşi şi Pan­tomimă „Prichindeii veseli“, festival aflat la cea de-a IX-a ediţie.

Festivalul se desfă­şoară în perioada 8-10 iunie, fiind împărţit în trei secţiuni, Teatru de Păpuşi, Panto­mimă şi Film.

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul“ din Iaşi va găzdui evenimentul astăzi, înce­pând cu ora 9, la acest eveniment urmând să participe elevi cu deficienţe de auz din 10 şcoli speciale din ţară din judeţele Vaslui, Timi­şoara, Bucureşti, Focşani, Buzău, Sucea­va, Sibiu, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Tot astăzi, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“ din Iaşi şi Asociaţia persoanelor pentru deficienţe de auz „Ascultă Viaţa!“ din Sibiu vor lansa proiectul „Sunetul lutului 2017“, prin intermediul căruia se va realiza un atelier de terapie ocupaţională prin olărit. În cadrul lansării proiectului, care va avea loc de la ora 9.45 în holul mare a Teatrului de Copii şi Tineret „Luceafărul“ din Iaşi, va putea fi vizionată şi expoziţia de produse realizate de elevii cu deficienţe de auz.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.