„Primăvara Dermatologică Ieşeană” reuneşte la Iaşi peste 1.000 de specialişti din 10 ţări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Eveniment (P)

„Primăvara Dermatologică Ieşeană” reuneşte la Iaşi peste 1.000 de specialişti din 10 ţări

GALERIE
56645036_1220592418106486_5713413179313225728_n
  • 56645036_1220592418106486_5713413179313225728_n
- +
  • 125 de cursuri, worshopuri, prezentări, simpozioane sunt susţinute de către  30 de lectori din 10 ţărişi peste 70 de lectori naţionali

Peste 1. 000 de specialişti din 10 ţări sunt prezenţi zilele acestea la Iaşi la cea de-a VIII-a ediţie a manifestării „Primăvara Dermatologică Ieşeană” şi a Conferinţei „Laser Europe 2019”, organizată în  premieră în România. 125 de cursuri, worshopuri, prezentări, simpozioane  sunt susţinute  de către cei 30 de lectori din 10 ţări (Italia, Grecia, Cipru, Marea Britanie, Austria, Canada, Olanda, India, SUA şi Franţa), nume consacrate în domeniul lor de expertiză, şi peste 70 de lectori naţionali.

Sunt personalităţi recunoscute pe plan internaţional şi naţional, nu sunt doar specialişti din dermatologie, ci din diferite specialităţi. Această manifestare care s-a conturat şi a crescut pe parcursul celor 8 ani de la organizarea primei ediţii, a avut drept obiectiv  plasarea dermatologiei la interfaţa cu celelalte specialităţi. Punem pacientul în centrul interesului şi aducem în discuţie ultimile noutăţi privind îngrijirea interdisciplinară a  pacienţilor. Prezenţa numeroasă la fiecare ediţie a medicilor din diferite specialităţi ne-a confirmat faptul că este necesară o astfel de abordare: dialog şi comunicare care ne ajută să evoluăm, să depăşim paradigme şi să aducem la patul bolnavului cele mai noi terapii”, a declarat prof. univ. dr. Daciana Elena Brănişteanu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova.  

Manifestarea este organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciştilor, Societăţii de Medici şi Naturalişti şi Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi. Ediţia din acest an îi are ca preşedinţi de onoare pe prof. univ. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Grigore T. Popa”), profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra), prof. univ. dr. Torello Lotti (Universitatea „Guglielmo Marconi”, Roma), prof. univ. dr. Aristidis Tzatzakis (Universitatea din Creta) şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow (Universitatea Emory, Atlanta, SUA), ultimul regăsindu-se în aceeaşi ipostază şi la multe dintre ediţiile trecute.

Un plus valoare este conferit de organizarea în tandem a Conferinţei „Laser Europe 2019” cu tema Laser Skin and Body – Health and Science, organizată de European Society for Laser Aesthetic Surgery (ESLAS) în parteneriat cu European Laser Association (ELA).  Organizat în premieră în România, a oferit participanţilor acces direct la ultimele tehnologii laser, cu aplicaţii atât în dermatologie, cât şi în alte specialităţi medicale.

„O şansă pentru specialiştii care îşi doresc să dezvolte profesional!”

Este o bucurie să  descoperim atât de mult interes din partea specialiştilor pentru ceea ce înseamnă tehnologiile de vârf şi beneficiile pe care le aduc acestea pacienţilor. Felicitări organizatorilor pentru capacitatea de a coagula o imensă resursă umană, reuşind să creeze legături între specialităţi, legături care concură la binele pacienţilor”, a subliniat Dana Mihaela Jianu, președintele European Society for Laser Aesthetic Surgery.

Organizată an de an, această manifestare leagă între ele specialităţi şi reprezintă o şansă pentru specialiştii care îşi doresc să dezvolte profesional, comunicând pentru binele pacientului. Nu putem despărţi medicina de tehnologie şi de ultimile descoperiri ştiinţifice. Această manifestare oferă practicienilor nu doar informații științifice de cel mai înalt nivel, ci şi posibilitatea unui dialog  între generaţiile de specialişti”, a subliniat  profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra).

Interactivitatea în cadrul prezentărilor este un alt atribut al acestei manifestări, care atrage în fiecare  un număr impresionant de participanţi, începând cu studenţii de la Medicină şi continuând cu rezidenţi, medici specialişti, medici primari, farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie şi încheind cu cadre didactice ale universităţilor medicale de elită din ţară şi din străinătate. Printre temele ce vor fi abordate la această ediţie, amintim: psoriazisul, boala venoasă cronică, vitiligo, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatopediatrie, noutăţi terapeutice dermatologice etc.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.