vineri, 05.03.2021
În perioada 10-14 aprilie, Iașul va găzdui cea de-a VIII-a ediție a Manifestării Ştiinţifice Naţionale, cu participare Internaţională „Primăvara Dermatologică Ieşeană”, organizată de către Asociaţia Dermatologilor din Moldova, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciștilor, Societății de Medici și Naturaliști și Spitalului „Sf. Spiridon”, Iași. Evenimentul, un reper în domeniul dermatologiei și medicinei, va avea loc la Hotel Internațional.
Conceptul acestei manifestări ştiinţifice este unul inovator şi avangardist, iniţiatorii fiind pionieri, în urmă cu 8 ani, în crearea unui cadru interdisciplinar pentru abordarea extinsă a acelor boli dermatologice ce necesită, pentru o corectă şi completă rezolvare, munca în echipă a mai multor specialităţi medicale.
„Pregătim un eveniment de o înaltă ținută științifică, tema centrală fiind Dermatologia la interfața cu alte specialități. Afirmația este argumentată de prezența unor nume sonore ale dermatologiei si medicine romanesti si internaționale. Programul științific va urmări principiul modern al interdisciplinarității și va fi susținut exclusiv de keynote speakers”, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, preşedintele Asociaţiei Dermatologilor din Moldova şi co-preşedinte al Primăverii Dermatologice Ieşene 2019, alături de prof. univ. dr. Simona Roxana Georgescu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.
Manifestarea s-a remarcat, încă de la prima ediție, prin gradul înalt de profesionalism și de actualitate al subiectelor prezentate de cadre universitare şi practicieni cu experienţă, care au împărtăşit cu bucurie şi generozitate din experienţa lor în fața colegilor care au umplut sălile de conferinţă. „Entuziasmul meu față de PDI a rămas intact, la fel și dragostea mea față de Iași”, a punctat prof.univ.dr. Simona Roxana Georgescu, pentru a treia oară copreședinte al manifestării.
Ediţia din acest an îi are ca preşedinţi de onoare pe prof. univ. dr. Lăcrămioara Ionela Şerban (decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii „Grigore T. Popa”), profesor emerit Andrew Nicolaides (Imperial College, Londra), prof. univ. dr. Torello Lotti (Universitatea „Guglielmo Marconi”, Roma), prof. univ. dr. Aristidis Tzatzakis (Universitatea din Creta) şi prof. univ. dr. Niazi Kuszrow (Universitatea Emory, Atlanta, SUA), ultimul regăsindu-se în aceeaşi ipostază şi la multe dintre ediţiile trecute. „Participarea mea la manifestarea de la Iași este obligatorie, PDI fiind unul dintre principalele evenimente interdisciplinare internaționale în dermatologie din Europa. Pe plan internațional, PDI este extrem de importantă datorită nivelului înalt al programului științific. Reputația dermatologilor români este foarte bună în toată lumea”, a apreciat prof. univ. dr. Torello Lotti, unul dintre președinții de onoare ai manifestării.
Au confirmat prezenţa 30 lectori din opt ţări (Italia, Grecia, Marea Britanie, Austria, Canada, India, SUA și Franța), nume consacrate în domeniul lor de expertiză. „ Am participat încă de la prima ediție a PDI: la început a fost un eveniment local de nivel înalt științific, iar în ultimii ani a fost un eveniment de nivel internațional. Manifestarea are un nivel științific ridicat și reunește specialiști din diferite domenii de competență, sosiți din multe țări, iar dialogurile sunt foarte interesante. La astfel de conferințe mereu ai ceva de învățat”, a confirmat dr Martine Vigan, un reputat medic dermatolog din Franța.
Specialiştilor sosiţi de peste hotare li se vor adăuga peste 70 de lectori din România, nume consacrate ale dermatologiei și medicinei. Printre temele ce vor fi abordate, de un înalt nivel științific, amintim: psoriazisul, boala venoasă cronică, vitiligo, patologia cutanată tumorală, tehnici de chirurgie dermatologică, maladii transmisibile sexual, psihodermatologie, dermatozele alergice, colagenozele, îmbătrânirea cutanată şi tehnicile moderne antiaging, dermatopediatrie, noutăţi terapeutice dermatologice etc.
„Primăvara Dermatologică Ieșeană” nu este doar un cadru plin de informații științifice de cel mai înalt nivel, ci și unul al dialogului între generaţiile de specialişti. „ Apreciez foarte mult natura interdisciplinară a acestui eveniment. Bolile dermatologice sunt, întradevăr, nu numai limitate la nivelul pielii, ci pot implica și alte organe și reprezintă un semn al unui sindrom mai complex. Evenimente precum PDI sunt importante pentru a-i conștientiza pe dermatologi să nu își limiteze observațiile doar la expresiile cutanate”, a punctat și Riccardo Pampena, un cunoscut dermatolog de la IRCCS Arcispedale Santa Maria Nuova Reggio Emilia (Italia).
Interactivitatea în cadrul prezentărilor este un alt atribut valoros al acestei manifestări, care atrage în fiecare an un număr impresionant de participanţi, începând cu studenţii de la Medicină şi continuând cu rezidenţi, medici specialişti, medici primari, farmacişti, asistenţi medicali şi de farmacie şi încheind cu cadre didactice ale universităţilor medicale de elită din ţară şi din străinătate.
Ediția din acest an a „Primăverii Dermatologice Ieșene” este una specială, cu un plus valoare conferit de organizarea în tandem a Conferinței „ Laser Europe 2019” cu tema Laser Skin and Body – Health and Science, organizată de European Society for Laser Aesthetic Surgery (ESLAS) în parteneriat cu European Laser Association (ELA). Acest eveniment este o premieră pentru România și va oferi participanților acces direct la ultimele tehnologii laser, cu aplicații atât în dermatologie, cât și în alte specialități medicale. Conferința „ Laser Europe 2019” va fi girată de prezența, ca inițiator al manifestării, a cunoscutului medic Dana Mihaela Jianu, președintele ESLAS și vicepreședinte al SRCE. „Conferința va fi un eveniment medical de excepție în ceea ce privește intervențiile Laser în chirurgia plastică și în dermatologie, care va reuni lectori cu mare experiență în domeniu din Marea Britanie, Olanda, Grecia, Spania, Austria, România. Evenimentul va include masterclass-uri edificatoare privind teoria și practica în acest domeniu, cursanții având posibilitatea să încorporeze cunoștințe de bază și avansate, în funcție de nivelul fiecăruia. Un invitat special, general profesor Marius Opran, va prezenta aplicațiile laserelor de mare putere și în alte domenii științifice, cum sunt tehnologia spațială de mare actualitate. Dintre speakerii români remarcăm prezența chirurgilor laseriști consacrați, de la care audiența va beneficia de vasta lor experiență. Este vorba despre Ștefan Jianu, Eduard Ursuleau, specialiști în chirurgia laser a varicelor, dr Andrei Martin, chirurgie plastică estetică, dr Daniel Brănișteanu, operații cu laser în oftalmologie”, a punctat dr Dana Jianu câteva aspecte ale Conferinței „Laser Europe 2019”.
Ca și în anii anteriori, a răspuns afirmativ parteneriatelor științifice Societatea Româna de Pediatrie, Societatea Română de Fiziopatologie, Societatea Română de Flebologie, Societatea Română de Chirurgie Vasculară, Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică. Și-au anunțat deja prezența peste 1000 de participanți.
Vă așteptăm așadar să trăim împreună experiența unui nou eveniment de marcă pentru dermatologia românească, în cadrul perfect al începutului de primăvară în Iașul universitar și cosmopolit.
Comitetul de organizare al PDI
Cuvinte cheie: + Primavara Dermatologica Ieşeana, Laser Europe 2019, Daciana Branisteanu, Simona Roxana Georgescu,
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi
Marele Premiu de F1 al Bahrainului, cu spectatori însă doar dacă sunt vaccinaţi
Cum este să lucrezi în IT într-o clădire modernă de birouri din Iași
17 persoane reținute în urma descinderilor la traficanții de droguri din Iași
VIDEO&FOTO: Accident în Copou. O șoferiță dintr-un BMW nu a acordat prioritate
Skoda Auto va desfiinţa 2% din locurile de muncă administrative din Cehia
Încă o comună din Iași este în scenariul roșu. Sunt șase în total
Instanța discută vineri cererea DNA de a i se interzice Elenei Udrea să plece din țară
De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?
EXCLUSIV: Blocul groazei din Copou a fost vândut pentru 530.000 de euro
Un tânăr a leşinat la volan şi a lovit două maşini în Nicolina. Zile de coşmar!
Un individ fără şcoală a dat un tun statului de 1,5 milioane de euro
Piaţa actelor false din Republica Moldova: de la 100 de euro la 1.500
Încă un tânăr cu dosar penal din cauză că a ieşit cu maşina prin oraş
Viaţa mitropolitului Iosif Naniescu, descusută într-un volum publicat la Editura UAIC
Beatrice Rancea află azi dacă va putea pleca sau nu din Iaşi
Bătăuşii care l-au atacat pe primarul din Roşcani rămân o lună în arest
Arabii care au fabricat spirtul ucigaş încearcă marea cu degetul
Un concurs la Primărie ce seamănă cu Afacerea Skoda! Pas înapoi după controlul ANFP
VIDEO: Nici la futsal nu ne descurcăm prea bine! Bosnia ne-a învins acasă
Ministrul Educaţiei susţine că în învăţământ s-a atins borna de 100.000 de persoane vaccinate
Panică în Grecia! Un cutremur de 5,8 pe scara Richter a zguduit centrul ţării
Italia amână alegerile locale şi regionale din cauza pandemiei de COVID-19
Raport global: Obezitatea este un factor major de risc în decesele COVID-19
VIDEO: Conducerea liberală a Prefecturii şi-a reînnoit jurământul faţă de locuitorii judeţului
Pfizer mută o parte din operaţiunile de la Zaventem-Belgia în România
36 de pensionari au dat MInisterul Finanţelor în judecată cerând majorarea pensiilor
Preşedintele Ciprian Paraschiv spune că nu ştie dacă Andrei Cristea mai e antrenor la Poli Iaşi
Italia a blocat în premieră exportul de vaccinuri AstraZeneca către Australia
Traian Berbeceanu pleacă de la Prefectura Capitalei după patru luni
Iașul, pe locul al nouălea în țară după numărul de cazuri noi de COVID
Tot mai multe cazuri noi de COVID în fiecare zi. Azi, 4.271 infectări și 98 decese
Cine va asigura interimatul la Opera din Iași după suspendarea managerului Rancea
Concurs anulat și control la Primăria Iași. Un post de director ar fi fost cu „dedicație”
Știți ce se folosea înainte de inventarea radierei? Sau de ce avea un capăt albastru?
Radu POPESCU„Ajutorul” rusesc |
Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)
Alexandru CĂLINESCUDe la un martie la altul |
George PLEȘUNevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi |
Nicolae CREŢUOdiseea, „la feminin”? |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.