A prins glas Harabagiu: Echipa din Primărie pare dezorientată. Sunt gata să renunţ
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

A prins glas Harabagiu: Echipa din Primărie pare dezorientată. Sunt gata să renunţ

GALERIE
harabagiu
  • harabagiu
- +

Dat afară din funcţia de city manager în urma dosarului „Zoiosu”, Gabriel Harabagiu spune, într-o primă reacţie după scandal, că este „gata să renunţe”, fără să explice exact la ce.

Reamintim că Harabagiu a fost numit în funcţia de administrator al oraşului de cumătrul său, primarul Mihai Chirica, fără organizarea unui concurs, aşa cum s-a întâmplat în alte muncipii mari din ţară.

„Sunt patru ani şi jumătate în care am pus munca pe primul plan, înaintea familiei. Am încercat, după puterile şi priceperile mele să concretizez, zi de zi, pas cu pas, un concept şi proiectele aferente fiecărui domeniu în parte, deoarece din postura de viceprimar, răspunzi practic de jumătate dintre domeniile ce constituie viaţa urbei. De aceea, am neglijat total politica şi jocurile ei. Nu aveam cum să fiu şi membru activ de partid şi funcţionar public. Pentru că, de fapt, această a doua muncă am făcut-o. De funcţionar public, obligat să fiu concentrat la maxim, clipă de clipă, pentru a putea studia atent şi în detaliu toate situaţiile, toate actele pe care a trebuit să-mi pun semnătura. Ştie toată lumea, avem o legislaţie stufoasă, cu prevederi deseori contradictorii, cu lacune. N-am făcut eu legislaţia. Sunt doar obligat s-o respect și să încerc să rezolv nenumăratele probleme și solicitări zilnice. Nu a  fost  zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu fiu nevoit să găsesc soluţii.

Mulţi s-au întrebat, în tot acest timp, de ce nu apar public, de ce nu dau replici la diversele şi desele acuze ce mi se aduc în media, de ce atâta discreţie din partea mea. Răspunsul e simplu şi logic: n-am avut timp şi nici nu mi-am permis risipirea energiei  în nişte certuri pe care le-am considerat mereu forme fără fond. S-au spus şi scris multe, am fost zugrăvit în fel şi chip, dar n-am considerat că vreun cetăţean ieşean obişnuit ar fi ieşit în câştig cu ceva dacă aş dat replicile şi explicaţiile, de altfel, cuvenite.

Mai important a fost serviciul. Sunt plătit ca să-mi fac treaba aşa cum scrie în fişa postului, şi nu altfel. Din prima zi de muncă, în postura de viceprimar, am realizat că, de fapt, sunt doar un funcţionar public şi că, dacă vreau să-mi fac treaba onest şi cât pot eu de bine, trebuie să scap de mentalitatea de politician şi să-mi regândesc priorităţile. Alegerea mea a fost clară de la început: 1.Serviciul (salariul de aici asigură existenţa şi traiul familiei); 2.Familia (când am avut timp, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar în fiecare weekend....). Politica, ieşirile în public şi replicile, pe ultimul loc. Repet, n-a avut timp şi energie să mă ocup de ele.

Am fost avertizat de multe ori că, prin lipsa mea de reacţie la multele atacuri venite fie din zona politicului, fie din presă, imaginea mea va ajunge într-o stare deplorabilă. Nu m-a interesat şi nici nu mă interesează acest lucru. Imaginea publică e doar o formă. Iar fără fond, n-are nicio valoare. Fondul înseamnă muncă migăloasă, rutina de zi cu zi.

Tocmai de aceea, după localele din toamna trecută, văzând că nu se reuşeşte desemnarea viceprimarilor şi ştiind foarte bine ce handicap înseamnă acest fapt, cât de greu atârnă în funcţionarea normală (nu bună, foarte bună sau excelentă) a executivului local, m-am înhămat la munca de administrator public.

Şi de data asta mi-am respectat principiul de viaţă. Laudele ori criticile sunt apanajul altora. Din critici, învăţ. Laudele nu le bag în seamă, că pierd timp.

Acum am pierdut timp şi energie scriind acest text. Puteam face altceva, dar, din păcate, n-am avut de ales...

Sunt dezamăgit, sunt gata să renunţ. Dezamăgit pentru că, după toate cele întâmplate în ultima vreme, echipa din care am făcut parte în toţi aceşti ani pare blocată, dezorientată. Decizii luate la repezeală, sub presiunea momentului, prietenii pe care-i ştiam total implicaţi nu mai au acelaşi elan, nu mai au aceeaşi vlagă, nu vreau să spun mai mult.

Dacă echipa se dezintegrează, ce mai pot eu să fac?

Doar ceea ce ştiu şi ce am făcut şi până acum. Să bat la picior fiecare cartier, să discut cu oamenii, să studiez în detaliu problemele şi să mă concentrez pentru a găsi soluţii conform puterilor şi priceperilor mele. Nu mă voi risipi în conflicte fără noimă şi, aşa cum am făcut-o şi până acum, voi continua să nu pierd vremea răspunzând celor care, înainte de a mă acuza de ceva, au dat deja verdictul. Peretele e mai receptiv decât astfel de oameni, n-are sens să duc o astfel de luptă.

Aleg munca, nu polemica. E alegerea mea.

Vreau să mulțumesc tuturor angajaților din Primăria Municipiului Iași

 pentru corectitudinea și respectul de care au dat dovadă și să urez sărbători fericite tuturor ieșenilor! HRISTOS A ÎNVIAT!”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.