”Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri” - Conferință de finalizare a Proiectului Erasmus + la Școala Gimnazială Prisăcani
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 17.10.2021

”Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri” - Conferință de finalizare a Proiectului Erasmus + la Școala Gimnazială Prisăcani

GALERIE
diplome de participare
  • diplome de participare
- +

Școala Gimnazială Prisăcani a organizat în data de 28 august 2019 Conferința de finalizare a Proiectului de mobilitate şcolară Erasmus +, KA1, „Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri”, contract proiect 2018-1-RO01-KA101-048096.

Proiectul se derulează în perioada 2 iulie 2018 - 1 septembrie 2019 (14 luni), iar bugetul aprobat a fost de 18 600 Euro.

Proiectul de parteneriat european a oferit oportunitatea formării în context european în domeniul dezvoltării instituționale și managementului inovativ, respectiv proiectarea şi învăţarea bazată pe competenţe, metode şi instrumente inovatoare şi eficiente pentru ridicarea nivelului de pregătire profesională a cadrelor didactice în vederea asigurării  creşterii calităţii în educaţie, metode care să promoveze gândirea critică şi motivarea elevilor pentru a obţine rezultate bune la matematică, ştiinte, citire şi înţelegere, la probele de aptitudini pentru liceele vocaționale, cât și la examenele de Evaluare Naţională.

Obiectivul general a constat în training profesional pentru opt participanţi care s-au familiarizat cu tehnici şi metode activ - participative, centrate pe elev, în vederea modernizării şi inovării procesului instructiv - educativ. Aceştia au devenit mentori pentru celelalte cadre didactice din şcoală, pentru elevii şcolii, părinţi şi comunitatea rurala Prisăcani.

Programul conferinței a cuprins prezentarea proiectului de mobilitate şcolară, cât și a oportunităților oferite de Erasmus +,  de către coordonatorul proiectului, prof. Liliana Lemnaru - directorul școlii. Activitatea a continuat  cu două ateliere de lucru: "Educational Management & School Leadership“ și "Project and Competence Based Learning: innovative and effective methods and tools".

Participarea la atelierul de formare  "Educational Management & School Leadership“  a creat oportunitatea participanților, profesori de diferite specialități, părinți, membri ai comunității locale, de a împărtăși idei cu privire la gestionarea conflictelor în mediul şcolar, astfel încât  negocierile să aibă un rezultat pozitiv. Astfel, participanții au fost invitaţi să rezolvăm studii de caz cu probleme care pot apărea în cadrul şcolilor,  fie în administrare, fie între profesori și elevi şi să găsească cea mai bună cale de a gestiona aceste conflicte. Au fost abordate probleme legate de gestionarea eficientă a şcolii, managementul organizației, managementul schimbării și abilitățile necesare managerilor pentru rezolvarea conflictelor.
În cadrul atelierului de formare cu tema "Project and Competence Based Learning: innovative and effective methods and tools", participanții au exersat învățarea bazată pe proiecte și competențe. Activităţile s-au  desfăşurat în echipă, iar cadrele didactice participante au relaționat și au colaborat  pentru realizarea cu succes a proiectului propus.

Cadrele didactice, agenţi ai schimbării, trebuie să acționeze în direcția alimentării noilor inovații didactice cu elemente de tehnologie. Pentru a realiza acest demers, eficient și inovativ, au fost prezentate platforme educaționale ce pot fi utilizate de cadrele didactice în scopul realizării unor lecții atractive, ce îi implică în mod activ pe elevi și care le oferă acestora o perspectivă interdisciplinară, cu exemplificare pe aplicația Padlet.
În urma încheierii mobilităților, a aplicării cunoștințelor și competențelor dobândite în activitatea didactică, au fost elaborate două broșuri în cadrul celor două fluxuri de mobilitate: ”Bune practici privind ameliorarea nevoilor instituționale” și ”Exemple de bună practică în context european în cadrul proiectului Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri”. Au fost propuse planuri de lecție și discipline de opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare de către cadrele didactice participate la formare în context european. Astfel, în oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 au fost aprobate, la toate clasele de gimnaziu, discipline opționale de matematică în context interdiscipinar.

Pentru a realiza cadrul unei comunicări eficiente la nivel instituțional cu membrii consiliului de administrație, cu părinții, cu agenții economici din comunitate și în cadrul comisiilor metodice a fost amenajată o Sală de suport și consiliere pentru părinți & Sală pentru activități metodice.
Formarea profesională și dezvoltarea personală în traseul spre succes pe tema internaționalizării școlii a fost o experiență reușită, care ne-a permis atingerea obiectivelor propuse. Principalul merit al acestui proiect rămâne acela de a fi reuşit să atragă fonduri europene în vederea dezvoltării resurselor umane ale şcolii, a stimulării colaborării dintre cadrele didactice pentru crearea unei deschideri europene atât în organizarea instituţională, cât şi în demersurile educaţionale.

Coordonator proiect,
Director
Prof. Liliana Lemnaru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.