Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

”Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri” - Conferință de finalizare a Proiectului Erasmus + la Școala Gimnazială Prisăcani

GALERIE
diplome de participare
  • diplome de participare
- +

Școala Gimnazială Prisăcani a organizat în data de 28 august 2019 Conferința de finalizare a Proiectului de mobilitate şcolară Erasmus +, KA1, „Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri”, contract proiect 2018-1-RO01-KA101-048096.

Proiectul se derulează în perioada 2 iulie 2018 - 1 septembrie 2019 (14 luni), iar bugetul aprobat a fost de 18 600 Euro.

Proiectul de parteneriat european a oferit oportunitatea formării în context european în domeniul dezvoltării instituționale și managementului inovativ, respectiv proiectarea şi învăţarea bazată pe competenţe, metode şi instrumente inovatoare şi eficiente pentru ridicarea nivelului de pregătire profesională a cadrelor didactice în vederea asigurării  creşterii calităţii în educaţie, metode care să promoveze gândirea critică şi motivarea elevilor pentru a obţine rezultate bune la matematică, ştiinte, citire şi înţelegere, la probele de aptitudini pentru liceele vocaționale, cât și la examenele de Evaluare Naţională.

Obiectivul general a constat în training profesional pentru opt participanţi care s-au familiarizat cu tehnici şi metode activ - participative, centrate pe elev, în vederea modernizării şi inovării procesului instructiv - educativ. Aceştia au devenit mentori pentru celelalte cadre didactice din şcoală, pentru elevii şcolii, părinţi şi comunitatea rurala Prisăcani.

Programul conferinței a cuprins prezentarea proiectului de mobilitate şcolară, cât și a oportunităților oferite de Erasmus +,  de către coordonatorul proiectului, prof. Liliana Lemnaru - directorul școlii. Activitatea a continuat  cu două ateliere de lucru: "Educational Management & School Leadership“ și "Project and Competence Based Learning: innovative and effective methods and tools".

Participarea la atelierul de formare  "Educational Management & School Leadership“  a creat oportunitatea participanților, profesori de diferite specialități, părinți, membri ai comunității locale, de a împărtăși idei cu privire la gestionarea conflictelor în mediul şcolar, astfel încât  negocierile să aibă un rezultat pozitiv. Astfel, participanții au fost invitaţi să rezolvăm studii de caz cu probleme care pot apărea în cadrul şcolilor,  fie în administrare, fie între profesori și elevi şi să găsească cea mai bună cale de a gestiona aceste conflicte. Au fost abordate probleme legate de gestionarea eficientă a şcolii, managementul organizației, managementul schimbării și abilitățile necesare managerilor pentru rezolvarea conflictelor.
În cadrul atelierului de formare cu tema "Project and Competence Based Learning: innovative and effective methods and tools", participanții au exersat învățarea bazată pe proiecte și competențe. Activităţile s-au  desfăşurat în echipă, iar cadrele didactice participante au relaționat și au colaborat  pentru realizarea cu succes a proiectului propus.

Cadrele didactice, agenţi ai schimbării, trebuie să acționeze în direcția alimentării noilor inovații didactice cu elemente de tehnologie. Pentru a realiza acest demers, eficient și inovativ, au fost prezentate platforme educaționale ce pot fi utilizate de cadrele didactice în scopul realizării unor lecții atractive, ce îi implică în mod activ pe elevi și care le oferă acestora o perspectivă interdisciplinară, cu exemplificare pe aplicația Padlet.
În urma încheierii mobilităților, a aplicării cunoștințelor și competențelor dobândite în activitatea didactică, au fost elaborate două broșuri în cadrul celor două fluxuri de mobilitate: ”Bune practici privind ameliorarea nevoilor instituționale” și ”Exemple de bună practică în context european în cadrul proiectului Printr-o educație de calitate în mediul rural, asigurăm succesul elevilor noștri”. Au fost propuse planuri de lecție și discipline de opțional integrat la nivelul mai multor arii curriculare de către cadrele didactice participate la formare în context european. Astfel, în oferta educațională pentru anul școlar 2019-2020 au fost aprobate, la toate clasele de gimnaziu, discipline opționale de matematică în context interdiscipinar.

Pentru a realiza cadrul unei comunicări eficiente la nivel instituțional cu membrii consiliului de administrație, cu părinții, cu agenții economici din comunitate și în cadrul comisiilor metodice a fost amenajată o Sală de suport și consiliere pentru părinți & Sală pentru activități metodice.
Formarea profesională și dezvoltarea personală în traseul spre succes pe tema internaționalizării școlii a fost o experiență reușită, care ne-a permis atingerea obiectivelor propuse. Principalul merit al acestui proiect rămâne acela de a fi reuşit să atragă fonduri europene în vederea dezvoltării resurselor umane ale şcolii, a stimulării colaborării dintre cadrele didactice pentru crearea unei deschideri europene atât în organizarea instituţională, cât şi în demersurile educaţionale.

Coordonator proiect,
Director
Prof. Liliana Lemnaru

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri