anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Advertorial

„Proiectele consilierilor USR nu sunt susţinute de PNL şi PSD, deşi acestea urmăresc dezvoltarea comunităţilor” (P)

GALERIE
echipa-usr-iasi
 • echipa-usr-iasi
- +

Este concluzia la care a ajuns preşedintele USR Iaşi, Tanasă Ștefan, în urma unei analize pertinente făcute la nivel judeţean. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în comunele în care USR are reprezentanţi în consiliile locale, ci şi în consiliul judeţean Iaşi.

Încă de la preluarea mandatelor, consilierii judeţeni USR au avut şi au în continuare o activitate intensă, venind cu proiecte de hotărâre, amendamente, interpelări, depunând zi de zi eforturi pentru a găsi soluţii, propuneri şi idei pentru dezvoltarea comunităţilor din judeţ. Numai că aceste proiecte şi propuneri care au în vedere dezvoltarea judeţului Iaşi şi îmbunătăţirea calităţii vieţii ieşenilor sunt tratate cu dispreţ şi respinse doar pentru faptul că au fost depuse de consilierii USR.

Iar Tanasă Ștefan ştie cel mai bine acest lucru. Fost consilier judeţean şi lider de grup al consilierilor judeţeni, ce-i drept, pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece ulterior a activat în cadrul Instituţiei Prefectului, reprezentându-i pe ieşeni în calitate de subprefect al judeţului, Tanasă Ștefan împreună cu colegii acestuia au depus proiecte de hotărâre şi au venit cu iniţiative şi propuneri în scopul dezvoltării judeţului Iaşi, însă din păcate acestea nu au primit susţinerea actualei majorităţi din consiliul judeten, iar toate acele proiecte s-au pierdut în neant, unele dintre acestea neajungând nici măcar pe ordinea de zi.

Deşi a fost o perioadă scurtă în care liderul USR a activat în cadrul consiliului judeţean, acesta a obţinut preşedenţia a doua comisii de specialitate, unde a colaborat cu profesionişti desăvârşiţi, a căror competenţă nu poate fi pusă la îndoială: doctorul Socolov la comisia de sănătate, respectiv profesorul Marius Ciobanu la comisia de agricultură. Însă ce folos dacă aceste comisii îşi făceau treaba, însă mai departe proiectele erau oprite din faşă?!

O astfel de atitudine şi această sfidare la adresa ieşenilor este inadmisibilă şi de netolerat, iar PNL trebuie să înţeleagă că interesele cetăţenilor trebuie să primeze în faţa intereselor de partid.

Membri USR Iaşi rămân fermi pe poziţie şi fac eforturi zi de zi pentru a reprezenta interesele ieşenilor cu demnitate şi onoare în faţa acestei găşti de oameni rău intenţionaţi care a acaparat judeţul Iaşi şi care, din păcate, se va mări considerabil odată cu această alianţă toxică PSD-PNL”, este promisiunea lui Tanasă Ștefan pentru ieşeni.

Concluzia este una singură. Modul în care înţeleg cei de la PNL să conducă astăzi judeţul Iaşi este unul distructiv. Iar cetăţenii se pare că, în sfârşit, înţeleg acest lucru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.