„Proiectele consilierilor USR nu sunt susţinute de PNL şi PSD, deşi acestea urmăresc dezvoltarea comunităţilor” (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Advertorial

„Proiectele consilierilor USR nu sunt susţinute de PNL şi PSD, deşi acestea urmăresc dezvoltarea comunităţilor” (P)

GALERIE
echipa-usr-iasi
 • echipa-usr-iasi
- +

Este concluzia la care a ajuns preşedintele USR Iaşi, Tanasă Ștefan, în urma unei analize pertinente făcute la nivel judeţean. Iar acest lucru nu se întâmplă doar în comunele în care USR are reprezentanţi în consiliile locale, ci şi în consiliul judeţean Iaşi.

Încă de la preluarea mandatelor, consilierii judeţeni USR au avut şi au în continuare o activitate intensă, venind cu proiecte de hotărâre, amendamente, interpelări, depunând zi de zi eforturi pentru a găsi soluţii, propuneri şi idei pentru dezvoltarea comunităţilor din judeţ. Numai că aceste proiecte şi propuneri care au în vedere dezvoltarea judeţului Iaşi şi îmbunătăţirea calităţii vieţii ieşenilor sunt tratate cu dispreţ şi respinse doar pentru faptul că au fost depuse de consilierii USR.

Iar Tanasă Ștefan ştie cel mai bine acest lucru. Fost consilier judeţean şi lider de grup al consilierilor judeţeni, ce-i drept, pentru o scurtă perioadă de timp, deoarece ulterior a activat în cadrul Instituţiei Prefectului, reprezentându-i pe ieşeni în calitate de subprefect al judeţului, Tanasă Ștefan împreună cu colegii acestuia au depus proiecte de hotărâre şi au venit cu iniţiative şi propuneri în scopul dezvoltării judeţului Iaşi, însă din păcate acestea nu au primit susţinerea actualei majorităţi din consiliul judeten, iar toate acele proiecte s-au pierdut în neant, unele dintre acestea neajungând nici măcar pe ordinea de zi.

Deşi a fost o perioadă scurtă în care liderul USR a activat în cadrul consiliului judeţean, acesta a obţinut preşedenţia a doua comisii de specialitate, unde a colaborat cu profesionişti desăvârşiţi, a căror competenţă nu poate fi pusă la îndoială: doctorul Socolov la comisia de sănătate, respectiv profesorul Marius Ciobanu la comisia de agricultură. Însă ce folos dacă aceste comisii îşi făceau treaba, însă mai departe proiectele erau oprite din faşă?!

O astfel de atitudine şi această sfidare la adresa ieşenilor este inadmisibilă şi de netolerat, iar PNL trebuie să înţeleagă că interesele cetăţenilor trebuie să primeze în faţa intereselor de partid.

Membri USR Iaşi rămân fermi pe poziţie şi fac eforturi zi de zi pentru a reprezenta interesele ieşenilor cu demnitate şi onoare în faţa acestei găşti de oameni rău intenţionaţi care a acaparat judeţul Iaşi şi care, din păcate, se va mări considerabil odată cu această alianţă toxică PSD-PNL”, este promisiunea lui Tanasă Ștefan pentru ieşeni.

Concluzia este una singură. Modul în care înţeleg cei de la PNL să conducă astăzi judeţul Iaşi este unul distructiv. Iar cetăţenii se pare că, în sfârşit, înţeleg acest lucru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Toni HRIŢAC

Primarul Chirica şi limbajul de mahala

Duritatea de limbaj, libertatea indecentă în apreciere sunt arme politice, dar nu pot fi folosite împotriva unor persoane care nu fac politică. Chiar şi în retorica electorală o asemenea exprimare este de obicei apanajul unor extremişti. Faptul că primarul Iaşului le foloseşte este un derapaj care trebuie sancţionat.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul extremismului

Alexandru CĂLINESCU

Pericolul extremismului

Am întâlnit în ultima vreme mai multe luări de poziţie care atribuiau „intelectualilor” vina pentru ascensiunea extremei drepte. Care intelectuali?

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

George PLEȘU

Spaţiile pentru artă din Iaşi. O nouă galerie

Orice deschidere a unei noi galerii este un act de curaj care trebuie salutat şi sprijinit. O scenă cât mai efervescentă, care va căuta să scape de conservatorism şi provincialismul care au dominat mult prea multă vreme cultura ieşeană, şi care va dori să fie conectată la trendurile globale, va atrage atenţia şi asupra potenţialului creativ local şi va genera mai multe puncte de diseminare a artei contemporane şi educare a publicului.

Critica „de întâmpinare”?

Nicolae CREŢU

Critica „de întâmpinare”?

Nu se mai vorbeşte prea mult, de deja destul de multă vreme, despre o critică de întâmpinare. Ceea ce nu înseamnă, totuşi, că ea ar fi dispărut cu totul, poate, mult mai curând şi de înţeles într-o măsură, doar că a suferit, în noi „contexte”, nu puţine mutaţii, deformări, probabil şi pervertiri. Faţă de ce era ea cel mai adesea, deşi nu lipseau nici atunci simulacrele de „critică”, doar fardate cu aşa o etichetă indulgentă, sub regimul comunist şi controlul lui (nu numai cenzura) asupra activităţii editoriale.

pulspulspuls

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Ce Harvard, ce Princeton, ce universităţi de top: uitaţi aicea diplomă, băbăeţ!

Mişcare magistrală, de maestru emerit (nu spunem în ce anume) a rectorul de la „Cuza”, dom’ Tudorel, în aceste zile de plin scandal al pagiatului lucrării de doctorat a premierului Ciucă: a scos şi el la bătaie una din diplomele din sertar, şi nu una oarecare. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X