anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

sambata, 04.02.2023

„Răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei” – un dosar în premieră la instanţele ieşene

GALERIE
bataie
  • bataie
- +

Înainte de a răspunde pentru urmările unei bătăi, un petrecăreț a fost deja condamnat pentru că a încercat să-l convingă pe adversar să-și retragă plângerea. Metodele folosite au fost considerate de procurori ca fiind „răzbunare pentru ajutorul dat justiției”, infracțiune nou introdusă în Codul Penal.

Conflictul dintre Sebastian Sârbu și I.N. a început în noaptea de 14/15 septembrie 2019, când cei doi au fost implicați într-un incident petrecut în incinta clubului Tiki Village. Sârbu și-a lovit adversarul cu un pahar în obraz, rănindu-l. După 10 zile, I.N. a depus plângere împotriva lui Sârbu, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

În cursul anului următor, Sârbu l-a abordat pe I.N. pe Facebook, încercând să-l determine să-și retragă plângerea. O primă serie de 37 de mesaje, trimise în august 2020, au reprezentat un lung șir de injurii și amenințări, inclusiv la adresa copiilor lui I.N. O altă serie de 14 mesaje au fost trimise în octombrie, înainte ca Sârbu să fie audiat de procurori pentru scandalul din Tiki Village.

,,Am niște prieteni bulgari care le am povestit ce mi s a întâmplat, nu vreau să se ajungă mai departe, crede mă cu tot cu papa lapte C. a tău găsiți o cale de mijloc altfel te distrug și pe tine și pe papa lapte de C. cât ve ți trăi, vă caut copii dacă voi ați fost lași cu mine si ma ți bătut 10 și eu o să fiu laș și o să vă urmăresc copii”, „mafiotule și mm mătii faci plângere penală săracule după ce m ai batut cu 10 oameni băgamiaș pl în măta de săracc”, „cât am să trăiesc am sa te distrug băgamiaș pl în măta”, au fost câteva dintre mesajele trimise lui I.N.

După prima serie de mesaje, I.N. nu a reacționat. Când atacurile scrise s-au repetat însă, el s-a adresat din nou justiției. Temerile lui I.N. au fost accentuate de faptul că Sârbu postase mai multe fotografii făcute în diverse țări, aspect ce l-a făcut să creadă că legătura cu „bulgarii” ar putea fi reală. În cele din urmă, Sârbu a fost trimis în judecată sub acuzația de răzbunare pentru ajutorul dat justiției. Conform legii, săvârșirea unei infracțiuni împotriva unei persoane pe motiv că a sesizat organele de urmărire penală se sancționează cu pedeapsa prevăzută pentru acea infracțiune, ale cărei limite se majorează cu o treime.

Martorii chemați în instanță au confirmat că I.N. devenise neliniștit după primirea mesajelor, sunându-și în permanență copiii pentru a se asigura că sunt în regulă. În aceste condiții, magistrații Judecătoriei au apreciat că este necesară aplicarea unui avertisment. Sârbu a fost condamant la 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării, ca și la plata a 6.000 de euro ca daune morale. Sentința a fost contestată de Nechita, dosarul intrând ieri pe rolul Curții de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.