Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

A renăscut handbalul feminin: echipa de junioare este campioana lumii

GALERIE
handbal-romania-junioare,jpg
  • handbal-romania-junioare,jpg
- +

 
Au trecut 15 ani de când o echipă sportivă românească n-a mai câştigat un titlu mondial în jocuri. Performanţa realizată în 1999 de generaţia de junioare a Cristinei Vărzaru şi Micăi Brădeanu a fost reeditată aseară în Macedonia, la Ohrid tot de o echipă de handbaliste junioare, care au cucerit titlul suprem, jucând din ce în ce mai bine pe parcursul turneului, în care n-au reuşit decât un rezultat de egalitate, cu Danemarca, actuala campioană. Deşi a ieşit pe locul II în această grupă, România n-a mai avut probleme în faza eliminatorie: 28-22 cu Croaţia, 36-22 cu Olanda şi, în semifinale, 28-25 cu Muntenegru. În finală, tricolorele formate la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea au dat din nou de Germania, pe care o învinseseră destul de greu în grupă: 27-25. Echipa Germaniei reuşise să învingă Danemarca în semifinală cu 26-24 şi meciul final părea cât se poate de echilibrat. Însă echipa României a avut o evoluţie excelentă, iar victoria tricolorelor pregătite de Aurelian Roşca n-a stat niciun moment în cumpănă, iar scorul elimină orice comentarii: 32-21 (15-7). În finala de la Ohrid, pentru România au marcat Bianca Maria Bazaliu - 10, Lorena Ostase - 5, Cristina Laslo - 5, Daniela Corban - 3, Alexandra Caraşol - 2, Alina Ilie - 2, Iulia Maria Andrei - 2, Dana Abed-Kader - 2 şi Sonia Vasiliu - 1.
La ediţia din 2012, medalia de aur a fost câştigată de Danemarca, urmată pe podium de Rusia şi Norvegia. Echipa României s-a clasat atunci pe locul patru, după ce a pierdut finala mică.
 
 
"Suntem invincibile!"
 
Una dintre cele mai bune handbaliste române de la acest turneu, Cristina Laslo, cea mai bună marcatoare turneului, a declarat că turneul din Macedonia a fost  foarte dificil: "A fost cel mai greu turneu din viaţa mea. şi fetele au fost nişte luptătoare, ne-am dorit enorm să ajungem în finală şi să câştigăm. Suntem campioane mondiale. Suntem neînvinse în acest turneu. Ne-am motivat în fiecare meci şi suntem de neînvins în acest moment". Ea a precizat că vrea să obţină şi titlul european.
Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a n-a avut emoţii:   "Pentru handbalul românesc are mare valoare, este o recunoştinţă a muncii multor oameni. La finală m-am relaxat undeva prin minutul 5. Am văzut că lucrurile merg pe un făgaş bun şi nu mi-a fost teamă", a spus Dedu la Digi Sport. "Noi trebuie să avem grijă să le acordăm tot ce au nevoie ca să se dezvolte frumos. Cred că este o generaţie crescută frumos. Cred că ăsta este secretul, copii sunt buni, trebuie noi să-i creştem sănătos", a adăugat el.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri