„Revoluţia industrială 4.0 în Moldova” - Politehnica şi mai multe firme din domeniul digital au pus bazele unei asociaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

„Revoluţia industrială 4.0 în Moldova” - Politehnica şi mai multe firme din domeniul digital au pus bazele unei asociaţii

GALERIE
Revolutia industriala
  • Revolutia industriala
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) va fi membru fondator în cadrul unei asociaţii care va promova „principiile celei de-a patra revoluţii industriale”, asociaţie intitulată „Factory 4.0 Digital Innovation Hub”. Decizia de a fonda această asociaţie a fost luată de Universitatea Tehnică în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie care a avut loc în această săptămână, Politehnica ieşeană urmând să fie membru fondator alături de companii din domeniul digital care activează în regiunea Moldovei şi care şi-au exprimat deja acordul şi interesul de a se alătura unei astfel de iniţiative. 

Potrivit reprezentanţilor TUIASI, „Factory 4.0 Digital Innovation Hub” va fi o asociaţie profesională în care vor fi promovate principiile industriei 4.0 alături de actori principali din această industrie, inclusiv alături de companii care activează în domeniul trainingului industrial. „Despre a patra revoluţie industrială se vorbeşte din 2011 încoace, iar TUIASI va fi membru fondator în această asociaţie. Ni se vor alătura companii multinaţionale care livrează şi în piaţa din România, în special în domeniul automatizării industriale. Ne propunem să dezvoltăm programe de pregătire a personalului din companii, dar şi a studenţilor, din perspectiva accelerării adoptării principiilor acestei noi revoluţii 4.0 în piaţa din România”, a explicat şef lucrări dr. ing. Cătălin Dosoftei, cadru didactic la Automatică şi Calculatoare, responsabil din partea TUIASI la această asociaţie.

Totodată, prorectorul responsabil cu activitatea de cercetare, prof.dr.ing. Carmen Loghin, a explicat că această iniţiativă face parte din strategia de dezvoltare a Politehnicii, cu intenţia de a deveni furnizor de soluţii în industrie. „Este o iniţiativă în acord cu strategia de dezvoltare a universităţii, cu intenţia noastră declarată de a deveni furnizori de soluţii pentru domenii industriale cu potenţial de creştere, în special prin parteneriatele cu companiile care au activitatea în zona industriei 4.0.

Ne dorim să fim prezenţi activ în clusterele de profil, ne dorim să oferim suport tehnic, training şi transfer de cunoştinţe către partenerii noştri din mediul de afaceri, de pe piaţa muncii sau din mediul universitar, din întreaga Regiune Nord-Est”, a declarat cadrul didactic. În perioada următoare vor fi finalizate procedurile juridice de înfiinţare a asociaţiei, urmând ca prin intermediul acesteia să fie organizate, în primă fază, seminarii şi conferinţe despre revoluţia 4.0. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș (G)Ene

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.