„Revoluţia industrială 4.0 în Moldova” - Politehnica şi mai multe firme din domeniul digital au pus bazele unei asociaţii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

„Revoluţia industrială 4.0 în Moldova” - Politehnica şi mai multe firme din domeniul digital au pus bazele unei asociaţii

GALERIE
Revolutia industriala
  • Revolutia industriala
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) va fi membru fondator în cadrul unei asociaţii care va promova „principiile celei de-a patra revoluţii industriale”, asociaţie intitulată „Factory 4.0 Digital Innovation Hub”. Decizia de a fonda această asociaţie a fost luată de Universitatea Tehnică în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie care a avut loc în această săptămână, Politehnica ieşeană urmând să fie membru fondator alături de companii din domeniul digital care activează în regiunea Moldovei şi care şi-au exprimat deja acordul şi interesul de a se alătura unei astfel de iniţiative. 

Potrivit reprezentanţilor TUIASI, „Factory 4.0 Digital Innovation Hub” va fi o asociaţie profesională în care vor fi promovate principiile industriei 4.0 alături de actori principali din această industrie, inclusiv alături de companii care activează în domeniul trainingului industrial. „Despre a patra revoluţie industrială se vorbeşte din 2011 încoace, iar TUIASI va fi membru fondator în această asociaţie. Ni se vor alătura companii multinaţionale care livrează şi în piaţa din România, în special în domeniul automatizării industriale. Ne propunem să dezvoltăm programe de pregătire a personalului din companii, dar şi a studenţilor, din perspectiva accelerării adoptării principiilor acestei noi revoluţii 4.0 în piaţa din România”, a explicat şef lucrări dr. ing. Cătălin Dosoftei, cadru didactic la Automatică şi Calculatoare, responsabil din partea TUIASI la această asociaţie.

Totodată, prorectorul responsabil cu activitatea de cercetare, prof.dr.ing. Carmen Loghin, a explicat că această iniţiativă face parte din strategia de dezvoltare a Politehnicii, cu intenţia de a deveni furnizor de soluţii în industrie. „Este o iniţiativă în acord cu strategia de dezvoltare a universităţii, cu intenţia noastră declarată de a deveni furnizori de soluţii pentru domenii industriale cu potenţial de creştere, în special prin parteneriatele cu companiile care au activitatea în zona industriei 4.0.

Ne dorim să fim prezenţi activ în clusterele de profil, ne dorim să oferim suport tehnic, training şi transfer de cunoştinţe către partenerii noştri din mediul de afaceri, de pe piaţa muncii sau din mediul universitar, din întreaga Regiune Nord-Est”, a declarat cadrul didactic. În perioada următoare vor fi finalizate procedurile juridice de înfiinţare a asociaţiei, urmând ca prin intermediul acesteia să fie organizate, în primă fază, seminarii şi conferinţe despre revoluţia 4.0. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.