„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Advertorial (P)

„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

GALERIE
hasdeu-horahasdeu-bucatehasdeu-copii
 • hasdeu-hora
 • hasdeu-bucate
 • hasdeu-copii
- +

„Român. Românesc. Româneşte” este titlul simbol sub auspiciile căruia elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Activităţile au debutat cu realizarea unei expoziţii cu fotografii ale elevilor şcolii, prin care aceştia au încercat să surprindă modul în care Centenarul a fost reflectat în viaţa Iaşiului. Imortalizările de către elevi ale unor repere sau edificii marcante - atât pentru oraş, cât şi pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă cele trei Uniri succesive în care a fost implicat Iaşiul, atât pentru oraş, cât şi pentru locuitorii acestuia - au fost punctele tari ale expoziţiei şi au fost recompensate prin acordare de premii pentru elevii participanţi.

Promovarea identităţii noastre naţionale a fost una din cele mai importante finalităţi ale proiectului. Fie că a fost vorba de Târgul de mâncăruri tradiţionale româneşti, de Spectacolul cu cântece şi dansuri populare sau de Parada iilor, hașdeenii - elevi, profesori şi părinţi deopotrivă - au promovat şi susţinut mândria de a fi român.

Activităţile proiectului s-au încheiat prin organizarea unui flash-mob în care prin corpurile lor si fluturând baloane roşii, galbene şi albastre, elevii şcolii au realizat drapelul României.

Dincolo de marcarea festivă a acestui „moment astral” al devenirii Naţiunii Române, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au evidenţiat în toate activităţile lor imensa responsabilitate care le revine pentru a duce mai departe ceea ce înaintaşii au reuşit să înfăptuiască.

Pentru că mândria de a fi român este construită şi consacrată prin faptele noastre zilnice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.