anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Advertorial (P)

„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

GALERIE
hasdeu-horahasdeu-bucatehasdeu-copii
 • hasdeu-hora
 • hasdeu-bucate
 • hasdeu-copii
- +

„Român. Românesc. Româneşte” este titlul simbol sub auspiciile căruia elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Activităţile au debutat cu realizarea unei expoziţii cu fotografii ale elevilor şcolii, prin care aceştia au încercat să surprindă modul în care Centenarul a fost reflectat în viaţa Iaşiului. Imortalizările de către elevi ale unor repere sau edificii marcante - atât pentru oraş, cât şi pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă cele trei Uniri succesive în care a fost implicat Iaşiul, atât pentru oraş, cât şi pentru locuitorii acestuia - au fost punctele tari ale expoziţiei şi au fost recompensate prin acordare de premii pentru elevii participanţi.

Promovarea identităţii noastre naţionale a fost una din cele mai importante finalităţi ale proiectului. Fie că a fost vorba de Târgul de mâncăruri tradiţionale româneşti, de Spectacolul cu cântece şi dansuri populare sau de Parada iilor, hașdeenii - elevi, profesori şi părinţi deopotrivă - au promovat şi susţinut mândria de a fi român.

Activităţile proiectului s-au încheiat prin organizarea unui flash-mob în care prin corpurile lor si fluturând baloane roşii, galbene şi albastre, elevii şcolii au realizat drapelul României.

Dincolo de marcarea festivă a acestui „moment astral” al devenirii Naţiunii Române, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au evidenţiat în toate activităţile lor imensa responsabilitate care le revine pentru a duce mai departe ceea ce înaintaşii au reuşit să înfăptuiască.

Pentru că mândria de a fi român este construită şi consacrată prin faptele noastre zilnice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.