Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial (P)

„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

GALERIE
hasdeu-horahasdeu-bucatehasdeu-copii
  • hasdeu-hora
  • hasdeu-bucate
  • hasdeu-copii
- +

„Român. Românesc. Româneşte” este titlul simbol sub auspiciile căruia elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Activităţile au debutat cu realizarea unei expoziţii cu fotografii ale elevilor şcolii, prin care aceştia au încercat să surprindă modul în care Centenarul a fost reflectat în viaţa Iaşiului. Imortalizările de către elevi ale unor repere sau edificii marcante - atât pentru oraş, cât şi pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă cele trei Uniri succesive în care a fost implicat Iaşiul, atât pentru oraş, cât şi pentru locuitorii acestuia - au fost punctele tari ale expoziţiei şi au fost recompensate prin acordare de premii pentru elevii participanţi.

Promovarea identităţii noastre naţionale a fost una din cele mai importante finalităţi ale proiectului. Fie că a fost vorba de Târgul de mâncăruri tradiţionale româneşti, de Spectacolul cu cântece şi dansuri populare sau de Parada iilor, hașdeenii - elevi, profesori şi părinţi deopotrivă - au promovat şi susţinut mândria de a fi român.

Activităţile proiectului s-au încheiat prin organizarea unui flash-mob în care prin corpurile lor si fluturând baloane roşii, galbene şi albastre, elevii şcolii au realizat drapelul României.

Dincolo de marcarea festivă a acestui „moment astral” al devenirii Naţiunii Române, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au evidenţiat în toate activităţile lor imensa responsabilitate care le revine pentru a duce mai departe ceea ce înaintaşii au reuşit să înfăptuiască.

Pentru că mândria de a fi român este construită şi consacrată prin faptele noastre zilnice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri