„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Advertorial (P)

„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

GALERIE
hasdeu-horahasdeu-bucatehasdeu-copii
 • hasdeu-hora
 • hasdeu-bucate
 • hasdeu-copii
- +

„Român. Românesc. Româneşte” este titlul simbol sub auspiciile căruia elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Activităţile au debutat cu realizarea unei expoziţii cu fotografii ale elevilor şcolii, prin care aceştia au încercat să surprindă modul în care Centenarul a fost reflectat în viaţa Iaşiului. Imortalizările de către elevi ale unor repere sau edificii marcante - atât pentru oraş, cât şi pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă cele trei Uniri succesive în care a fost implicat Iaşiul, atât pentru oraş, cât şi pentru locuitorii acestuia - au fost punctele tari ale expoziţiei şi au fost recompensate prin acordare de premii pentru elevii participanţi.

Promovarea identităţii noastre naţionale a fost una din cele mai importante finalităţi ale proiectului. Fie că a fost vorba de Târgul de mâncăruri tradiţionale româneşti, de Spectacolul cu cântece şi dansuri populare sau de Parada iilor, hașdeenii - elevi, profesori şi părinţi deopotrivă - au promovat şi susţinut mândria de a fi român.

Activităţile proiectului s-au încheiat prin organizarea unui flash-mob în care prin corpurile lor si fluturând baloane roşii, galbene şi albastre, elevii şcolii au realizat drapelul României.

Dincolo de marcarea festivă a acestui „moment astral” al devenirii Naţiunii Române, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au evidenţiat în toate activităţile lor imensa responsabilitate care le revine pentru a duce mai departe ceea ce înaintaşii au reuşit să înfăptuiască.

Pentru că mândria de a fi român este construită şi consacrată prin faptele noastre zilnice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.