„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial (P)

„ROMÂN. ROMÂNESC. ROMÂNEŞTE” - proiect dedicat sărbătoririi Centenarului Marii Uniri

GALERIE
hasdeu-horahasdeu-bucatehasdeu-copii
 • hasdeu-hora
 • hasdeu-bucate
 • hasdeu-copii
- +

„Român. Românesc. Româneşte” este titlul simbol sub auspiciile căruia elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Activităţile au debutat cu realizarea unei expoziţii cu fotografii ale elevilor şcolii, prin care aceştia au încercat să surprindă modul în care Centenarul a fost reflectat în viaţa Iaşiului. Imortalizările de către elevi ale unor repere sau edificii marcante - atât pentru oraş, cât şi pentru ceea ce a însemnat şi înseamnă cele trei Uniri succesive în care a fost implicat Iaşiul, atât pentru oraş, cât şi pentru locuitorii acestuia - au fost punctele tari ale expoziţiei şi au fost recompensate prin acordare de premii pentru elevii participanţi.

Promovarea identităţii noastre naţionale a fost una din cele mai importante finalităţi ale proiectului. Fie că a fost vorba de Târgul de mâncăruri tradiţionale româneşti, de Spectacolul cu cântece şi dansuri populare sau de Parada iilor, hașdeenii - elevi, profesori şi părinţi deopotrivă - au promovat şi susţinut mândria de a fi român.

Activităţile proiectului s-au încheiat prin organizarea unui flash-mob în care prin corpurile lor si fluturând baloane roşii, galbene şi albastre, elevii şcolii au realizat drapelul României.

Dincolo de marcarea festivă a acestui „moment astral” al devenirii Naţiunii Române, elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iaşi au evidenţiat în toate activităţile lor imensa responsabilitate care le revine pentru a duce mai departe ceea ce înaintaşii au reuşit să înfăptuiască.

Pentru că mândria de a fi român este construită şi consacrată prin faptele noastre zilnice.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.