„Ruşine, Maricel Popa!“ În loc să îi preocupe spitalele fără materiale, la ședințe se împart banii politic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

Şedinţă a consilierilor judeţeni cu mănuşi, dar cu păruieli politice zdravene între PSD şi PNL. Iată cât le pasă, de fapt!

„Ruşine, Maricel Popa!“ În loc să îi preocupe spitalele fără materiale, la ședințe se împart banii politic

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Liberalii au contestat alocări de fonduri altor obiective decât cele medicale, pe fondul epidemiei de gripă chinezească. Mai grav: pe ordinea de zi a şedinţei au fost 60 de puncte, niciunul având legătură cu pandemia. Asta în condiţiile în care Spitalul de Infecţioase, din subordinea CJ, abia face faţă situaţiei, din donaţii private. „Ruşine, Maricel Popa!“, i s-a transmis şefului CJ

Pe fondul informaţiilor privind aprovizionarea slabă cu materiale sanitare a Spitalului de Boli Infecţioase, coaliţia PSD-ALDE-UNPR din Consiliul Judeţean a forţat ieri alocarea a două milioane de lei pentru construirea unei săli de sport în comuna Schitu-Duca, condusă de un coleg de partid al şefului CJ. Banii nu erau prevăzuţi iniţial în vreunul proiectele aflate ieri pe ordinea de zi a şedinţei de plen. Spre finalul întrunirii, Cristian Stanciu, liderul grupului PSD din CJ, a solicitat o pauză de consultări, după care amendamentul a fost votat în ciuda opoziţiei vehemente a liberalilor. „N-aţi votat bugetul!“, le-a strigat preşedintele Maricel Popa, ordonând apoi să se pronunţe votul. Cele două milioane au fost prezentate drept cofinanţare a alocării de aproximativ 9 milioane de lei de la Compania Naţională de Investiţii, dar suma este prea mare, au acuzat liberalii. Dacă primarul PSD din Schitu-Duca a primit acest cadou, deşi nu era niciun interes al judeţului şi nici o măsură de urgenţă, aliaţii lui Maricel Popa au primit şi ei un sediu pentru formaţiunea politică în care se pregătesc să sară. Astfel, vicepreşedintele Victor Chirilă (încă în ALDE) şi Mircea Manolache (încă în UNPR) au preluat sediul UNPR, lăsând cu generozitate acestui partid o mică parte. 
 
„A fost ziua nesimţirii în Consiliul Judeţean. Vicele Chirilă şi-a dat sediu pentru partidul pe care îl va conduce la Iaşi. PSD a dat două milioane pentru o sală de sport într-o comună, fiindcă au primar PSD“, a răbufnit Romeo Vatră, liderul consilierilor liberali din CJ. El a reproşat şi alocarea banilor pentru manifestări educativ-culturale amânate, în loc ca fondurile să meargă spre spitale. E nevoie „pentru achiziţionarea de produse medi­cale necesare în lupta epidemiologică şi pentru finanţarea ONG-urilor din domeniul social care propun proiecte de servicii sociale necesare în această perioadă“, a motivat Vatră propunerea respinsă de preşedintele CJ. Şi Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, a contestat alocarea celor două milioane de lei în plină criză pandemică. „La limita pericolului, dar mai ales a ridicolului, Maricel Popa a considerat că e mai urgentă alocarea de fonduri pentru o construcţie decât pentru achiziţia de materiale în spitalele ieşene“, a declarat deputatul, amintind de solicitarea sa de acum o săptămână pentru o şedinţă urgentă a CJ pe subiectul coronavirusului. „Nu doar că n-a avut nicio reacţie pe această temă, dar astăzi (ieri, n.r.) a convocat o şedinţă cu 60 de puncte pe ordinea de zi, fără ca vreunul să aibă legătură cu pandemia. Ruşine, Maricel Popa! Lipsa de implicare şi indolenţa autorităţilor devin criminale în această perioadă“, a conchis liderul PMP.
 
Şedinţa lunară a consilierilor judeţeni s-a ţinut ieri cu măşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectant, iar aleşii au trebuit să stea la distanţă unii de alţii. Totuşi, ei s-au aşezat inclusiv unul în spatele altuia. Mai mult, însuşi preşedintele Maricel Popa a purtat masca numai în dreptul gurii, lăsând nasul afară, la fel ca secretarul judeţului. La prezidiu cel puţin, toată lumea a purtat măşti, dar pe masă nu au mai fost carafe cu apă de la robinet, ca de obicei, ci sticle cu apă plată. Fără mască şi fără mănuşi, prefectul a răspuns, în debutul şedinţei, tuturor întrebărilor legate de măsurile luate pentru limitarea epidemiei provocate de noul virus. Ulterior, şedinţa a parcurs în ritm alert ordinea de zi, oprindu-se însă la proiectul prin care se prelungesc contractele celor zece chiriaşi în spaţii cu destinaţia de locuinţe ale CJ şi la proiectele culturale. Propunerea pentru trecerea alocărilor financiare destinate acestor evenimente amânate de epidemie a fost disputată atât de preşedintele Maricel Popa, cât şi de liberali, dar, până la urmă, finanţarea unui singur proiect a fost mutată către ONG-urile care pot să achiziţioneze mai repede materiale sanitare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.