„S-a stins... Nu ştim cum va fi viaţa noastră fără Vlad”. Cum a murit ”Luceafărul” răpus de COVID și leucemie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

„S-a stins... Nu ştim cum va fi viaţa noastră fără Vlad”. Cum a murit ”Luceafărul” răpus de COVID și leucemie

GALERIE
vlad ciobanu
  • vlad ciobanu
- +

Condiţiile în care a murit cunoscutul actor basarabean Vlad Ciobanu, după o cumplită suferinţă la Iaşi

 

Vlad Ciobanu, actor cunoscut pentru rolul în care l-a interpretat pe Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, s-a stins din viaţă duminică la Iaşi, după ce a fost infectat cu SARS-COV-2 în timp ce se lupta deja pentru viaţa sa, la Institutul Regional de Oncologie. Vlad Ciobanu, în vârstă de 53 de ani, a fost diagnosticat în prima parte a acestui an cu o formă agresivă de leucemie. Acesta a venit pe toată durata acestui an la IRO unde a efectuat mai multe ture de chimioterapie, dar tratamentul nu era suficient. Familia a fost informată de necesitatea unui transplant de măduvă osoasă, şi au început căutările în baza de date a Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice din Bucureşti, conectat la o reţea globală, după ce rudele apropiate care s-au testat nu au fost compatibile

În aşteptarea acestui transplant, starea de sănătate a actorului s-a agravat şi el a fost adus în stare gravă, pentru un tratament mai agresiv, pe 13 octombrie din nou la IRO, unde medicii spun că a prezentat multiple complicaţii grave, însă unde a intrat în contact şi cu un pacient care a fost ulterior testat pozitiv. „A fost izolat, dar pe data de 8.11.2020 starea pacientului s-a agravat, a fost transferat în serviciul de terapie intensivă, iar pe data de 9.11.2020 s-a confirmat infecţia cu SARS-COV-2, motiv pentru care a fost transferat către un alt serviciu de ATI destinat pacienţilor COVID pozitiv”, au precizat reprezentanţii IRO într-un comunicat remis presei.

Pe 9 noiembrie, Vladimir Ciobanu a fost transferat la ATI la Spitalul de Recuperare, unde a stat până duminică, 22 noiembrie, când s-a stins din viaţă. „Iubitul meu frate s-a stins în dimineaţa aceasta la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde a luptat două săptămâni cu infecţia COVID. Boala aceasta necruţătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în ultima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul şi imposibilul şi le mulţumesc pentru străduinţa şi devotamentul lor... Ştiu cum au luptat. Eu şi familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu ştiu cum va fi viaţa noastră fără Vlad... Vă mulţumesc că aţi fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a scris Vitalie Ciobanu, fratele acestuia, un cunoscut jurnalist din Republica Moldova.

Cazul lui Vlad Ciobanu a fost baza unei ample campanii de susţinere, tratamentul greu pe care-l suferea necesitând dese transferuri de trombocite şi masă eritrocitară, în sânge, iar familia asigura transportul la Iaşi a tuturor celor care, având cetăţenie română, puteau să doneze. Chiar pe 11 noiembrie au fost şi patru donatori de plasmă din sistemul de penitenciare din Republica Moldova la Iaşi pentru a dona, după implicarea ministrului Justiţiei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.