anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de Presă

“Săptămâna cărților donate” – un proiect de succes al Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu”

GALERIE
Simionescu 2
 • Simionescu 2
- +

În perioada 8-15 iunie 2021, Biblioteca Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu” Iaşi a fost gazda unui eveniment deosebit de atractiv atât pentru elevi, cât și profesori – proiect ce poartă titlul “Săptămâna cărţilor donate”.

Sub genericul Dă viață cărților tale, nu le arunca!, copiii și profesorii au fost îndemnați să doneze cărți pentru a îndeplini menirea cărții și a autorului – aceea de a schimba cât mai multe vieți – dar și pentru a face un cadou unui cititor, cadou ce poate transforma o viață sau care poate genera o bucurie.

Astfel, în decurs de o săptămână, un număr de 133 de elevi, cei mai mulți din clasele primare, au reușit să se mobilizeze și să îmbogățească biblioteca școlii cu 230 de volume. Proiectul, aflat la prima ediție, s-a bucurat de asemenea de susținerea unui grup numeros de cadre didactice.

Activitatea inițiată de Alexandra Nechifor, bibliotecarul școlii, s-a născut din dorința de a-i apropia pe elevi de carte, din dorința de a le cultiva motivația și gustul pentru lectură, mai ales după o perioadă mai îndelungată în care mulți elevi au păstrat contactul cu școala doar prin intermediul tehnologiei.

Cărțile astfel donate vor fi înregistrate în biblioteca școlii, aflându-se la dispoziția elevilor.

Pe lângă bucuria sinceră de a contribui la îmbogățirea fondului de carte al școlii, copiii au fost răsplătiți cu o tombolă unde au câștigat 20 de premii constând în cărți de la Editura Arthur, pixuri și stick-uri de memorie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X