“Săptămâna cărților donate” – un proiect de succes al Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

“Săptămâna cărților donate” – un proiect de succes al Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu”

GALERIE
Simionescu 2
  • Simionescu 2
- +

În perioada 8-15 iunie 2021, Biblioteca Școlii Gimnaziale “Ion Simionescu” Iaşi a fost gazda unui eveniment deosebit de atractiv atât pentru elevi, cât și profesori – proiect ce poartă titlul “Săptămâna cărţilor donate”.

Sub genericul Dă viață cărților tale, nu le arunca!, copiii și profesorii au fost îndemnați să doneze cărți pentru a îndeplini menirea cărții și a autorului – aceea de a schimba cât mai multe vieți – dar și pentru a face un cadou unui cititor, cadou ce poate transforma o viață sau care poate genera o bucurie.

Astfel, în decurs de o săptămână, un număr de 133 de elevi, cei mai mulți din clasele primare, au reușit să se mobilizeze și să îmbogățească biblioteca școlii cu 230 de volume. Proiectul, aflat la prima ediție, s-a bucurat de asemenea de susținerea unui grup numeros de cadre didactice.

Activitatea inițiată de Alexandra Nechifor, bibliotecarul școlii, s-a născut din dorința de a-i apropia pe elevi de carte, din dorința de a le cultiva motivația și gustul pentru lectură, mai ales după o perioadă mai îndelungată în care mulți elevi au păstrat contactul cu școala doar prin intermediul tehnologiei.

Cărțile astfel donate vor fi înregistrate în biblioteca școlii, aflându-se la dispoziția elevilor.

Pe lângă bucuria sinceră de a contribui la îmbogățirea fondului de carte al școlii, copiii au fost răsplătiți cu o tombolă unde au câștigat 20 de premii constând în cărți de la Editura Arthur, pixuri și stick-uri de memorie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.