anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 04.12.2022

„Servicii Publice” anunţă un plan de demolare a miilor de gărduţuri puse de ieşeni pe lângă blocuri. ”Avem pregătite 1,5 milioane de flori”

GALERIE
6f11c66c-ea30-4da3-8adf-84b259dbaad412480196e2-ad6c-42f8-a258-3fbfc0d8220b
 • 6f11c66c-ea30-4da3-8adf-84b259dbaad4
 • 1
 • 2
 • 480196e2-ad6c-42f8-a258-3fbfc0d8220b
- +

În Iaşi se fac tot mai multe amenajări cu spaţii verzi, fie că este vorba despre zonele centrale şi populate, fie că vorbim despre şcoli sau spaţii dintre blocuri. SC Serviciile Publice Iaşi SA se ocupă în acest an de aproximativ 50 de amenajări cu gazon, alei, iluminat public şi mobilier urban (bănci şi coşuri de gunoi).

Societatea din subordinea Primăriei anunţă că va elimina delimitările cu garduri puse de locatari în foarte multe zone din oraş, în locul acestora urmând a se construi alei cu flori şi vor fi amplasate diferite piese de mobilier urban.

Există opt centre de spaţii verzi în municipiul Iaşi, iar fiecare centru face într-un an aproximativ cinci, şase sau chiar mai multe amenajări de acest gen: parcuri şi spaţii dintre blocuri.

„În total, numărul de amenajări într-un an este de 50, iar până acum, înainte de sezonul de toamnă, am pus 62.000 de metri pătraţi de covor de gazon şi am consumat cam 14.000 de tone de sămânţă de gazon. Florile pe care le producem la noi în seră în anul acesta ajung, undeva cu totul, la 1,5 milioane de flori, dintre care aproximativ 250.000 sunt lalele, ale căror bulbi îi plantăm direct în oraş“, ne-a declarat Laurenţiu Ivan, directorul SC Serviciile Publice Iaşi SA.

În anul 2022 amenajările au avut loc în multe locuri din Iaşi: Grădina Copou, Parcul Expoziţiei sau aleea Grigore Ghica Vodă, cu suprafeţe de gazonat. În zona centrală amenajările s-au făcut şi la şcoli, precum la Colegiul „Mihai Eminescu”. Totodată, zona de pe Şoseaua Nicolina a fost cea mai reabilitată zonă cu spaţii verzi, pornind de la Colegiul „Emil Racoviţă” şi până la 1001 Articole.

„Pe strada Hlincea am terminat de amenajat, iar în câteva zile sperăm să aducem şi mobilier urban. Acolo a fost o zonă total degradată. În Tudor Vladimirescu am realizat acum un parc de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, fiind vorba despre un parteneriat dintre Universitatea Tehnică şi Primăria Municipiului Iaşi”, mai adaugă directorul Laurenţiu Ivan.

Până la sfârşitul anului acesta,Serviciile Publice SA va mai amenaja spaţii în zona Moara de Foc, Titu Maiorescu şi în alţii locaţii din Copou. În decursul acestor zile, zona cartierelor Alexandru Cel Bun şi Dacia este în curs de amenajare cu spaţii verzi, dar şi cu alei, iluminare şi mobilier urban, echipele fiind acum pe strada Buridava. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Râde ciob de oală spartă

Nicolae GRECU

Râde ciob de oală spartă

Înfrângerea Germaniei în faţa Japoniei a fost un accident, cea a Spaniei în faţa aceluiaşi adversar este dubioasă.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (III)

Din ce în ce mai neliniștit, tânărul învățat în devenire Gh. Ivănescu formulează către fata de care se îndrăgostise, o serie de misive pe care se pare că nu a avut curajul să le expedieze.

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

pulspulspuls

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Încă o poză care face cât o mie de cuvinte, de astă dată de la USR Iaşi

Iată o poză care face cât o mie de cuvinte, stimaţi telespecatori şi veţi vedea imediat de ce. Avem aici o desfăşurare de forţe a echipei USR cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale, prilej după cum ştim de defilare pentru public cu armată, avioane şi tromboane, dar, în acelaşi timp, este şi un prilej pentru partide ca să-şi arate muşchii. 

Caricatura zilei

Motorul Iubi

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.